Hoe Word-documenten te vergelijken

Inhoudsopgave:

Hoe Word-documenten te vergelijken
Hoe Word-documenten te vergelijken
Anonim

Wat te weten

  • Open de documenten die u wilt vergelijken en ga naar Review > Compare > Compare Documents.
  • Kies de Original en het Revised Document. Als u wilt wijzigen hoe u vergelijkingen ziet, selecteert u de arrow.

  • Om de documenten te wisselen, opent u de tool Vergelijken en selecteert u de dubbele pijlen.

Dit artikel legt uit hoe je twee documenten in Word kunt vergelijken. De instructies zijn van toepassing op Microsoft Word 2019, 2016, 2013, 2010 en Word voor Microsoft 365.

Hoe de vergelijkingstool te gebruiken in Microsoft Word

  1. Om aan de slag te gaan, opent u de twee documenten die u wilt vergelijken.

    Image
    Image

    Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je het beste een indicator aan je documenten toevoegen om de eerste versie en de volgende versie aan te geven. Een eenvoudig nummer is voldoende en houdt u op het goede spoor.

  2. In een van uw documenten, zoek en selecteer Review in de Word-werkbalk.

    Image
    Image
  3. Selecteer Compare > Compare Documents om het venster Documenten vergelijken op uw scherm te openen.

    Image
    Image
  4. Gebruik het veld onder Origineel document aan de linkerkant van het venster Documenten vergelijken om het originele document te zoeken dat u met het herziene document wilt vergelijken.

    Image
    Image

    Als u wilt wijzigen hoe u vergelijkingen in uw documenten ziet, selecteert u de pijl in de linkerbenedenhoek van het venster om verschillende vergelijkingsinstellingen te vinden en de mogelijkheid om wijzigingen op verschillende manieren te zien. Selecteer degene die je wilt en deselecteer degene die je niet wilt.

  5. Gebruik het veld onder Revised Document aan de rechterkant van het venster Documenten vergelijken om het herziene document te zoeken dat u met het originele document wilt vergelijken.

    Image
    Image

    Als je tevreden bent met je instellingen, selecteer je OK.

    Als u de documenten op de tegenovergestelde manier wilt vergelijken, opent u de tool Compare opnieuw en selecteert u de dubbele pijlen om de documenten rond zonder ze opnieuw te hoeven vinden. Op deze manier vergelijk je de herziene met het origineel.

    U kunt kiezen hoe u de wijzigingen wilt labelen als u de twee documenten vergelijkt. Voer eenvoudig uw label in het veld Labelwijzigingen met in.

  6. Er wordt een nieuw document geopend waarin de vergelijkingen tussen de twee documenten worden weergegeven als traditionele bijgehouden wijzigingen.

    Image
    Image

    Als u de wijzigingen in detail wilt zien, selecteert u de rode lijnen aan de linkerkant van het document om details over elke wijziging aan de rechterkant van het document weer te geven.

  7. Als u doorgaat met werken in het nieuw gemaakte document, vergeet dan niet om het Opslaan als pictogram in de bovenste werkbalk te selecteren. Uw document wordt niet automatisch opgeslagen.

De vele toepassingen van de Microsoft Word-vergelijkingstool

De vergelijkingstool is uitermate handig voor het vergelijken van twee documenten van vrijwel elk type, van nieuwsbrieven tot blogposts en meer. Enkele van de meest voorkomende toepassingen van de tool zijn:

  • Documentrevisies zoeken: zowel auteurs als bloggers gebruiken de tool Vergelijken om revisies te vinden die door hun redacteuren zijn gemaakt als het bijhouden van wijzigingen niet beschikbaar is.
  • Verschillen in broncode vinden: Programmeurs gebruiken de tool Vergelijken om verschillen in de broncode te vinden bij het maken van computerprogramma's.
  • Contracten en juridische documenten vergelijken: Advocaten gebruiken de tool Vergelijken om wijzigingen in contracten en andere juridische documenten te vinden voordat ze definitief worden.
  • Cv's vergelijken: CV's en andere levende, ademende documenten worden vaak bewerkt. Met de tool Vergelijken kunt u deze documenten vergelijken om de nieuwste versie te vinden.

Aanbevolen: