Das Keyboard 4 Professional: een Mac-vriendelijk mechanisch toetsenbord met mediabediening en USB-doorvoer

Inhoudsopgave:

Das Keyboard 4 Professional: een Mac-vriendelijk mechanisch toetsenbord met mediabediening en USB-doorvoer
Das Keyboard 4 Professional: een Mac-vriendelijk mechanisch toetsenbord met mediabediening en USB-doorvoer
Anonim

Bottom Line

De Das Keyboard 4 Professional is een goed gemaakt mechanisch toetsenbord dat geschikt is voor nauwkeurig typen en plezierig gamen, op voorwaarde dat je van het geluid van de robuuste Cherry MX-schakelaars houdt.

Das Keyboard 4 Professional

Image
Image

We hebben de Das Keyboard 4 Professional gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je een schrijver, coder, gamer, alle drie bent, of gewoon van het klik-klak van een typemachine houdt, is er een modern alternatief dat je verlangen naar een muzikale, tactiele en comfortabelere typervaring kan bevredigen. De Das Keyboard 4 Professional is een mechanisch toetsenbord met een solide en strak ogende constructie die precisie biedt voor een hele dag typen en ook een pauze om te gamen. Dit mechanische toetsenbord is niet alleen robuust gebouwd, maar heeft ook klikbare Cherry MX Blue-schakelaars en onderscheidende add-ons, waaronder mediabediening, twee USB-doorvoerpoorten en een liniaal die plichtsgetrouw als een voetbalk fungeert totdat je hem nodig hebt. Dit toetsenbord speelt ook heel goed met MacBooks, dus het is niet alleen voor Windows-gebruikers.

Het is niet echt kantoorvriendelijk, aangezien Cherry MX Blue-schakelaars zo luid zijn als ze kunnen.

Ontwerp: Aanzienlijk en vlekvrij

De Das Keyboard 4 Professional heeft een indrukwekkende aanwezigheid op een bureau. Dit 18-inch, 104-toetsen, full-size computertoetsenbord is voorzien van het numerieke toetsenblok dat door velen geliefd is, heeft een robuuste geanodiseerde aluminium behuizing en is ook uitgerust met duurzame en klikbare Cherry MX Blue-schakelaars die zijn gebouwd met gouden platen en zijn beoordeeld voor een lange levensduur tot 50 miljoen klikken. De keycaps zijn ook lasergeëtst voor een langdurige en vervagingsvrije uitstraling. Ze zijn ook ongevoelig voor vlekken.

De lengte en het gewicht van bijna 3 pond maken dit geen ultradraagbaar toetsenbord om overal mee naartoe te nemen, maar er is genoeg reden om er ruimte voor te maken op je bureau. Het lange USB-netsnoer van 1,6 meter biedt voldoende speling wanneer uw installatie dit vereist. De grote volumeknop en andere mediaknoppen zijn snel toegankelijk en er zijn twee USB-poorten die snel opladen via USB 3.0 ondersteunen voor andere randapparatuur of gamingaccessoires.

De Das Keyboard 4 Professional heeft een indrukwekkende aanwezigheid op een bureau.

Er is ook geen Windows-sleutel; in plaats daarvan verschijnt het Das Keyboard-logo in plaats van de Windows-toets/opdrachttoets op een Mac-computer. Om deze reden, hoewel er een specifieke Mac-ready versie van dit toetsenbord is, speelt dit randapparaat meteen goed met macOS, behalve de functietoetsen.

De enige beperking van het ontwerp van de 4 Professional is dat hoewel dit een slank en capabel toetsenbord is voor professionals, het niet echt kantoorvriendelijk is, aangezien Cherry MX Blue-schakelaars zo luid zijn als ze kunnen.

Image
Image

Prestaties: Sterk, stabiel en klikkend

Mechanische toetsenborden zijn favoriet onder gamers en typisten vanwege hun mechanische schakelaars, waarbij je niet helemaal hoeft in te drukken om de toets te activeren, zoals de rubberen koepeltoetsen die je op de meeste vindt laptoptoetsenborden die onmiddellijk uitbodemen. Op de 4 Professional zijn de Cherry MX Blue mechanische schakelaars verantwoordelijk voor dit aangename gevoel. Ze hebben een bedieningskracht van 50 gram, wat in wezen de kracht is die nodig is om een sleutel in te drukken. Dat is minder dan de inspanning die nodig is bij membraantoetsenborden voor laptops, die doorgaans tussen de 60 en 80 gram ligt.

Ik typte veel sneller met de 4 Professional en met minder fouten dan bij het typen op MacBook- of Windows-laptop-membraantoetsenborden. Een extra bonus van de 4 Professional is de N-Key rollover die kan worden geactiveerd met een enkele toetsencombinatie: shift en de mute-toets indrukken. Dat betekent dat als je de verkeerde toets indrukt of meerdere toetsen tegelijk selecteert, dit toetsenbord ze allemaal en in de juiste volgorde herkent.

Tijdens mijn casual gaming-testen met puzzel- en actie-avonturengames, vond ik geen problemen met toetsghosting bij het indrukken van meerdere toetsen tegelijk. Dit zal fans van intensievere FPS- of MOBA-games bevallen wanneer je meer dan zes toetsen tegelijk indrukt. Sommige serieuzere gamers klagen misschien over het gebrek aan software, RGB-verlichting of de mogelijkheid om keybinds te programmeren. Maar voor de basis van gamen en een hele dag met Microsoft Word-documenten, spreadsheets of lange regels code, zullen de meesten hier prettig en comfortabel op blijven klikken.

Voor de basis van gamen en een hele dag werken, zullen de meesten hier vrolijk en comfortabel op blijven klikken.

Comfort: Ergonomie via mechanische schakelaars

Een groot deel van het comfort van het gebruik van dit toetsenbord heeft te maken met de licht concave vorm van de toetsen en de mechanische schakelaar eronder. In de wereld van mechanische toetsenborden zijn Cherry MX Blue-schakelaars de meest klikbare van het stel en bieden ze wat wordt beschouwd als het meest tactiele gevoel. Wanneer ze worden geraakt, hebben ze een soort veerkrachtig gevoel, beschreven als een voelbare bult, wat betekent dat je kunt genieten van het geluid van je toetsprompt die zich registreert zonder helemaal naar beneden te hoeven klikken.

Ik heb genoten van de opluchting en feedback, een welkome onderbreking van platte membraantoetsenborden die stijf aanvoelen. Mijn vingers voelden over het algemeen ook minder vermoeid aan. En hoewel er geen polsbeschermer is, leek de verhoging van het toetsenbord met de voetbalk de juiste hoek en hoeveelheid lift te bieden voor mijn vingers om op natuurlijke wijze te zweven in plaats van zwaar te rusten zoals op een platter laptoptoetsenbord. De 4 Professional voegt ook een extra handige toets toe voor typers die houden van de hobbels op de F- en J-toetsen voor begeleiding bij het plaatsen van de vingers. Deze zijn veel prominenter en hoger dan op een Windows- of Mac-toetsenbord in membraanstijl.

Image
Image

Prijs: redelijk geprijsd voor de bouwkwaliteit en extra's

De Das Keyboard 4 Professional kost $169. Het is zeker niet goedkoop, maar sommige van de duurste mechanische toetsenborden kosten meer dan $ 200, afhankelijk van het merk en de schakelaar en hoe je het uitpakt. De 4 Professional is niet bepaald een gaming-toetsenbord, maar het is veelzijdig genoeg om een aantal gaming-mogelijkheden te bieden die op de tweede plaats komen voor solide prestaties tijdens de werkdag. De kwaliteitsconstructie en het ontwerp en de Mac-vriendelijkheid onderscheiden hem ook van de duurdere concurrentie.

Image
Image

Das Keyboard 4 Professional vs. WASD V3 104-Key Custom Mechanisch Toetsenbord

De WASD V3 (zie op Amazon) begint bij ongeveer $ 5 meer dan de 4 Professional, maar deze extra investering omvat meer aanpassingsvermogen. De WASD V3 maakt ook gebruik van vergulde Cherry MX Blue-schakelaars en is goed voor maximaal 50 miljoen klikken, maar het verschilt door de mogelijkheid om macro's te programmeren en vijf RGB-achtergrondverlichtingsinstellingen - geen software vereist.

Hoewel je geen liniaal of mediaknop krijgt, is de WASD V3 draagbaarder met een lengte van slechts 14 inch, met een afneembare USB-kabel en een halve pond lichter. Het heeft geen USB-doorvoer voor andere randapparatuur of gadgets, maar de kabel, die slechts 1,8 meter hoog is, kan worden getemd via de organisatoren aan de onderkant van het toetsenbord. Als je geïnteresseerd bent in het programmeren van keybinds en de lichtshow, is er meer kracht om de WASD V3 je eigen te maken - inclusief de kleur van je keycaps, de opstelling van het kleurontwerp en zelfs het toevoegen van geluidsdempers voor een extra $ 25 om je bureaugenoten te houden gelukkiger.

Een mechanisch toetsenbord van hoge kwaliteit voor snelle typers, casual gamers en Mac-gebruikers

De Das Keyboard 4 Professional biedt een aantrekkelijke balans voor serieuze typers, Mac-gebruikers en occasionele gamers die zich willen wagen in de wereld van mechanische toetsenborden. Als je de nauwkeurigheid en het comfort van mechanische schakelaars wilt en je het geluid niet erg vindt, kan dit randapparaat precies het investeringsstuk zijn waarnaar je op zoek was om je membraantoetsenbord te vervangen.

Specs

  • Productnaam 4 Professional
  • Product Merk Das Keyboard
  • SKU DASK4MKPROCLI
  • Prijs $169.00
  • Gewicht 2,9 lbs.
  • Productafmetingen 18,11 x 7,09 x 0,83 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows, Linux, macOS, Chrome OS
  • Schakelopties Cherry MX Blue, Cherry MX Brown
  • Connectiviteit Bedraad USB Type-A
  • Poorten Twee USB 3.0

Aanbevolen: