Wi-Fi uitgelegd: het meest voorkomende draadloze LAN-netwerk

Inhoudsopgave:

Wi-Fi uitgelegd: het meest voorkomende draadloze LAN-netwerk
Wi-Fi uitgelegd: het meest voorkomende draadloze LAN-netwerk
Anonim

Wi-Fi biedt een van de vele draadloze netwerktechnologieën waarmee computers en andere apparaten met elkaar kunnen worden verbonden binnen een lokaal netwerk en met internet, zonder draden en kabels. Met Bluetooth is wifi de de facto standaard voor draadloze netwerken.

Wi-Fi regelt draadloze LAN's via protocol 802.11.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, staat wifi niet voor draadloze betrouwbaarheid. Wi-Fi staat eigenlijk helemaal nergens voor. De term is slechts een handelsnaam voor WLAN-technologie.

Image
Image

De waarde en beperkingen van wifi

Het grootste voordeel van wifi is de draagbaarheid die het biedt aan mensen die laptops en draagbare apparaten zoals smartphones en pda's gebruiken - ze kunnen van het ene netwerk naar het andere overschakelen zonder zich zorgen te hoeven maken over kabels en nieuwe apparaten kan lid worden van het netwerk zonder expliciete voorziening door een netwerkbeheerder, op voorwaarde dat het apparaat de juiste toegangscode-referenties biedt.

Wi-Fi heeft één serieuze beperking. Omdat het een LAN-technologie is, biedt Wi-Fi een beperkt verbindingsbereik, meestal van 60 voet of minder, afhankelijk van obstakels tussen een apparaat en een router. Een wifi-antenne zendt in een bol overal golven omheen. De Wi-Fi-signalen verliezen aan intensiteit naarmate ze verder van de antenne worden verwijderd. Daarom neemt de kwaliteit van de verbinding af naarmate de computer of het apparaat verder van de bron wordt geplaatst. Wi-Fi-verbindingsbeheertoepassingen op computers en andere apparaten geven vaak niveaus aan voor het beoordelen van de sterkte van de verbinding: uitstekend, goed, redelijk of slecht.

Bottom Line

Wi-Fi is een protocol dat een reeks regels specificeert die bepalen hoe gegevensoverdracht op een netwerk plaatsvindt. De IEEE (een regerende autoriteit) specificeerde protocol 802.11 voor de familie van standaarden die Wi-Fi omvat. Dit basisnormnummer wordt normaal gesproken gevolgd door een letter die een revisie aangeeft. Moderne thuisrouters verzenden bijvoorbeeld met 802.11ac- of 802.11n-protocollen.

Wat u nodig heeft voor wifi

Omdat wifi-signalen op een router worden aangesloten, kun je elke router op je thuisnetwerk aansluiten. De meeste moderne modems hebben een ingebouwde router, dus de kans is groot dat u deze al gebruikt. Voor oudere omgevingen die alleen bedrade verbindingen bieden, werkt het normaal gesproken prima om een router op de verbinding aan te sluiten en vervolgens de installatiewizard van de router uit te voeren.

Een apparaat moet over de benodigde radio's beschikken om gebruik te kunnen maken van Wi-Fi-verbindingen. Elke moderne laptop en smartphone ondersteunt Wi-Fi, maar sommige typen desktopcomputers misschien niet, maar zelfs deze apparaten zijn uitbreidbaar via USB-ontvangers.

Aanbevolen: