Chromecasten naar meerdere tv's tegelijk

Inhoudsopgave:

Chromecasten naar meerdere tv's tegelijk
Chromecasten naar meerdere tv's tegelijk
Anonim

Wat te weten

  • Open Chrome en selecteer uw gebruikersprofiel > Toevoegen > Doorgaan zonder account > Klaarom een nieuw profiel aan te maken.
  • Gebruik dit nieuwe gebruikersprofiel, open het ellipsmenu en selecteer Cast en een Chromecast-apparaat om inhoud naar te casten.
  • Selecteer in een ander browservenster met uw oorspronkelijke Chrome-profiel Cast en kies een ander Chromecast-apparaat.

Deze gids leidt je door de twee beste manieren om media via Chromecast naar meerdere tv's te casten met behulp van de ingebouwde functies van de Google Chrome-browser en een HDMI-splitter met wat extra HDMI-kabels.

Kan ik Chromecast naar meerdere apparaten?

Met de Google Chrome-webbrowser kunt u draadloos verschillende tabbladen en inhoud naar meerdere apparaten casten zonder dat u extra browserextensies of software hoeft te downloaden. Het enige dat u nodig hebt, is een computer waarop de Google Chrome-browser is geïnstalleerd en twee apparaten met Chromecast-functionaliteit die zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de computer.

Hier zijn de instructies voor het draadloos Chromecast-content naar meerdere apparaten.

  1. Open de Google Chrome-webbrowser.

    Image
    Image
  2. Selecteer uw gebruikersprofiel in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toevoegen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Doorgaan zonder account.

    Image
    Image

    Je kunt een ander Google-account gebruiken als je er een hebt of een nieuw Google-account maken als je dat wilt, maar dat hoeft ook niet.

  5. Voer een naam in voor het profiel en selecteer Klaar.

    Image
    Image

    Je kunt desgewenst ook een kleur voor je nieuwe profiel selecteren. Haal het vinkje weg naast Maak een snelkoppeling op het bureaublad als je niet wilt dat er een snelkoppeling voor dit profiel wordt gemaakt.

  6. Er wordt een nieuw Chrome-browservenster geopend voor het nieuwe gebruikersaccount dat u zojuist hebt gemaakt. Selecteer het ellipsis-pictogram in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  7. Selecteer Cast.

    Image
    Image
  8. Selecteer een apparaat met Chromecast om naar te casten.

    Image
    Image

    Dit kan een echt Google Chromecast-apparaat zijn of zoiets als een smart-tv die Chromecast-streaming ondersteunt.

  9. De inhoud van dit Chrome-browservenster zou nu moeten beginnen met casten naar het Chromecast-apparaat dat je hebt gekozen.

    Image
    Image
  10. Terwijl het tweede browservenster aan het casten is, opent u het eerste Google Chrome-browservenster dat nog ergens op de achtergrond op uw computer geopend zou moeten zijn.

    Image
    Image

    Als je dit browservenster per ongeluk hebt gesloten, open dan gewoon een nieuw browservenster en zorg ervoor dat je eerste gebruikersprofiel is geselecteerd. Gebruik geen nieuw tabblad in hetzelfde venster, omdat dit niet werkt.

  11. Selecteer het beletseltekenmenu.

    Image
    Image
  12. Selecteer Cast.

    Image
    Image
  13. Selecteer een ander Chromecast-apparaat om naar te casten.

    Image
    Image
  14. Elk browservenster zou nu naar verschillende Chromecast-apparaten moeten worden gecast.

    Image
    Image

Hoe stream ik naar meerdere tv's met één Chromecast?

Als je maar één Chromecast-apparaat hebt, is het nog steeds mogelijk om naar meerdere tv's te streamen met behulp van een HDMI-splitter en twee HDMI-kabels.

Deze methode kan alleen worden gebruikt om dezelfde inhoud op meerdere tv's te spiegelen. Je kunt deze methode niet gebruiken om verschillende inhoud naar verschillende schermen te casten.

Hier zijn de stappen voor het casten naar meerdere tv's met één Chromecast-apparaat.

  1. Sluit uw Google Chromecast-apparaat zoals gewoonlijk aan op een stroombron en sluit de HDMI-kabel aan op de enkele kant van uw HDMI-splitter.

    Image
    Image

    HDMI-splitters zijn relatief goedkoop en zijn te vinden in de meeste elektronicawinkels.

  2. Steek de eerste HDMI-kabel in een van de HDMI-poorten aan de dubbele kant van de splitter.

    Image
    Image
  3. Steek de tweede HDMI-kabel in de tweede HDMI-poort.

    Image
    Image
  4. Met de Chromecast en twee HDMI-kabels aangesloten, zou uw HDMI-splitterconfiguratie er nu ongeveer zo uit moeten zien.

    Image
    Image
  5. Sluit het andere uiteinde van de eerste HDMI-kabel aan op uw eerste tv of monitor.

    Image
    Image
  6. Sluit de tweede HDMI-kabel aan op je tweede scherm.

    Image
    Image
  7. Je kunt nu zoals gewoonlijk casten naar je Chromecast en het beeld en geluid zouden perfect gelijktijdig moeten worden gespiegeld op beide aangesloten tv's.

    Als je je Chromecast naar drie of meer tv's wilt spiegelen, kun je een HDMI-splitter kopen met meer dan twee HDMI-uitgangen of een tweede splitter aansluiten op een van de HDMI-kabels.

Aanbevolen: