Hoe de Chromebook-gastmodus te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Chromebook-gastmodus te gebruiken
Hoe de Chromebook-gastmodus te gebruiken
Anonim

Voordat u iemand anders uw laptop laat gebruiken, moet u weten hoe u de Chromebook-gastmodus instelt. Op die manier zijn al uw privébestanden en -informatie niet toegankelijk.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Chrome OS-apparaten, ongeacht de fabrikant (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba, enz.).

Wat is de Chromebook-gastmodus?

Gastmodus op Chromebooks is een tijdelijk Chrome OS-account waartoe anderen toegang hebben wanneer ze uw Chromebook gebruiken. Wanneer ze als gast browsen, zijn uw Google-account en alle bestanden op de harde schijf niet toegankelijk. Gasten kunnen ook uw Google Chrome-profiel, uw bladwijzers, uw opgeslagen wachtwoorden en gegevens voor automatisch aanvullen, of uw browsegeschiedenis niet zien.

Slechts een paar apps, zoals Google Chrome, zijn beschikbaar in de gastmodus. Hoewel gasten bestanden kunnen downloaden en sommige instellingen kunnen aanpassen, worden eventuele wijzigingen aan het systeem ongedaan gemaakt wanneer ze uitloggen. Chrome verwijdert ook alle browseractiviteit wanneer de gastsessie eindigt.

Als je niet kunt inloggen op je Chromebook-account, probeer dan in te loggen als gast om probleemoplossing uit te voeren.

Bottom Line

Incognito gaan op Chromebooks voorkomt dat Google Chrome uw browsergeschiedenis bijhoudt; uw bladwijzers en eventuele gegevens voor automatisch aanvullen (d.w.z. wachtwoorden die u voor uw online accounts hebt opgeslagen) zijn echter nog steeds beschikbaar. De incognitomodus blokkeert ook de toegang tot uw Google-account of harde schijf niet. Hoewel de incognitomodus handig is voor privé browsen, is het beter om de gastmodus in te schakelen voordat u uw laptop aan iemand anders overhandigt.

Bladeren als gast op Chromebook

Voordat u toegang krijgt tot de gastmodus, moet u zich afmelden bij uw account:

  1. Selecteer de clock in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer vervolgens Afmelden.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bladeren als gast op het vergrendelscherm.

    Image
    Image

    Als je Bladeren als gast niet ziet op een school- of werk-Chromebook, heeft de beheerder browsen als gast uitgeschakeld.

  3. Om de gastsessie te beëindigen, selecteert u clock in de Chromebook-plank en selecteert u vervolgens Gast afsluiten.

    Image
    Image

Bottom Line

Tijdens het gebruik van de gastmodus is de internetactiviteit van uw Chromebook nog steeds zichtbaar voor uw internetprovider (ISP) en de systeembeheerder als u een school- of werkcomputer gebruikt. Websites kunnen ook nog steeds gegevens van uw computer verzamelen.

Hoe Chromebook-gastnavigatie in te schakelen

Gastmodus zou standaard beschikbaar moeten zijn, maar als je het niet als een optie ziet op het inlogscherm van je Chromebook, controleer dan of het is ingeschakeld in je systeeminstellingen:

  1. Log in op het eigenaarsaccount, selecteer de clock in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer vervolgens het tandwiel Settings.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar het gedeelte Mensen van uw Chromebook-instellingen en selecteer Andere mensen beheren.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat Browsen door gasten inschakelen is ingeschakeld.

    Je kunt de gastmodus mogelijk niet inschakelen als je een werk- of schoolcomputer gebruikt.

Aanbevolen: