Hoe technologie helpt bij het bestrijden van honger

Inhoudsopgave:

Hoe technologie helpt bij het bestrijden van honger
Hoe technologie helpt bij het bestrijden van honger
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Software helpt mensen in nood voedsel te brengen met apps die helpen bij de logistiek en donaties toestaan.
  • De pandemie verergert de voedselonzekerheid in de VS.
  • Een recente opiniepeiling van Siena College schat dat 49% van de respondenten zich nu zorgen maakt over het kunnen betalen van voedsel.
Image
Image

Apps helpen de groeiende hoeveelheid voedselonzekerheid in de VS te bestrijden terwijl de coronaviruspandemie de economie verwoest.

Er is genoeg eten om rond te gaan. Het probleem is de verdeling van het overtollige voedsel van restaurants, winkels en keukens naar mensen in nood. Apps van bedrijven en non-profitorganisaties stappen in waar overheidsprogramma's achterblijven. Neem bijvoorbeeld OLIO, waarmee buren snel hun reservevoedsel aan elkaar kunnen weggeven.

"Technologie heeft een groot verschil gemaakt in de efficiëntie waarmee bederfelijk voedsel kan worden herverdeeld", zei Saasha Celestial-One, mede-oprichter en COO van OLIO in een e-mailinterview. "Dit betekent dat er meer voedsel kan worden herverdeeld met een kortere houdbaarheid."

Een groeiend probleem

Honger neemt toe in de VS. Sinds de uitbraak van COVID-19 is de werkloosheid omhooggeschoten tot bijna het Depressie-tijdperk, en hebben voedselbanken een piek gezien in het aantal gezinnen dat afhankelijk is van hun diensten.

Een recente peiling van Siena College schat dat 41% van de respondenten in New York zich nu zorgen maakt over het zich kunnen veroorloven van voedsel. Ondertussen schat Feeding America dat meer dan 50 miljoen mensen voedselonzeker kunnen zijn in de V. S. S. dit jaar, waaronder 17 miljoen kinderen. Het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) van de overheid heeft het moeilijk om miljoenen meer aanvragers per maand te verwerken.

De pandemie van het coronavirus draagt bij aan een gebrek aan middelen om voedsel te kopen, zeggen experts. "De neergang veroorzaakt door de COVID-19-pandemie zal waarschijnlijk ook de voedselonzekerheid nog meer vergroten: het verlies van kinderopvang, evenals ma altijden die gratis of tegen een lagere prijs op school worden verstrekt en begeleiding op het gebied van sociale afstand die beweging buitenshuis beperkt", Lauren Bauer, een fellow bij de non-profit Brookings Institution, schreef in een recent rapport.

Om aan de voedselbehoefte te voldoen, wenden non-profitorganisaties zich steeds meer tot softwareoplossingen. Meestal zijn het technologieën die overtollig eetbaar voedsel matchen met liefdadigheidsinstellingen, gemeenschappen en gewone gewone mensen die ondersteuning kunnen gebruiken om hun voedselbudget verder op te rekken.

In Californië helpt Copia bijvoorbeeld bedrijven om onverkocht voedsel veilig te doneren en stelt OLIO buren in staat hun reservevoedsel aan elkaar te doneren. Celestial-One schat dat een derde van het voedsel verloren gaat, terwijl ongeveer 50 miljoen mensen in de VS en 800 miljoen wereldwijd honger lijden.

Image
Image

"Er zijn meer overheidsstimulansen nodig voor bedrijven, maar ook een enorme verandering in het consumentengedrag omdat de helft van alle voedselverspilling in het huishouden plaatsvindt", voegde Celestial-One eraan toe. "Mensen kopen meer dan ze nodig hebben en gooien veel weg."

Vrijwilligers inloggen

De non-profit Food Rescue US gebruikt een app voor vrijwillige voedselredders. De software biedt alle informatie die nodig is om overtollig voedsel op te halen bij een voedseldonor en dit te bezorgen bij een lokale non-profitorganisatie die voedsel levert.

"Met het gebruik van onze technologie kunnen we snel verbanden leggen tussen beschikbare voedseldonaties en lokale non-profitorganisaties die het beste bij die donatie passen", zei Carol Shattuck, CEO van Food Rescue, in een e-mailinterview.

"We hebben tijden gehad dat we werden gewaarschuwd voor een noodophaaldienst (generator uitgevallen, overtollig voedsel als gevolg van COVID-19-beperkingen, enz.) het hele uur door rechtstreeks via de app met onze voedselhulpverleners te communiceren."

Shattuck zei dat de app haar organisatie in staat heeft gesteld om op te schalen om meer dan 40.000 individuele pick-ups te maken in 2020. "Onze software is de motor die deze verbinding maakt en stelt ons in staat om een effectieve oplossing te bieden voor het aanpakken van honger en voedselverspilling, " voegde ze eraan toe.

Andere apps verwijzen donateurs rechtstreeks naar mensen die geld nodig hebben om voedsel te kopen. Spare is een app die de rekeningen voor boodschappen, restaurants en voedselbezorging rondt en het geld doneert aan lokale liefdadigheidsinstellingen. Voedselbanken kunnen dan $1 omzetten in 5 ma altijden.

Image
Image

"Het lijkt misschien niet veel, maar verander de schaal goed", zei Andra Tomsa, de oprichter en CEO van Spare USA, in een e-mailinterview."Er zijn slechts 34 actieve gebruikers nodig om $ 500 of 2.500 ma altijden per maand te ontgrendelen. 200.000 gebruikers die samen werken, ronden $ 18 miljoen af in zes maanden. Maar het is niet alleen een app om te geven, het is een drievoudig voordeelmodel."

Een ander bedrijf, Amp Your Good, geeft de traditionele fooddrive een draai met een crowdfundingmechanisme. Scholen, bedrijven, maatschappelijke en op geloof gebaseerde organisaties kunnen hun acties uitvoeren met behulp van het GiveHe althy-crowdfeedplatform van het bedrijf. Ze delen informatie over de drive, stellen een doel voor de campagne en nemen vervolgens contact op met hun gemeenschap voor donaties.

"GiveHe althy is een volledig virtueel platform dat de blootstelling aan het coronavirus minimaliseert, terwijl het toch werkt om de gemeenschap samen te brengen om voedsel te krijgen voor de families die het het meest nodig hebben", Patrick O'Neill, oprichter en CEO van Amp Your Goed, zei in een e-mailinterview.

Van winkel tot tafel

Terwijl de VS overspoeld wordt met voedseloverschotten, is het een enorme logistieke uitdaging om het in handen te krijgen van mensen in nood. Bijna de helft van het voedseloverschot bevindt zich in de detailhandel.

"Dit betekent dat het een lange-staartdistributie is - veel voedsel, maar elk exemplaar is relatief klein", zei Leah Lizarondo, mede-oprichter en CEO van de non-profitorganisatie 412 Food Rescue, in een e-mailinterview. Haar organisatie helpt bij het distribueren van onnodig voedsel in het westen van Pennsylvania.

"Dus de vraag die we moeten stellen is: hoe kun je dit voedsel op een kosteneffectieve manier omleiden? Vrachtwagens zijn zeker niet de manier - je kunt geen vrachtwagen sturen om één doos broodjes op te halen. al die unieke exemplaren van sandwiches, je zult een vrachtwagen vullen, het duurt gewoon een eeuwigheid en het zal veel kosten om alles terug te krijgen."

Technologie heeft een groot verschil gemaakt in de efficiëntie waarmee bederfelijk voedsel kan worden herverdeeld.

Het antwoord op dit dilemma voor de organisatie van Lizarondo kwam in de vorm van een app. Het Food Rescue Hero-platform is speciaal ontwikkeld om organisaties in staat te stellen voedselherstel over de hele wereld op te schalen. Tot op heden heeft de organisatie geholpen om bijna 35 miljoen pond voedsel om te leiden over 160.000 reizen.

Food Rescue nam een model dat al bestaat - voedselbezorgdiensten die via een app worden gecoördineerd - en vertaalde dit naar voedseloverschot. "Plots heb je 18.000 chauffeurs in negen steden die pushmeldingen ontvangen van voedsel dat beschikbaar is," zei ze.

Innovatieve software helpt de hongerigen van voedsel te voorzien, maar het is slechts een deel van de oplossing. Naarmate de pandemie van het coronavirus voortduurt, zal de voedselonzekerheid waarschijnlijk toenemen en zal de federale overheid haar hulpinspanningen moeten opvoeren.

Aanbevolen: