Is de iPhone waterdicht of niet?

Inhoudsopgave:

Is de iPhone waterdicht of niet?
Is de iPhone waterdicht of niet?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Italiaanse organisatie voor eerlijke concurrentie, AGCM, beboet Apple van $ 12 miljoen voor het misleiden van klanten over de waterbestendigheid van de iPhone.
  • Apple beweert dat de iPhone tot 6 meter onder water veilig is, maar weigert garantiereparaties uit te voeren.
  • Als je foto's wilt maken tijdens het duiken, zorg dan voor een goede waterdichte behuizing.
Image
Image

Als je naar de productpagina van de iPhone 12 kijkt, zegt Apple dat het waterbestendig is, tot 6 meter (20 voet) gedurende een half uur. En toch weigert Apple om vloeibare schade onder de garantie te dekken. Kan het wegkomen met deze absurde tegenstrijdigheid? De boete van 10 miljoen euro (ongeveer 12 miljoen dollar) van de Italiaanse antitrustautoriteit vorige maand zegt nee.

Dit is een klassiek geval van je taart willen hebben en opeten. Apple beweert dat de iPhone bestand is tegen water en laat zelfs zien dat er vloeistof op spat in promotievideo's. Maar in de kleine lettertjes staat dat "schade aan vloeistoffen niet onder de garantie v alt", en het bedrijf heeft zelfs een ondersteuningspagina met details over de maatregelen die nodig zijn om het binnendringen van water in uw iPhone te detecteren.

Bottom Line

Italië's AGCM oordeelde dat Apple's promotie van waterbestendigheid misleidend is voor consumenten en ertoe kan leiden dat mensen een iPhone kopen terwijl ze dat anders niet zouden doen, en gaf Apple twee boetes van €5 miljoen. Maar dit geeft geen antwoord op de vraag: is de iPhone waterdicht of niet?

IP-classificaties

De iPhone heeft een IP68-classificatie tegen stof en water. De IP-code, of Ingress Protection Code, bestaat uit twee cijfers en een optionele letter. Het eerste getal geeft het binnendringen van deeltjes (zoals stof) aan en het tweede geeft de waterbestendigheid aan. Voor deeltjes lopen de classificaties van 0-6, van nulbescherming tot totale bescherming. Voor vloeistoffen lopen ze van 0-8, waarbij de laatste totale onderdompeling is, met een extra beoordeling, "9K", voor weerstand tegen hogedrukwaterstralen.

De IP68-classificatie van de iPhone 12 betekent dus dat deze volledig is afgedicht tegen stof en veilig is voor onderdompeling in water op een diepte en duur gespecificeerd door de fabrikant - in de case zegt Apple 6 meter lang gedurende een half uur.

Image
Image

Dit lijkt erop te wijzen dat het veilig is om onderwater-selfies te maken met de iPhone, hem in de regen te gebruiken en je bier erop te morsen. Of het is in ieder geval veilig als de iPhone nieuw is. De kleine lettertjes van Apple's iPhone 12 zeggen dat "spat-, water- en stofbestendigheid geen permanente omstandigheden zijn en dat de weerstand kan afnemen als gevolg van normale slijtage." Dat wil zeggen, het kan minder waterbestendig worden naarmate de telefoon ouder wordt.

Maar is het echt waterdicht? Waarom vergelijken we het niet met de Apple Watch. Apple zegt dat het horloge waterdicht is tot 50 meter. "Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt voor activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in een zwembad of in de oceaan. Ze mogen echter niet worden gebruikt voor duiken, waterskiën of andere activiteiten met water met hoge snelheid of onderdompeling onder ondiepe diepte," leest de kleine lettertjes van Apple.

Interessant is dat Apple Watches die nieuwer zijn dan Series 2 geen IP-classificatie hebben. Ze zijn geclassificeerd volgens ISO-norm 22810:2010. En Apple maakt geen melding van garantiereparaties die ik kan vinden, maar aangezien het horloge zwemtrainingen kan opnemen en een functie heeft om water uit het luidsprekergat te laten lopen, kan men aannemen dat het veilig is in het water.

The Bottom Line

Bij dagelijks gebruik zal je iPhone waarschijnlijk in orde zijn als hij wordt bespat, gemorst of door het toilet v alt. Je hoeft je nooit zorgen te maken over regen, en zelfs als je veel tijd in en rond het water doorbrengt, zou het goed moeten komen.

Spat-, water- en stofbestendigheid zijn geen permanente omstandigheden en de weerstand kan afnemen als gevolg van normale slijtage.

Maar als je bewust onderwaterfoto's gaat maken, of je bent altijd in en uit het water, ben je beter af met een goede waterdichte behuizing. Liefst een koffer met een soort garantie. Maar zelfs als het telefoonschade niet dekt, de combinatie van een goed hoesje en de eerlijk gezegd geweldige IP-classificatie van de iPhone, zou het goed moeten komen.

Klaag gewoon niet als Apple je honderden dollars in rekening wil brengen als er iets misgaat. Tenzij je misschien in Italië bent.

Aanbevolen: