Heeft Roku een webbrowser?

Inhoudsopgave:

Heeft Roku een webbrowser?
Heeft Roku een webbrowser?
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt je telefoonscherm spiegelen naar je Roku-apparaat om op je tv op internet te surfen.
  • Voor Android-apparaten is de instelling in het menu voor snelle acties of in Instellingen > Cast.
  • Voor iPhones vind je Screen Mirroring in het Control Center.

Nee, Roku-apparaten hebben geen webbrowser. Dit artikel leidt u echter door de stappen om uw telefoonscherm naar uw Roku-apparaat te casten, zodat u een webbrowser op uw Roku kunt gebruiken.

Hoe krijg ik een internetbrowser op Roku?

De eenvoudigste manier om een webbrowser op Roku-apparaten te gebruiken, is door inhoud vanaf uw smartphone te casten. Als u uw smartphone cast/spiegelt naar uw Roku-apparaat, kunt u de telefoon gebruiken om op internet te surfen en de webpagina's of webinhoud die u daar vindt, rechtstreeks op uw tv te bekijken.

Je kunt zowel Android- als iPhone-apparaten casten/spiegelen naar een Roku-apparaat, en deze handleiding bevat instructies voor beide. De afbeeldingen zijn echter van een Android-apparaat (Asus Zenfone 8).

  1. Zorg ervoor dat uw Roku-apparaat/Roku-uitgeruste tv en smartphone beide zijn ingeschakeld.
  2. Als je een Android-telefoon gebruikt, trek je het snelmenu bovenaan het scherm naar beneden en zoek je naar de functie Cast. Het zou eruit moeten zien als een kleine rechthoek met drie gebogen lijnen in de linkerbenedenhoek. Als je het niet kunt vinden, controleer dan de aanpassingsopties om te zien of het moet worden toegevoegd.

    U kunt ook naar Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren >gaan Cast.

    Selecteer de Cast-functie zodra je deze hebt gevonden.

    Sommige Android-telefoons gebruiken een andere naam voor deze functie, waaronder Screen Mirroring, Screen Share en Smart Bekijk. Sommige telefoons, zoals Google Pixel-apparaten, casten alleen naar de Chromecast en werken niet per se met Roku.

    Als je een iPhone gebruikt, open je het Control Center. Veeg op iPhone X of nieuwere apparaten omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Veeg op iPhone 8 of oudere apparaten omhoog vanaf de onderkant.

    Tik op Screen Mirroring. Het ziet eruit als twee rechthoeken waarvan de ene gedeeltelijk voor de andere is geplaatst.

    Image
    Image
  3. Wacht even totdat de opties voor schermspiegeling/cast zijn ingevuld. Selecteer je Roku-apparaat zodra het op het scherm verschijnt.

  4. Afhankelijk van hoe je Roku is ingesteld, wordt je mogelijk gevraagd om spiegelen op je tv toe te staan. Keur het goed met je Roku-afstandsbediening.
  5. U zou het scherm van uw smartphone moeten zien casten of spiegelen naar de tv of het scherm waarmee uw Roku is verbonden. Als u op uw telefoon op internet surft, wordt het scherm van uw telefoon weergegeven op uw met Roku verbonden scherm.

FAQ

    Wat is een Roku TV?

    Een Roku TV is een op internet aangesloten televisie die een Roku-achtige interface gebruikt. Verschillende fabrikanten maken Roku-tv's, waaronder Sharp, Magnavox en Philips.

    Hoe verbind ik een Roku met wifi zonder de afstandsbediening?

    Om een Roku zonder afstandsbediening met je netwerk te verbinden, kun je de Roku-app gebruiken. De app heeft een remote-functie waarmee je de settopbox kunt bedienen. Van daaruit kunt u uw verbinding normaal instellen door naar Instellingen > Netwerk > Verbinding instellen te gaan

Aanbevolen: