Alles wat u moet weten over Apple Music 1

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over Apple Music 1
Alles wat u moet weten over Apple Music 1
Anonim

Apple Music 1 (voorheen Beats 1) is een wereldwijd 24/7 muziekradiostation waartoe je toegang hebt op een Mac, iPhone, iPad, iPod, Apple Watch, Apple TV, HomePod, CarPlay en op internet op music.apple.com.

Toen Apple in 2020 de naam Beats 1 hernoemde, introduceerde het naast Apple Music 1 nog twee radiostations. De drie stations zijn:

  • Apple Music 1 bevat de grootste namen in de muziek en omvat gesprekken over de popcultuur en door artiesten geleide programmering.
  • Apple Music Hits richt zich op de grootste hits uit de jaren '80, '90 en 2000.
  • Apple Music Country biedt de beste countrymuziek, speelt actuele hits en introduceert fans bij opkomende artiesten. Het speelt ook nummers van legendarische artiesten die het countrygenre hebben gevormd.

Deze drie stations omvatten Apple Music Radio.

Je hebt geen Apple Music-abonnement nodig om toegang te krijgen tot de livefeed van Apple Music 1, maar je hebt er wel een nodig om naar eerder uitgezonden shows te luisteren. Je kunt voor een beperkte tijd naar de twee andere Apple Music Radio-stations luisteren zonder een Apple Music-abonnement.

Image
Image

Wat is Apple Music 1?

Apple Music 1 is een streaming-radiostation dat een van de belangrijkste elementen is van zijn Apple Music-streamingservice.

De hoofdfunctie van Apple Music is de onbeperkte muziekservice met abonnement, maar Apple Music Radio mag niet over het hoofd worden gezien. In plaats van algoritmen te gebruiken om te proberen te leren wat mensen leuk vinden, zoals de aanpak van onder meer Pandora en Spotify, heeft Apple muziekexperts ingehuurd en hun kennis en smaak gebruikt om afspeellijsten en streamingstations te maken. Apple Music 1 is het meest opvallende voorbeeld van deze aanpak.

Bottom Line

Apple Music 1 is beschikbaar via iTunes 12.2 en hoger en de Muziek-app op Macs of mobiele apparaten op iOS 8.4 en hoger.

Wat kost het?

Hoewel het onderdeel is van Apple Music, hoef je je niet aan te melden voor de streamingdienst van $ 10/maand om van Apple Music 1 te genieten. Zolang je een compatibele versie van iTunes of iOS hebt, kun je luisteren naar de live-uitzending.

Hoe luister je ernaar?

Als je een computer hebt waarop iTunes of de Muziek-app is geïnstalleerd, kun je naar Apple Music 1 luisteren door op een link te klikken, maar je kunt er ook via software toegang toe krijgen. Hier is hoe.

Als je Mac macOS Mojave of eerder gebruikt, kun je iTunes gebruiken om naar Apple Music Radio te luisteren. Start iTunes en klik op Radio in de bovenste menubalk. Selecteer een van de drie radiostations.

Image
Image

Als je Mac op een nieuwere versie van macOS draait, staat de radiolink in het linkerdeelvenster van de Music app.

Image
Image

In iOS heb je toegang tot Apple Music 1 en de andere twee stations via de Music app. Klik op de knop Radio onder aan het scherm en selecteer een programma om ernaar te luisteren.

Image
Image

Bottom Line

Nee. Hoewel je nummers van Apple Music kunt opslaan voor offline afspelen als je een abonnement hebt, kan Apple Music 1 alleen worden gestreamd als je verbonden bent met internet.

Hoe verschilt het van iTunes Radio?

Apple Music 1 is een radiostation dat is geprogrammeerd door dj's met verschillende shows die de hele dag door zijn gepland, en de luisteraar heeft niet veel controle over wat er wordt afgespeeld. ITunes Radio lijkt meer op Pandora: de gebruiker kan zijn eigen stations maken op basis van artiesten of nummers die ze leuk vinden, de stations verfijnen door feedback te geven over wat er wordt afgespeeld en nummers overslaan.

Je kunt ook iTunes Radio-achtige stations maken met Apple Music. Je vindt ze in het gedeelte Radio van de Muziek-app of iTunes.

Bottom Line

Apple Music 1 wordt geleid door onder meer dj's Zane Lowe, Ebro Darden en Brooke Reese. Elk van hen organiseert elke weekdag shows op Apple Music 1.

Wie heeft er nog meer shows op Apple Music 1?

De selectie van gast-dj's verandert elke maand, dus er is altijd nieuwe muziek, nieuwe shows en nieuwe hosts. Eerdere gast-dj's waren onder meer Dr. Dre, Elton John, Josh Homme, Pharrell, Q-Tip en St. Vincent.

Bottom Line

Apple Music 1 is gevestigd in studio's in Londen, Los Angeles, Nashville en New York.

Is het elke 24 uur allemaal nieuw?

Apple heeft Apple Music 1 aangeprezen als wereldwijd en 24/7. Technisch gezien is dit waar, maar het betekent niet helemaal wat je zou denken. Apple Music 1 biedt elke dag 12 uur aan nieuwe programmering. Apple herha alt die programmering zodat het nieuw is in de andere helft van de tijdzones van de wereld. Verwacht niet dat je 24 uur achter elkaar nieuwe shows en muziek kunt horen, maar elke dag is nieuw.

Bottom Line

Nee, want Apple Music 1 is als een traditioneel radiostation; je kunt geen nummers overslaan die je niet wilt horen.

In welke landen is het beschikbaar?

Apple Music 1 is beschikbaar in 165 landen, volgens Apple.

Aanbevolen: