Is de Wii U een draagbaar systeem zoals de Nintendo 3DS?

Inhoudsopgave:

Is de Wii U een draagbaar systeem zoals de Nintendo 3DS?
Is de Wii U een draagbaar systeem zoals de Nintendo 3DS?
Anonim

De Nintendo Wii U is een videogameconsole voor thuis en de opvolger van de Wii. Het concurreert met de Microsoft Xbox One en Sony PlayStation 4. De Wii U GamePad is de standaardcontroller voor de Wii U-spelcomputer. Het ziet eruit als een draagbaar spelsysteem, maar het werkt niet als een Nintendo 3DS of Nintendo DS.

Image
Image

De Wii U GamePad is een controller

De Wii U is geen draagbaar spelsysteem, en in tegenstelling tot de Nintendo DS en de Nintendo 3DS is de controller niet bedoeld om buitenshuis of buiten het Wii U-systeem te worden gespeeld. Net als de Wii is het Wii U-systeem bedoeld om binnenshuis te spelen.

Het meest opvallende kenmerk is het 6-inch touchscreen dat in de controller is ingebouwd, waardoor het gemakkelijk te zien is waarom het kan worden aangezien voor een draagbaar spelsysteem. De GamePad-controller heeft bedieningselementen die bekend voorkomen bij iedereen die ooit een DS of 3DS heeft gebruikt. Het is echter geen vrijstaand apparaat.

Je kunt een Nintendo DS of 3DS overal mee naartoe nemen, en het zal werken. Als je de Wii U GamePad-controller loskoppelt van het Wii U-systeem, werkt het niet.

Hoe de Wii U-controller werkt

De Wii U-controller verzendt draadloos informatie van en naar het Wii U-systeem met behulp van een eigen overdrachtsprotocol en software. De console is een essentieel onderdeel van het Wii U-systeem. Zonder dat is de controller nutteloos. Ook al kun je ervoor kiezen om Wii U-games op het ingebouwde scherm van de controller te spelen in plaats van op een televisie, de controller is geen aparte gameconsole. Dat gezegd hebbende, het heeft veel coole functies. Als de Wii U GamePad zich in de buurt van het Wii U-systeem bevindt, kan hij:

  • Bied tweede-schermfunctionaliteit.
  • Wordt gebruikt om een game op de GamePad te spelen zonder tv-scherm.
  • Wordt gebruikt als afstandsbediening voor een televisie.
  • Werk samen met andere compatibele Wii-controllers.
  • Maak een visuele chat mogelijk met de camera aan de voorkant van de controller.

Over de Wii U-console en GamePad

Als je een Wii U koopt, worden de console, een GamePad en de benodigde connectoren meegeleverd in de doos. Als er meer dan één persoon gaat spelen, moet je een extra controller kopen, maar het zal geen GamePad zijn omdat de Wii U er niet meer dan één ondersteunt.

Als je veel games bezit of van plan bent te kopen, heb je misschien een externe schijf nodig omdat het Wii U-systeem niet veel opslagruimte heeft. De Wii U ondersteunt externe schijven die zijn aangesloten op een van de vier USB-poorten op de console. Nintendo houdt een lijst bij met compatibele externe schijven.

Het Wii U-systeem is achterwaarts compatibel met eerdere Wii-spellen en er zijn tal van geweldige spellen beschikbaar. Andere accessoires die je misschien wilt toevoegen, zijn een microfoon, headset en racestuur.

Aanbevolen: