Waarom Windows 7 beter is dan Windows XP

Inhoudsopgave:

Waarom Windows 7 beter is dan Windows XP
Waarom Windows 7 beter is dan Windows XP
Anonim

We schreven eerder over manieren waarop Windows 7 beter is dan Windows Vista. Nu is het tijd om de manieren aan te pakken waarop Windows 7 beter is dan het andere besturingssysteem dat u misschien nog steeds gebruikt - Windows XP.

De keuze om van XP naar Windows 7 over te stappen, is er een waar sommige mensen nog steeds over aarzelen. Je kent XP. Je houdt van XP. Waarom knoeien met een goede zaak? Hier zijn vijf goede redenen waarom.

Image
Image

Ondersteuning van Microsoft

Op 14 april 2009 beëindigde Microsoft de reguliere ondersteuning voor Windows XP. Dat betekent dat je nu geen gratis ondersteuning kunt krijgen voor problemen met Windows XP; je ha alt de creditcard tevoorschijn om vanaf nu hulp te krijgen. De enige gratis fixes die Microsoft bood, waren beveiligingspatches en met ingang van augustus 2014 eindigde alle ondersteuning voor Windows XP. U kunt geen beveiligingspatches meer krijgen voor XP en uw computer staat open voor alle nieuw ontdekte bedreigingen.

Als er andere problemen zijn met XP, krijg je daar ook geen oplossingen voor.

Ter verdediging van Microsoft ondersteunde het XP veel langer dan de meeste softwarebedrijven hun producten ondersteunen. Geen enkel bedrijf kan echter voor altijd een verouderd product ondersteunen, dus de tijd van XP is verstreken.

Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Gebruikersaccountbeheer

Ja, het is waar dat veel mensen een hekel hadden aan User Account Control (UAC) toen het werd geïntroduceerd in Windows Vista. In zijn eerste vorm was het afschuwelijk en viel het gebruikers aan met eindeloze pop-upwaarschuwingen. Het verbeterde echter met latere releases van servicepacks.

In Windows 7 is het beter dan ooit en meer configureerbaar. Je kunt het afstemmen om je zo weinig of zo veel waarschuwingen te geven als je wilt.

Bovendien, hoeveel UAC ook werd gehaat, het sloot een van XP's grootste beveiligingslekken: iedereen met toegang tot de computer kon optreden als de almachtige beheerder en doen wat ze wilden. Nu is dat enorme veiligheidsrisico geëlimineerd, ervan uitgaande dat u het niet uitschakelt.

Bottom Line

De meeste programma's zijn geschreven voor Windows 7 of hoger. Dit zal de komende jaren zo blijven. Als je dat nieuwe 3D-schietspel of dat geweldige hulpprogramma wilt, werkt het niet op XP. Upgraden geeft je toegang tot alle coole dingen die je buurman heeft die jij niet hebt.

64-bit computing

De redenen zijn een beetje technisch, maar het resultaat is dat 64-bit de toekomst is, ook al blijft Microsoft 32-bits besturingssystemen produceren. Hoewel er in het verleden 64-bits versies van XP waren, zijn ze niet meer te koop en zijn ze sowieso niet voor normaal consumentengebruik.

De nieuwere 64-bits computers zijn sneller en krachtiger dan hun 32-bits broeders, en er begint software te verschijnen die gebruikmaakt van 64-bits kracht. Hoewel 32-bits apparatuur en programma's in de nabije toekomst niet de weg van de dodo gaan, hoe eerder u de overstap naar 64-bit maakt, hoe gelukkiger u zult zijn.

Windows XP-modus

Via Windows XP-modus kun je XP gebruiken en toch profiteren van de voordelen van Windows 7. Als je de juiste versie van Windows 7 (Professional of Ultimate) en de juiste processor hebt, kun je de beste van beide werelden-Windows 7 en Windows XP.

Windows XP-modus is een van de coolste dingen van Windows 7. Zonder in de geeky details te duiken, kun je Windows XP in een virtuele omgeving draaien; de oude XP-programma's denken dat ze op een XP-computer staan en werken normaal. U hoeft de dingen die u zo leuk vindt aan Windows XP niet op te geven om van de vele voordelen van Windows 7 te profiteren.

Aanbevolen: