Hoe mobiele telefoonnummers op Android of iPhone (iOS) te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe mobiele telefoonnummers op Android of iPhone (iOS) te blokkeren
Hoe mobiele telefoonnummers op Android of iPhone (iOS) te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Op iOS: Tik op het i pictogram naast het telefoonnummer en selecteer Blokkeer deze beller.
  • Op Android: Open de Phone app, selecteer het nummer dat u wilt blokkeren en tik op Block numberof Oproep weigeren.

Dit artikel legt uit hoe je telefoonnummers op iOS- en Android-telefoons kunt blokkeren, en hoe je nummers kunt bekijken en beheren en hoe je je nummer kunt verbergen bij uitgaande oproepen.

Hoe mobiele telefoonnummers op Android of iPhone (iOS) te blokkeren

De meeste smartphones blokkeren inkomende telefoonnummers om te voorkomen dat u spam-oproepen of andere oproepen ontvangt die u niet wilt. Een andere beschikbare optie is om te voorkomen dat uw eigen beller-ID wordt weergegeven op het apparaat van de ontvanger. Beide opties zijn mogelijk op Android- en iOS-telefoons.

Soms verbergen de besturingssystemen deze functies diep in de instellingen. Verder bieden verschillende providers verschillende opties voor het blokkeren van nummers, dus deze functie is niet altijd volledig afhankelijk van het besturingssysteem.

Alle belangrijke besturingssystemen voor mobiele telefoons bieden een manier om inkomende telefoonnummers te blokkeren.

Apple iOS-telefoons

Je kunt nummers blokkeren vanuit het gedeelte Recent van de telefoon, in FaceTime of in Berichten. Als u een nummer uit één gebied blokkeert, worden alle drie geblokkeerd. Van elk gebied:

  1. Tik op het i icoon naast het telefoonnummer (of gesprek).
  2. Select Blokkeer deze beller onderaan het infoscherm.
Image
Image

Geblokkeerde nummers bekijken en beheren:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Telefoon.
  3. Tik op Oproepblokkering en identificatie.
  4. Selecteer vervolgens een telefoonnummer om de details ervan te bekijken en selecteer om het nummer of contact toe te voegen of te deblokkeren, of voeg een contact toe om te blokkeren door naar de onderkant van alle geblokkeerde nummers te scrollen en Block te kiezen Contact Deze stap start je Contacten-app zodat je kunt selecteren wie je wilt blokkeren.

Je kunt je iMessages ook filteren van mensen die niet in je contactenlijst staan. Nadat u ten minste één bericht hebt gefilterd, wordt een nieuw tabblad weergegeven voor onbekende afzenders. Je krijgt nog steeds de berichten, maar ze worden niet automatisch weergegeven en je ontvangt geen meldingen.

Om iMessages te filteren:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Berichten.
  3. Scroll naar en tik op Onbekend & Spam.
  4. Inschakelen Filter onbekende afzenders.
Image
Image

Android-telefoons

Omdat zoveel fabrikanten telefoons produceren (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, LG, enz.) die het Android-besturingssysteem gebruiken, kan de procedure voor het blokkeren van een nummer sterk verschillen. Verder bieden versies van Android Marshmallow en ouder deze functie niet standaard. Als u een oudere versie zoals deze gebruikt, ondersteunt uw provider dit mogelijk of kunt u een nummer blokkeren met een app.

Om te zien of je provider telefoonblokkering ondersteunt:

  1. Open je Telefoon app.
  2. Selecteer het nummer dat u wilt blokkeren.
  3. Tik op een Samsung-telefoon Details.

  4. Als je provider blokkeren ondersteunt, heb je een menu-item met de naam 'Nummer blokkeren' of 'Oproep weigeren' of misschien 'Toevoegen aan zwarte lijst'.
Image
Image

Als je een andere Android-telefoon gebruikt, zoals een Pixel, kun je het volgende doen nadat je het nummer hebt gevonden dat je wilt blokkeren in je Telefoon-app:

  1. Tik op het menu met verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  2. Tik op Geblokkeerde nummers.
  3. Bevestig met een tik op Block.
Image
Image

Als je geen optie hebt om een oproep te blokkeren, kun je op zijn minst een oproep naar de voicemail sturen:

  1. Open je Telefoon app.
  2. Tik op Contacten.
  3. Tik op een naam.
  4. Tik op het potloodpictogram om het contact te bewerken.

  5. Selecteer het menu.
  6. Selecteer Alle oproepen naar voicemail.

    Afhankelijk van je provider en Android-versie, moet je mogelijk een aparte app installeren om functies voor het blokkeren van oproepen te gebruiken. Open de Google Play Store en zoek naar 'call blocker'. Enkele goed aangeschreven apps zijn Call Blocker Free, Mr. Number en Safest Call Blocker. Sommige zijn gratis en vertonen advertenties, terwijl andere een premium-versie zonder advertenties aanbieden.

    Beller-ID van uw eigen nummer blokkeren

    Naast het beheren van inkomende oproepen door middel van oproepblokkering, kunt u ook bepalen of een uitgaande oproep uw beller-ID weergeeft. Deze mogelijkheid kan worden geconfigureerd om te werken als een permanent blok of een tijdelijk blok op een call-by-call basis.

    Uw telefoonnummer kan niet worden geblokkeerd wanneer u gratis belt (bijv. 1-800-nummers) en alarmnummers (911).

    Call-by-Call blokkering van beller-ID

    Voeg gewoon het voorvoegsel 67 toe vóór het telefoonnummer op uw mobiele telefoon. Deze code is het universele commando om nummerherkenning te deactiveren.

    Het plaatsen van een geblokkeerde oproep ziet er bijvoorbeeld uit als 67 555 555 5555. Aan de ontvangende kant wordt bij nummerweergave meestal 'privénummer' of 'onbekend' weergegeven. Hoewel u geen bevestiging van een beller-ID-blokkering zult horen of zien, zal het werken.

    Permanente blokkering van beller-ID

    Bel uw mobiele telefoonmaatschappij en vraag om een lijnblokkering om uw telefoonnummer permanent te onderdrukken in uitgaande beller-ID. Deze verandering is permanent en onomkeerbaar. Hoewel de klantenservice je misschien probeert te overtuigen om het te heroverwegen, is de keuze aan jou. Verschillende providers ondersteunen extra blokkeerfuncties, zoals het blokkeren van specifieke nummers of berichten. Hoewel de code om uw mobiele provider te bellen kan verschillen, werkt 611 meestal voor de klantenservice van mobiele telefoons in de Verenigde Staten en Canada.

    Als je tijdelijk wilt dat je nummer verschijnt wanneer je een permanent lijnblok hebt, kies dan 82 vóór het nummer. Als u bijvoorbeeld uw nummer in dit geval laat verschijnen, ziet het er als volgt uit: 82 555 555 5555 Sommige mensen weigeren automatisch oproepen van telefoons die nummerherkenning blokkeren. In dat geval moet u nummerherkenning toestaan om te bellen.

    Verberg je nummer op een Android-apparaat

    De meeste Android-telefoons bieden een functie voor het blokkeren van nummerherkenning in de telefooninstellingen, hetzij via de app Telefoon of Instellingen | App-info | Telefoon Sommige Android-versies ouder dan Marshmallow bevatten deze functie onder een Extra instellingen optie in uw telefooninstellingen.

    Verberg je nummer op een iPhone

    In iOS bevindt de functie voor het blokkeren van oproepen zich onder de telefooninstellingen:

  7. Open Instellingen | Telefoon.
  8. Druk op Toon mijn beller-ID.
  9. Gebruik de tuimelschakelaar om je nummer te tonen of te verbergen.

FAQ

    Hoe blokkeer ik nummers op mijn huistelefoon?

    Als je nummers op een vaste lijn wilt blokkeren, kun je mogelijk specifieke telefoonnummers invoeren op de website van je serviceprovider. Als u beller-ID hebt ingesteld voor uw vaste lijn, kunt u privénummers meestal blokkeren door 77. te kiezen

    Hoe blokkeer ik sms-berichten op Android en iPhone?

    Om sms-berichten op Android te blokkeren, opent u een gesprek en tikt u op de drie stippen > Details > Block & spam melden. Ga op de iPhone naar Instellingen > Berichten > Geblokkeerde contacten > Nieuwe toevoegen.

    Hoe blokkeer ik nummers op een klaptelefoon?

    Het hangt af van het model van je telefoon, maar probeer naar je gesprekken te gaan, zoek het nummer dat je wilt blokkeren en selecteer vervolgens Options > Block number.

Aanbevolen: