Is Discord down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Discord down of ligt het aan jou?
Is Discord down of ligt het aan jou?
Anonim

Als je je niet kunt aanmelden bij Discord, is de chatservice mogelijk niet beschikbaar, of is er een probleem met je computer, de Discord-app of zelfs je Discord-account. Het kan soms moeilijk zijn om te weten of er een Discord-storing is voor iedereen of dat u de enige bent, maar er zijn meestal tekenen dat dit het geval is. Hier leest u hoe u weet of Discord niet werkt of dat het een probleem is met uw technologie.

De instructies in dit artikel zijn in grote lijnen van toepassing op alle apparaten die verbinding kunnen maken met Discord.

Hoe weet ik of Discord niet meer bestaat

Als je denkt dat de Discord-servers voor iedereen down zijn, probeer dan deze stappen om te controleren:

  1. Controleer de Discord-servicestatuspagina om te zien of er problemen zijn.

    Image
    Image

    Deze pagina wordt gehost door Discord, dus als er een groot probleem is met de service, is de informatie hier mogelijk niet beschikbaar.

  2. Zoek op Twitter naar discorddown. Let op wanneer mensen tweeten dat Discord down was. Als de tweets recent zijn, kunnen ze dezelfde problemen hebben als u tegenkomt.

    Image
    Image
  3. Terwijl je op Twitter bent, kijk je op de Twitter-pagina van Discord voor updates over of de service niet beschikbaar is. Discord plaatst hier niet vaak service-informatie, maar het is de moeite van het bekijken waard.

    Image
    Image

    Als je Twitter ook niet kunt openen, ligt het probleem waarschijnlijk bij jou of bij je ISP.

  4. Gebruik een externe statuschecker-website zoals Down For Everyone Or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? en Outage. Report.

    Image
    Image

    Als niemand anders een probleem heeft met Discord, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant.

Wat te doen als je geen verbinding kunt maken met Discord

Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen als Discord goed lijkt te werken voor alle anderen, maar je hebt nog steeds verbindingsproblemen:

  1. Zorg ervoor dat je www.discord.com echt bezoekt. Als je een Discord-app gebruikt, zorg er dan voor dat dit de officiële Discord-app is voor pc, Linux, Mac, iOS en Android.
  2. Als je geen toegang kunt krijgen tot Discord vanuit je webbrowser, probeer dan de Discord-app. Als de app niet werkt, probeer dan de browser te gebruiken. Bepaal of er een specifiek apparaat of bepaalde methode is die niet werkt.

  3. Sluit al je browservensters, wacht 30 seconden, open één venster en probeer vervolgens opnieuw toegang te krijgen tot Discord. Doe hetzelfde met je Discord-app als je een tablet of smartphone gebruikt, maar zorg ervoor dat je de app daadwerkelijk afsluit; leer hoe u Android-apps sluit en hoe u apps op de iPhone afsluit.

    Als u denkt dat de browser of app niet goed sluit of vastloopt, start u uw apparaat opnieuw op en probeert u het opnieuw.

  4. Wis de cache van je browser. Door uw cache te wissen, worden waarschijnlijk alle fouten verwijderd die zijn geïntroduceerd terwijl u op internet aan het surfen was.
  5. Wis de cookies van uw browser. Op dezelfde manier waarop het wissen van de cache werkt, werkt het wissen van de cookies van uw browser ook. Deze kleine stukjes informatie kunnen soms fouten veroorzaken, dus het is nuttig om ze op te ruimen en opnieuw te beginnen.
  6. Scan uw computer op malware. Malware kan allerlei problemen veroorzaken die niets met malware te maken lijken te hebben. Zelfs als je recentelijk hebt gescand, probeer voor de zekerheid opnieuw te scannen op virussen en andere malware.

  7. Start je computer opnieuw op. Is het niet grappig hoe herstarten zoveel dingen lijkt op te lossen? Door uw computer opnieuw op te starten, kunt u tal van tijdelijke problemen oplossen. Probeer het eens. Je zult er versteld van staan hoe goed dit werkt.
  8. Het is onwaarschijnlijk, maar er kan een probleem zijn met uw DNS-server. Als je wilt proberen van DNS-server te wisselen, zijn er tal van manieren om dit te doen met een gratis en openbare optie, maar houd er rekening mee dat het een behoorlijk geavanceerde oplossing is.

Als niets nog heeft gewerkt, heb je waarschijnlijk te maken met een internetprobleem aan jouw kant. Neem contact op met uw ISP voor meer hulp.

Discord-foutmeldingen

Discord is meestal een redelijk betrouwbare service, maar als er problemen zijn, geeft het vaak foutmeldingen weer die uitleggen waarom je geen verbinding kunt maken. Bijvoorbeeld:

  • Discord No Route Deze fout treedt op wanneer u verbinding probeert te maken met een spraakkanaal en uw netwerk er geen verbinding mee kan maken. Het wordt meestal veroorzaakt door een overenthousiaste VPN, firewall of antivirus. Soms lost een herstart het op, soms moet je Discord een uitzondering maken op je firewall of antivirus.
  • Discord wordt niet geopend. Dit gebeurt wanneer er een probleem is met je app. Installeer de app opnieuw of schakel over naar de browserversie.

Als Discord niet beschikbaar is met een bericht over onderhoud, wacht dan is je enige optie. De service zou binnenkort weer moeten worden hervat.

Aanbevolen: