Is Google down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Google down of ligt het aan jou?
Is Google down of ligt het aan jou?
Anonim

Gezien alle manieren waarop uw verbinding met Google kan mislukken, kan het moeilijk zijn om de exacte reden te bepalen waarom Google niet voor u werkt. Hier leest u hoe u kunt controleren of Google daadwerkelijk voor iedereen offline is, of er een probleem is met uw internetprovider of dat het een probleem is van uw kant.

Oorzaken waarom Google down is

Google zelf gaat zelden down, maar is zelden nooit. Vaker, storingen aan uw kant, waaronder netwerkonderbrekingen, verstoren uw verbinding met Google.

Als je geen toegang hebt tot Google of een van de diensten van Google, krijg je soms een foutmelding in je browser:

  • 500 fout: de server heeft een onverwachte situatie aangetroffen.
  • De server heeft een fout aangetroffen en kon uw verzoek niet voltooien.
  • Server reageert niet.
  • Sorry, er is een serverfout opgetreden. Wacht even en probeer het opnieuw.
  • Backend-fout.

In sommige gevallen zie je een HTTP-statuscodefout in plaats van een Google-foutmelding. Als u HTTP-fouten tegenkomt, controleer dan of u andere websites dan Google kunt laden.

Hoe te repareren dat Google down is

Probeer deze stappen om te bepalen waarom Google offline lijkt te zijn en onderneem vervolgens stappen om problemen aan uw kant op te lossen.

  1. Controleer het Google Workspace-statusdashboard. Het Google Workspace-statusdashboard is een goede plek om te controleren op informatie over uitv altijd en verbindingsproblemen met Google of andere Google-services. Als u een groene stip ziet naast de services van Google, betekent dit dat alles goed werkt.

    Als veel Google-services oranje of rood weergeven, is dat een goede indicatie dat Google eigenlijk voor iedereen offline is en niet alleen voor jou. Wacht tot Google het probleem heeft opgelost.

    Het Google Workspace-dashboard bevat geen vermelding voor Google.com, dus het zal u niet echt laten zien of de zoekmachine zelf niet werkt. Als de meeste of alle servers van Google echter niet werken, is dat een goede indicatie dat ook de zoekfunctie is verstoord.

    Image
    Image
  2. Zoek op Twitter naar googledown. Sociale media zijn een geweldige plek om informatie over een storing te zoeken, aangezien de kans groot is dat mensen willen praten over de problemen die ze hebben.

    Hoewel je ook Facebook en andere sociale-mediaplatforms kunt bekijken, maakt de directheid van Twitter en het gebruik van hashtags het een goede eerste stop. Als je veel mensen ziet klagen over Google, is de kans groot dat het voor iedereen niet werkt, en niet alleen voor jou.

  3. Controleer een onafhankelijke website voor statuscontrole. Hier zijn enkele goede plaatsen om te controleren: Down For Everyone of Just Me, Down Detector, Is it Down Right Now? en Outage.
  4. Probeer de Google-app op je telefoon of tablet. In sommige gevallen wordt de Google-zoekopdracht op internet uitgeschakeld, maar blijft de app werken.
  5. Sluit uw webbrowser af, start deze opnieuw en probeer opnieuw toegang te krijgen tot Google. Als je een andere browser op je computer hebt, controleer dan of je hiermee toegang hebt tot Google. Als je kunt, betekent dit dat er een probleem is met je oorspronkelijke browser.
  6. Wis uw browsercache en probeer Google opnieuw te openen. Het wissen van de cache is een gemakkelijke stap die veel problemen kan oplossen, en het zal u niet uitloggen bij websites die uw inloggegevens opslaan.

  7. Wis de cookies van uw browser. Deze oplossing lost veel browsergerelateerde problemen op. Het wissen van cookies kan echter extra, ongewenste effecten hebben, zoals het verwijderen van aangepaste instellingen op sommige websites en het verwijderen van opgeslagen inloggegevens.
  8. Scan uw computer op malware. Een van de manieren waarop malware kan binnendringen en voorkomen dat u deze verwijdert, is door uw toegang tot hulp af te sluiten. In sommige gevallen manifesteert dit probleem zich door te voorkomen dat u toegang krijgt tot zoekmachines zoals Google. Als je geïnfecteerd bent en je verwijdert de malware, zou die opschoning je toegang tot Google moeten herstellen.
  9. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. Het herstarten van een computer lost veel rare problemen op met betrekking tot foutieve geheugenlekken of beschadigde tijdelijke bestanden. Als je je computer normaal gesproken heel lang aan laat staan, is de kans groter dat deze stap helpt.

  10. Herstart je router om caches te wissen en opnieuw verbinding te maken met je apparaten en de ISP. Deze herstart kan eventuele fouten wissen die verhinderen dat u verbinding maakt met de site.
  11. Ten slotte, als het opnieuw opstarten van de router het probleem niet oplost en het probleem nog steeds bij jou lijkt te liggen, is contact opnemen met je ISP het laatste wat je kunt doen.

Aanbevolen: