De 5 beste verborgen woordsnelkoppelingen van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste verborgen woordsnelkoppelingen van 2022
De 5 beste verborgen woordsnelkoppelingen van 2022
Anonim

Soms kun je profiteren van een beetje extra boost naast de tools in de werkbalk. Microsoft Word staat vol met verborgen snelkoppelingen die u kunt gebruiken om uw productiviteit te verhogen en dingen sneller gedaan te krijgen. Dit zijn onze favorieten.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word 2019, Word 2016 en Word voor Mac.

Sla je eigen woordopmaak op

Gebruikt u ooit Microsoft Word om hetzelfde document steeds opnieuw te maken? Misschien maakt u wekelijkse personeelsrapportages of een maandelijkse nieuwsbrief. Hoe het ook zij, u kunt deze documenten eenvoudig maken door uw eigen opmaak in Word op te slaan.

Wilt u meer opslaan dan uw eigen opmaak? U kunt uw eigen Word-sjabloon maken om te gebruiken bij het maken van toekomstige documenten. Hierdoor kunt u het document in zijn geheel opslaan, in plaats van de opmaak van uw tekst.

  1. Vanuit het document dat u wilt opslaan als een nieuwe indeling, selecteert u het Styles Pane, helemaal rechts van uw werkbalk.

    Image
    Image
  2. Selecteer Nieuwe stijl naar de bovenkant van het deelvenster Stijlen.

    Image
    Image
  3. Voer in dit venster de nieuwe naam voor uw opmaak in het daarvoor bestemde vak in.

    Image
    Image

    Geef je opmaaksjabloon een naam die uitlegt waarvoor het wordt gebruikt. Wees zo specifiek mogelijk, zodat je het later kunt vinden.

  4. Selecteer OK. Nu heb je een snelle stijl die gemakkelijk toegankelijk is vanuit het deelvenster Stijlen wanneer je hem weer nodig hebt! Als u de opmaak wilt gebruiken, selecteert u deze in het deelvenster Stijlen.

    Image
    Image

Word-snelkoppelingen om meerdere fouten tegelijk te herstellen

Heb je een fout gemaakt in de spelling van een woord dat je in je document hebt gebruikt? U hoeft niet door het document te gaan en het met de hand te repareren. Gebruik in plaats daarvan de tool Zoeken en vervangen van Word om elke fout tegelijkertijd te herstellen.

Zoeken en vervangen gebruiken in Word voor Mac

  1. Klik in uw document op Bewerken > Find > Replace.

    Image
    Image
  2. Voer in het venster Zoeken en vervangen het woord in dat u wilt vervangen in het eerste tekstvak en typ vervolgens het woord waarmee u het wilt vervangen in het tweede vak.

    Image
    Image

    Je kunt de zoek- en vervangtool voor meer dan alleen woorden gebruiken. In hetzelfde vak waarin u uw te vervangen woord invoert, klikt u op de vervolgkeuzelijst om verschillende opmaakopties te zien (zoals alineamarkeringen) die u ook kunt vervangen.

  3. Klik op Replace om ze één voor één te vervangen. Om ze allemaal tegelijk te vervangen, klikt u op Replace All.

    Het is altijd het beste om terug te gaan en te controleren of de juiste wijzigingen zijn aangebracht, vooral wanneer u kritieke documenten maakt.

  4. Ga door met dit proces met andere fouten totdat u klaar bent.

Zoeken en vervangen gebruiken in Word voor Windows

  1. Zoek in uw document het tabblad Home. Selecteer vervolgens Replace.
  2. Voer in het vak Zoeken naar de zin in die u wilt vervangen. Voer in het vak Vervangen door uw nieuwe tekst in.
  3. Selecteer Replace om één fout te vervangen, of selecteer Replace All om alle fouten in één keer te vervangen.

Hoe u snel meer informatie over uw Word-document kunt bekijken

Als het aantal woorden en andere details over uw document ertoe doen, is er een gemakkelijkere manier om het te bekijken dan door verschillende schermen en menu's te klikken.

  1. Zoek in uw document de werkbalk onder aan uw Word-documentvenster. Hier ziet u het paginanummer, het aantal woorden, enz.

    Image
    Image

    De traditionele methode om deze informatie te bekijken vereist meerdere klikken in de sectie Tools in Word. Deze methode gebruikt één simpele klik.

  2. Selecteer de word count tool. Hier ziet u meer informatie over uw document, zoals het aantal tekens, het aantal alinea's en meer.

Pin een veelgebruikt documentbestand in Word

Is er een Word-document dat u vaak gebruikt als referentie of als sjabloon? U kunt dat document eenvoudig vastzetten in uw map met recente bestanden voor gemakkelijke toegang wanneer u het nodig hebt.

  1. Als u zich in een huidig document bevindt, selecteert u File.

    Je hoeft niet in een huidig document te zijn om toegang te krijgen tot de sectie Recent. Open gewoon Word en ga verder met de volgende stap.

  2. Selecteer Recent en blader tot u het document vindt dat u wilt vastzetten, of zoek ernaar met behulp van het zoekvak.
  3. Zodra u het document hebt gevonden dat u wilt vastzetten, selecteert u het Pin pictogram rechts van het document.
  4. Als u uw vastgezette documenten wilt zien, selecteert u Pinned bovenaan het venster Recent.

    Image
    Image

    Om een document uit de vastgezette sectie te verwijderen, selecteert u gewoon opnieuw het Pin pictogram.

  5. Nu heb je je belangrijke documenten altijd binnen handbereik.

Wilt u nog meer doen met Microsoft Word? Begin met het uitproberen van sneltoetsen op Mac of Windows om het proces voor het maken van documenten te versnellen, of voeg een tabel toe om snel uw kritieke gegevens te ordenen. Microsoft Word is extreem intuïtief voor de gebruiker, waardoor het gemakkelijk is om snel documenten te maken, maar dat betekent niet dat je deze eenvoudige hacks niet kunt gebruiken om nog sneller te werken.

Aanbevolen: