De best verborgen functies van de Samsung Galaxy Note 9

Inhoudsopgave:

De best verborgen functies van de Samsung Galaxy Note 9
De best verborgen functies van de Samsung Galaxy Note 9
Anonim

De Samsung Galaxy Note 9 is een krachtige telefoon. Met een grote batterij (4000 mAh), indrukwekkende opslag (uitbreidbaar tot 1 TB), een 6,4-inch Super AMOLED Infinity-display, de Qualcomm Snapdragon 845-processor en de Bluetooth S Pen, is de Note 9 een van de meest capabele smartphones van zijn generatie.

Toch vertellen de specificaties niet het hele verhaal van wat de Galaxy Note 9 kan doen. Dit zijn de vier best verborgen functies van de Galaxy Note 9.

Pas de manier aan waarop u de Samsung Galaxy Note 9 gebruikt

Image
Image

Met de Samsung Galaxy Note 9 kun je veel functies aanpassen aan je behoeften:

Ontgrendel je telefoon met een zwaai: Indien ingeschakeld, kun je je telefoon ontgrendelen met een handbeweging. Om deze functie in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Toegankelijkheid > Behendigheid en interactie en schakelt uin Eenvoudig scherm inschakelen Kies Eenvoudig scherm inschakelen om een demonstratie te zien van hoe u met uw hand over de telefoon zwaait om deze te ontgrendelen.

Pas de navigatiebalk aan: Lijkt het alsof je te hard moet drukken om je startknop te activeren? Of misschien vind je de manier waarop de navigatieknoppen aan de onderkant van het scherm zijn ingedeeld niet leuk? Geen probleem. Ga naar Instellingen > Display > Navigatiebalk om een menu te openen waarmee u een Toon en Verberg-knop, verander de kleur van de navigatiebalk, pas de drukgevoeligheid aan wanneer je op de Home-knop drukt, ontgrendel je telefoon met de Home-knop en verander de lay-out van de navigatiebalk.

Uw toetsenbord aanpassen voor bediening met één hand (of met dikke vingers): Als de lay-out of het ontwerp van het Samsung-toetsenbord onhandig is, kunt u bepalen hoe uw toetsenbord eruitziet, en hoe het werkt. Om dit te doen:

  1. Toegang tot het toetsenbord vanuit een app waar je tekst moet typen.
  2. Selecteer terwijl het toetsenbord wordt weergegeven het tandwielpictogram Settings. Het menu met opties voor Samsung-toetsenbord wordt geopend.
  3. Tik vanaf daar op Toetsenbordindeling en feedback om de Toetsenbordwerkbalk in of uit te schakelen, verander de Toetsenbord thema, of verander de Toetsenbordgrootte en lay-out.

De Toon en Verberg knop verschijnt als een kleine zwarte stip in de linkerhoek van de navigatiebalk. Tik hier twee keer op om de navigatiebalk te verbergen. Om de navigatiebalk terug te krijgen, veegt u omhoog vanaf de onderkant van de telefoon en tikt u vervolgens twee keer op de knop Weergeven en verbergen om de navigatiebalk weer op zijn plaats te vergrendelen.

Als het toetsenbord moeilijk met één hand te gebruiken is, tikt u vanuit het geopende toetsenbord op de naar beneden wijzende pijl in de rechterhoek en selecteert u vervolgens Eenhandig toetsenbordHet toetsenbord krimpt en schuift naar één kant voor eenvoudige bediening met één hand. U kunt wijzigen aan welke kant het toetsenbord zich bevindt door op de pijl aan weerszijden van het toetsenbord te drukken.

Behandel tekst anders met de Galaxy Note 9

Image
Image

Heb je ooit gewenst dat je een stukje tekst op een label of in een boek zou kunnen haken? Of misschien wilt u een tekst-naar-spraakoptie voor uw berichten en e-mails? Je kunt die dingen doen met de Galaxy Note 9 als je weet hoe:

Breng Bixby Vision aan het werk: Zelfs als je geen fan bent van Samsung's stemassistent, Bixby, kun je Bixby Vision nog steeds gebruiken met je camera als OCR (Optical Tekenherkenning) hulpmiddel. Schakel Bixby Vision in op uw camera, selecteer de Text optie, richt uw camera op een tekst en maak een foto. Bixby legt de tekst vast en transcribeert deze en verta alt woorden in een andere taal. U kunt de tekst vervolgens kopiëren en plakken of delen met andere toepassingen.

Gebruik de S Pen Translate-functie om tekst te lezen: Het gebruik van de Note 9 S Pen Translate-functie is een handige functie. Je kunt het inschakelen om tekstblokken te vertalen om het nog beter te maken. Om over te schakelen van enkelvoudige woordvertaling naar zinsdelen of tekstblokken:

  1. Open het bericht of document dat je hardop wilt laten voorlezen.
  2. Verwijder je S Pen van het apparaat.
  3. Selecteer in de Air Command-opties Translate.
  4. Wanneer het vertaalvenster verschijnt, kiest u de talen waaruit en waarnaar u de tekst wilt laten vertalen (ja, u kunt voor beide opties Engels selecteren) en tik vervolgens op de T pictogram in de linkerhoek van het vertaalvenster.
  5. Het pictogram zou moeten veranderen om eruit te zien als een document. Nu kunt u tekstblokken markeren en vertalen.
  6. Als u de geselecteerde tekst hardop wilt laten voorlezen, tikt u op het speaker-pictogram in het vertaalvak.

Pas het display van Note 9 aan

Image
Image

De functionaliteit van eerdere versies van de Note is nog steeds beschikbaar, dus het zou gemakkelijk moeten zijn om dingen zoals het Edge Panel en Always On Display aan te passen. Maar je kunt ook enkele wijzigingen aanbrengen aan de Galaxy Note 9 om het scherm gebruiksvriendelijker te maken:

Gebruik Glance om actie in andere vensters te volgen: Samsung App Pairs zijn een geweldige manier om met twee apps tegelijk te werken, maar wat als u niet met twee apps hoeft te werken apps en wil je er maar één monitoren? Glance is Samsung's equivalent van beeld-in-beeld en je kunt een app in een kleiner venster in de benedenhoek van je scherm neerzetten. Eenmaal geactiveerd, kunt u het kleinere venster naar elke gewenste locatie op het scherm verplaatsen; vergroot de grootte van de app naar volledig scherm door uw penpunt over de app te bewegen. Om een app in Glance te activeren:

  1. Open de app, verwijder je S Pen en kies Glance in het Air Command-menu. De app wordt onmiddellijk verkleind tot miniatuurformaat.
  2. Nadat u klaar bent met het bewaken van de app, sleept u deze naar de bovenkant van het scherm om deze te sluiten.

Verander de manier waarop recente apps worden weergegeven: als u veel apps gebruikt, kunnen de standaard app-tegels overweldigend zijn wanneer u uw recente apps bekijkt. Maar u kunt de manier waarop die recente apps worden weergegeven, wijzigen. Vanuit het scherm Recente apps (tik op de knop Recente apps in het onderste navigatiemenu) en tik vervolgens op het pictogram drie stip in de bovenste rechterhoek van het scherm. Selecteer vervolgens Lijstweergave om de miniaturen om te zetten in lijstitems.

Tik in de weergave Recente apps op de knop Multi Window (weergegeven als twee op elkaar gestapelde vierkanten) op een app om deze in de modus voor gesplitst scherm te openen. Tik op een andere recente app om direct een tijdelijk app-paar te maken.

Gebruik de Samsung Galaxy Note 9 veiligheidsvoorzieningen

Image
Image

Het is geen verrassing dat Samsung een aantal veiligheidsfuncties in de Note 9 heeft geïntegreerd. Twee van de belangrijkste veiligheidsfuncties die u moet bekijken, zijn SOS-waarschuwingen en blauwlichtfilter:

SOS-berichten verzenden zonder de telefoon aan te zetten: Ga naar Instellingen > Geavanceerde instellingen > SOS-berichten verzenden om deze veiligheidsfunctie in te schakelen. Indien ingeschakeld, kunt u ervoor kiezen om foto's en audio-opnamen bij te voegen om foto's die met de camera's zijn gemaakt, of een audiobericht van 5 seconden naar uw noodcontacten te sturen wanneer u drie keer snel op de Power-toets drukt. Als je vaak alleen bent, is dit een veiligheidsvoorziening die je niet wilt missen.

Bescherm uw ogen met een blauwlichtfilter: Blauw licht, zoals het soort dat wordt uitgestraald door mobiele apparaten, kan schadelijk zijn voor uw ogen. Om uw ogen te beschermen tegen dit schadelijke licht, gaat u naar Instellingen > Display om het blauwlichtfilter in te schakelen onof off Eenmaal ingeschakeld, tikt u op Blauwlichtfilter om opties te openen waar u de dekking van het filter kunt aanpassen en de activering van het blauwlichtfilter kunt plannen tijdens bepaalde uren (bijvoorbeeld tijdens de avonduren net voor het slapengaan).

Aanbevolen: