Hoe krijg ik een Google Play-terugbetaling

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik een Google Play-terugbetaling
Hoe krijg ik een Google Play-terugbetaling
Anonim

Wat te weten

  • Binnen twee uur na de aankoop: zoek de app op uw apparaat in de Google Play Store en tik op Terugbetaling.
  • Binnen 48 uur: ga naar Google Play Restitutie en volg de aanwijzingen. Of ga naar uw Google Play-account en selecteer Terugbetaling aanvragen.
  • Voor YouTube Music kun je een abonnement op elk moment opzeggen. Je komt niet in aanmerking voor een terugbetaling, tenzij er technische problemen zijn met je abonnement.

Als je een game, app, abonnement of ander materiaal koopt in de Google Play Store, krijg je mogelijk een terugbetaling als je het per ongeluk hebt gekocht of van gedachten bent veranderd. Er zijn beperkingen en het beleid verschilt afhankelijk van wat je hebt gekocht. Zo werkt het.

Als u in de afgelopen twee uur een aankoop heeft gedaan

Als u uw aankoop in de afgelopen twee uur heeft gedaan, kunt u eenvoudig en snel rechtstreeks een teruggave aanvragen via de Google Play-app op uw mobiele apparaat. Zoek gewoon naar de app in de Play Store en tik op Refund en tik vervolgens op Yes om te bevestigen.

Image
Image

Een terugbetaling aanvragen via Google Play

Als je buiten de periode van twee uur zit en je een teruggave wilt aanvragen, controleer dan eerst of je aankoop voldoet aan de teruggavecriteria van Google Play (zie hieronder). Voor de meeste Google Play-producten moet u binnen 48 uur na aankoop een teruggave aanvragen.

  1. Ga in een webbrowser naar de pagina Terugbetalingsverzoek van Google Play, lees de informatie over teruggave en selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  2. Bevestig het account dat is gebruikt om de aankoop te doen en selecteer vervolgens Doorgaan.

    Image
    Image
  3. Google Play geeft een lijst met recente aankopen weer. Selecteer de aankoop die je wilt terugbetalen en volg de instructies. Google zegt dat u waarschijnlijk binnen 15 minuten tot vier dagen een teruggavebesluit ontvangt.

Een andere manier om een Google Play-terugbetaling aan te vragen

Als het geautomatiseerde systeem voor het aanvragen van terugbetalingen je aankoop niet toont, vraag dan een terugbetaling aan via je accountgeschiedenispagina.

  1. Gebruik een webbrowser op uw computer of een mobiele browser op uw mobiele apparaat, ga naar uw Google Play-accountpagina en selecteer Bestelgeschiedenis.

    Image
    Image
  2. Zoek de aankoop die u wilt terugbetalen en selecteer vervolgens Terugbetaling aanvragen (indien beschikbaar) of Een probleem melden.

    Image
    Image
  3. Klik op Selecteer een optie.

    Image
    Image
  4. Selecteer de reden waarom je een terugbetaling wilt aanvragen. Als er geen perfecte match is, kies dan de dichtstbijzijnde.

    Image
    Image
  5. Beschrijf uw probleem of leg uw verzoek uit in het daarvoor bestemde veld en selecteer vervolgens Submit.

    Image
    Image
  6. Je ontvangt binnen 15 minuten nadat je je verzoek hebt ingediend een e-mail met een teruggavebesluit, hoewel dit tot vier dagen kan duren.

Bottom Line

Als er kosten op uw account zijn afgeschreven die u niet heeft gedaan en niemand die u kent uw telefoon heeft gebruikt om de aankoop te doen, vraagt Google u een specifieke reeks instructies te volgen. U kunt ongeautoriseerde aankopen binnen 120 dagen na de oorspronkelijke aankoop melden.

Teruggavebeleid van Google Play

Het restitutiebeleid verschilt afhankelijk van het Google Play-product dat u heeft gekocht.

Apps, in-app-aankopen en games

Als je een game of app hebt gekocht of een in-app-aankoop hebt gedaan en je bent van gedachten veranderd, kun je mogelijk een terugbetaling krijgen van Google Play als dit binnen 48 uur na je aankoop is.

Google Play Films en TV

Als je een film of tv-programma hebt gekocht en de inhoud niet hebt bekeken, kun je binnen zeven dagen na aankoop een terugbetaling aanvragen. Als er een probleem was met het niet afspelen van de inhoud en het is niet jouw schuld, heb je 65 dagen om een terugbetaling aan te vragen.

Google Play Boeken

Voor e-bookverhuur zijn alle verkopen definitief en kunt u geen restitutie aanvragen. Voor e-bookaankopen kunt u binnen zeven dagen een terugbetaling aanvragen. Als er een defect of een ander technisch probleem was, heb je 65 dagen om een terugbetaling aan te vragen.

Voor audioboeken zijn alle verkopen definitief, tenzij het audioboek niet werkt.

YouTube-muziekabonnement

Je kunt een YouTube Music (voorheen Google Play Music) Premium-abonnement op elk moment opzeggen. U komt echter niet in aanmerking voor restitutie voor de tijd dat u het abonnement heeft gebruikt. Als er technische problemen of andere defecten waren met uw abonnement, kunt u een terugbetaling aanvragen en uw situatie uitleggen.

Bezoek de officiële informatie over teruggaven van Google voor meer informatie over teruggaven voor andere Google Play-producten.

Wanneer contact opnemen met de ontwikkelaar

Als uw aankoop niet voldoet aan de teruggavecriteria van Google Play, neemt u rechtstreeks contact op met de ontwikkelaar.

Ontwikkelaars zijn niet verplicht om terugbetalingen te doen, dus deze methode is niet gegarandeerd. Je kunt het beste je zaak eerlijk uiteenzetten, beleefd zijn en er het beste van hopen.

Aanbevolen: