Hoe krijg ik een Em Dash in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik een Em Dash in Google Docs
Hoe krijg ik een Em Dash in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • De mobiele app van Google Documenten corrigeert automatisch voor een em-streepje wanneer twee koppeltekens bij elkaar worden geplaatst.
  • Windows-gebruikers kunnen een em-streepje maken door Alt ingedrukt te houden en 0151 op het numpad te typen.
  • macOS-gebruikers kunnen de Option + Shift + - (koppelteken) gebruiken.

Het em-streepje, het en-streepje en het koppelteken lijken op elkaar in Google Documenten, maar hebben elk een specifiek doel. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een em-streepje, en-streepje en koppelteken typt in Google Documenten.

Hoe krijg ik een Em Dash in Google Docs

De Google Documenten-app op Android en iOS corrigeert automatisch voor een em-streepje wanneer twee koppeltekens bij elkaar worden geplaatst. Tik tweemaal op de toets hyphen, typ uw woord en druk vervolgens op de spatiebalk. U zult zien dat Google Documenten de koppeltekens verandert in een em-streepje.

Image
Image

Windows-gebruikers die Google Docs openen in een webbrowser kunnen een em-streepje maken door de Alt-toets ingedrukt te houden en 0151 op het numpad te typen. Deze snelkoppeling werkt ook in andere apps.

macOS-gebruikers die Google Documenten openen in een webbrowser, kunnen een em-streepje maken door de Option- en Shift-toetsen ingedrukt te houden terwijl ze het koppelteken (streepje) typen. Deze snelkoppeling werkt ook in andere apps.

Hoe krijg ik een En Dash in Google Docs

Als u een streepje wilt maken in de Google Docs-app voor Android of iOS, drukt u lang op hyphen op het virtuele toetsenbord van het apparaat. Er verschijnt een selectie met drie opties. Selecteer het en-streepje.

Image
Image

Windows-gebruikers die Google Docs openen in een webbrowser, moeten Insert openen in de menubalk en navigeren naar Special Characters. Zoek en dash en selecteer het in het zoekveld. U kunt ook de sneltoets Alt+0150. gebruiken

Image
Image

macOS-gebruikers die Google Documenten openen in een webbrowser, kunnen een en-streepje maken door de Option-toets ingedrukt te houden terwijl ze het koppelteken (streepje) typen. Deze snelkoppeling werkt in andere apps.

Een koppelteken krijgen in Google Docs

In tegenstelling tot een em-streepje of een en-streepje, heeft een koppelteken geen sneltoets nodig. Gebruik het koppelteken op het toetsenbord van uw apparaat.

Image
Image

Wanneer een Em Dash gebruiken in Google Docs

Het em-streepje is het langste van de drie streepjes. Het wordt een em-streepje genoemd omdat het streepje ongeveer zo breed is als de hoofdletter 'M'.

Een em-streepje zorgt voor een onderbreking in een zin die lijkt op een gewone, puntkomma, dubbele punt of haakje.

Het is verleidelijk om marionberries te vervangen door frambozen in dit recept - maar dat zou een vergissing zijn.

Een em-streepje kan een zin beëindigen wanneer een schrijver aarzeling of onderbreking wil aangeven.

Het em-streepje is nogal informeel, wat betekent dat de regels rond het gebruik ervan niet zo strikt zijn als andere vormen van interpunctie. Het gebruik ervan is vaak een stijlkeuze van een schrijver.

Wanneer een En-streepje gebruiken in Google Docs

Het en-streepje is iets korter dan het em-streepje. Het is meestal de breedte van de hoofdletter 'N'. Door het subtiele verschil tussen een em-streepje en een en-streepje kunnen ze moeilijk te onderscheiden zijn in Google Documenten.

Een en-streepje wordt gebruikt in specifieke situaties. Het scheidt vaak datums of tijden in een zin en wordt opgevat als "tot en met."

Het kantoor is gesloten van 1 maart – 5 maart.

Het en-streepje in deze zin betekent dat het kantoor gesloten is van 1 maart tot 5 maart.

Een streepje wordt ook gebruikt om twee eigennamen met elkaar te verbinden, zoals "de trein van New York-New Jersey"

Wanneer een koppelteken gebruiken in Google Docs

Het koppelteken is de meest voorkomende van deze drie vormen van interpunctie. Het is korter dan een em-streepje of een en-streepje.

Het wordt meestal gebruikt met samengestelde woorden, zoals 'schoonvader' of getallen, zoals 'tweeënveertig'.

Er zijn echter tientallen situaties waarin een koppelteken kan worden gebruikt. We raden de Purdue University's gids voor het koppelteken aan als je meer wilt weten over het gebruik ervan.

FAQ

    Hoe voeg ik accenten toe in Google Documenten?

    Als u accenten wilt toevoegen in Google Documenten, gebruikt u de juiste sneltoets of gaat u naar Google Input Tools en selecteert u Special Characters. Er zijn ook verschillende add-ons voor Google Documenten die u kunt gebruiken.

    Hoe voeg ik superscript en subscript toe in Google Documenten?

    Om superscript of subscript toe te voegen aan Google Documenten, markeert u de tekst en selecteert u Format > Text > Superscript of Subscript. Of gebruik de sneltoets Ctrl+. voor superscript of Ctrl+, voor subscript.

    Hoe voeg ik wiskundige symbolen toe in Google Documenten?

    Gebruik de vergelijkingseditor van Google Docs om wiskundige symbolen zoals vierkantswortel of het pi-symbool toe te voegen. Ga naar Insert > Equation en bouw uw vergelijking op met behulp van getallen en de vergelijkingswerkbalk.

Aanbevolen: