Hoe u geld terugkrijgt voor PS4- of PS5-games

Inhoudsopgave:

Hoe u geld terugkrijgt voor PS4- of PS5-games
Hoe u geld terugkrijgt voor PS4- of PS5-games
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de terugbetalingspagina van PlayStation en klik op Refund Chatbot. Volg de aanwijzingen en selecteer Ja wanneer u wordt gevraagd of u met een live-agent wilt praten.
  • Ga op je console naar Instellingen > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en instellingenom automatische downloads uit te schakelen.
  • Als je de game nog niet hebt gedownload, is de kans groter dat een restitutieverzoek wordt goedgekeurd.

Dit artikel behandelt hoe je een teruggave kunt krijgen voor een game die je niet wilt spelen op PS4 of PS5, evenals informatie over het restitutiebeleid van Sony en hoe je automatische downloads voor aankopen kunt uitschakelen.

Hoe u geld terugkrijgt voor een PS4- of PS5-game

Momenteel is er geen manier om een restitutieverzoek te starten op je PS4- of PS5-console. In plaats daarvan moet je naar de PlayStation-ondersteuningspagina gaan in de browser van je computer of telefoon.

Zorg ervoor dat u de volgende informatie bij de hand heeft voordat u het terugbetalingsproces doorloopt:

  • Uw PSN-ID
  • E-mailadres gekoppeld aan uw account
  • Geboortedatum
  • De naam van de game of aanvullende content die je wilt terugbetalen
  1. Ga in je browser naar de terugbetalingspagina van PlayStation.
  2. Klik op de Refund Chatbot link.

    Image
    Image
  3. Vanaf december 2020 vraagt de PlayStation-ondersteuningsbot of je geld terug wilt voor Cyberpunk 2077. Als dat zo is, klik je op Ja. Klik anders op Nee.

    Image
    Image
  4. Selecteer Terugbetalingsverzoek.

    Image
    Image
  5. Selecteer Ik ben klaar.

    Image
    Image
  6. Je wordt gevraagd of jij of iemand in je huishouden de eigenaar is van het PlayStation Network-account dat in rekening is gebracht. Klik op Ja, ik ben.

    Image
    Image
  7. Selecteer uw betaalmethode (Amazon Pay, Credit/Debit Card, PayPal of PSN-kaart).

    Image
    Image
  8. U wordt gevraagd of u de eigenaar bent van de betalingsbron. Selecteer Ja, ik ben.

    Image
    Image

    Als u niet de eigenaar bent van de betalingsbron, klikt u op Nee, ik ben niet en zorgt u ervoor dat de eigenaar aanwezig is om u te helpen bij het teruggaveproces. Als dat niet het geval is, kun je altijd je ondersteunings-ID noteren en later terugkeren naar de chat.

  9. Je wordt gevraagd waarom je een terugbetaling aanvraagt. Selecteer het juiste antwoord.

    Image
    Image
  10. Je wordt gevraagd of de game of add-on al is gebruikt of gedownload. Als u 'Ja' antwoordt, wordt uw terugbetaling niet verwerkt.

    Image
    Image
  11. Selecteer Nee. U wordt gevraagd of dit de eerste keer is dat u een teruggave aanvraagt met uw account. Als dit niet de eerste keer is, wordt u gevraagd waarom u de vorige terugbetaling heeft aangevraagd.

    Image
    Image
  12. Voer in hoeveel dagen het geleden is dat u de aankoop heeft gedaan.

    Image
    Image
  13. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  14. Als u via chat verbinding wilt maken met een live-agent, klikt u op Verbind mij met chat.

    Image
    Image

Sony's teruggavebeleid stelt dat ze "waar mogelijk" teruggaven via de oorspronkelijke betaalmethode. Anders wordt uw PSN-portemonnee gecrediteerd.

Als de live-agent zegt dat ze de terugbetaling op je PSN-portemonnee zullen bijschrijven, probeer dan beleefd te vragen of de terugbetaling in plaats daarvan naar je bankrekening of PayPal kan gaan. Het geld terug hebben is bijna altijd te verkiezen boven een rekeningtegoed, dus het kan geen kwaad om het te vragen.

Bottom Line

Helaas geeft Sony geen restitutie in de PlayStation Store als er meer dan 14 dagen zijn verstreken sinds de oorspronkelijke aankoopdatum. Dat gezegd hebbende, als je de game vooraf hebt besteld en je hebt hem niet gedownload, kan het geen kwaad om het te proberen. Wees gewaarschuwd dat Sony het recht heeft om uw verzoek te weigeren.

Automatische downloads uitschakelen

Aangezien je door het downloaden van een game in de meeste gevallen geen restitutie kunt aanvragen, is het een goed idee om de functie Automatische downloads van je PS4/PS5 uit te schakelen als je denkt dat je van gedachten verandert over een aankoop.

Volg de onderstaande stappen om Automatische downloads op PS5 uit te schakelen:

    Open Instellingen

  1. Klik op Systeem.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en instellingen.

    Image
    Image
  3. Schakel Updatebestanden automatisch downloaden uit door de schuifregelaar naar links te verplaatsen.

    Image
    Image
  4. Keer terug naar het Instellingen scherm.
  5. Klik op Opgeslagen gegevens en spel-/app-instellingen.

    Image
    Image
  6. Schakel onder Automatische updates uit Auto-Download en Auto-Install in Rest Modedoor de schuifregelaars naar links te verplaatsen.

    Image
    Image

Als je de bovenstaande instellingen uitschakelt, kan je PS5 niet automatisch games, updates en preloadgegevens downloaden en installeren.

Om Automatische downloads op je PS4 uit te schakelen, ga je naar Instellingen > Systeem > Automatische downloads en schakel het selectievakje naast Applicatie-updatebestanden uit. Deze instelling voorkomt dat je PS4 games automatisch downloadt.

Aanbevolen: