Nieuw 'Doom II'-niveau verlaagd om geld in te zamelen voor conflict in Oekraïne

Nieuw 'Doom II'-niveau verlaagd om geld in te zamelen voor conflict in Oekraïne
Nieuw 'Doom II'-niveau verlaagd om geld in te zamelen voor conflict in Oekraïne
Anonim

Na 28 jaar is er een nieuw level voor de first-person shooter Doom II uitgebracht in een poging geld in te zamelen voor het aanhoudende conflict in Oekraïne.

Het nieuwe niveau heet One Humanity en is gemaakt door Doom-programmeur en mede-oprichter van iD Software, John Romero. One Humanity is te koop op Romero's website voor € 5 (ongeveer $ 5,50). Alle opbrengsten gaan naar het Rode Kruis en het Central Emergency Response Fund van de VN om het Oekraïense volk te helpen.

Image
Image

Je hebt een exemplaar van Doom II nodig om dit niveau te spelen, aangezien dit geen op zichzelf staand spel is. Het is meer een mod omdat One Humanity in het WAD-formaat is, het formaat dat door de oude Doom-titels wordt gebruikt om gamegegevens op te slaan. Spelers hebben in het verleden het WAD-formaat gebruikt om nieuwe levels en mods voor Doom en Doom II te maken.

Het lijkt erop dat het niveau uitsluitend bedoeld is voor de pc-versie van het spel. Op de vraag of One Humanity zijn weg zal vinden naar consoleversies van Doom II, antwoordde Romero op zijn Twitter-account dat het aan iD Software is om de game over te zetten.

Image
Image

Kijkend naar de gameplay, introduceert One Humanity een aantal nieuwe vijanden en mechanica naast terugkerende aspecten. De graphics en muziek zien eruit alsof ze rechtstreeks uit 1994 komen, terwijl spelers rondrennen en de klassieke vijanden van Imp en Cacodemon neerschieten.

Bij aankoop ontvang je een downloadlink voor One Humanity via e-mail. Je kunt die link gebruiken om het level tot drie keer te downloaden. Romero raadt ook aan een back-up van het bestand te maken na het downloaden.

Aanbevolen: