Hoe u geld terugkrijgt voor iTunes- of App Store-aankopen

Inhoudsopgave:

Hoe u geld terugkrijgt voor iTunes- of App Store-aankopen
Hoe u geld terugkrijgt voor iTunes- of App Store-aankopen
Anonim

Wat te weten

  • Ga op een Mac naar de iTunes Store en selecteer Account > Accountinformatie > Aankoopgeschiedenis> Bekijk alles.
  • Zoek het artikel dat u wilt terugbetalen en selecteer Meer > Een probleem melden. Selecteer Ik wil een terugbetaling aanvragen in het menu Kies een probleem.
  • Voer de reden in waarom u een terugbetaling aanvraagt in het vak Beschrijf dit probleem en kies vervolgens Verzenden.

Als je een fysiek artikel koopt dat je niet wilt of niet helemaal goed is, kun je het meestal terugbrengen naar de winkel en je geld terugkrijgen. Wanneer de aankoop een digitale download is van de iTunes Store of App Store, is het minder gebruikelijk om een terugbetaling te krijgen. Terugbetalingen via iTunes en App Store zijn niet gegarandeerd, maar we laten u zien hoe u er een kunt aanvragen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Macs met macOS Sierra (10.12) en hoger, evenals op iOS-apparaten met iOS 11 en hoger. Soortgelijke instructies zijn van toepassing op eerdere versies van macOS en iOS; zoek gewoon Account > Purchase History in de winkel waarvan u een terugbetaling wilt.

Hoe krijg ik een iTunes-terugbetaling op een computer

Als je iets koopt dat je al hebt, maar dat niet werkt, of dat je niet van plan was te kopen, heb je misschien een goede reden om iTunes terug te krijgen. Volg in dat geval deze stappen op uw computer om Apple uw geld terug te vragen:

  1. Als je macOS Catalina (10.15) of hoger gebruikt, is het proces iets anders. Gebruik dan de Apple Music-app (iTunes is niet meer leverbaar). Selecteer daarin Music > Preferences en vink het vakje aan naast Show iTunes Store Klik vervolgens op iTunes Store in de linkerzijbalk. Ga naar stap 3.

  2. Open iTunes en klik op Store om naar de iTunes Store te gaan.
  3. Klik op Account. Log vervolgens in met uw Apple ID en wachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  4. Ga op het Accountinformatie-scherm naar het gedeelte Aankoopgeschiedenis en klik op Alles weergeven.

    Image
    Image
  5. Scroll door je aankoopgeschiedenis. Zoek het item waarvoor u een terugbetaling wilt en klik vervolgens op More.

    Image
    Image
  6. Klik in de uitgebreide lijst op Een probleem melden.

    Image
    Image
  7. Afhankelijk van de versie van iTunes die je gebruikt, zal dit ofwel je standaard webbrowser openen of doorgaan in iTunes. Hoe dan ook, de stappen zijn hetzelfde.

    Klik in het scherm Een probleem melden op het vervolgkeuzemenu Kies een probleem en klik op Ik zou graag een terugbetaling aanvragen.

    Image
    Image
  8. Voer in het tekstvak Beschrijf dit probleem de reden in waarom u de terugbetaling aanvraagt en klik vervolgens op Verzenden.

    Image
    Image

Je krijgt niet meteen antwoord. Binnen een paar dagen ontvang je ofwel de terugbetaling, een verzoek van iTunes Support voor aanvullende informatie of een bericht waarin het verzoek tot terugbetaling wordt afgewezen.

Hoe krijg ik een iTunes-terugbetaling op een iPhone of iPad

Of je nu een iTunes Store- of App Store-terugbetaling aanvraagt op je iPhone, iPad of iPod touch, je doet het verzoek in je Aankoopgeschiedenis. Op de iOS-apparaten is het proces anders dan op de Mac. Dit is wat je moet doen:

  1. Op het iOS-apparaat opent u Safari en gaat u naar reportaproble.apple.com. Log in met uw Apple ID.
  2. Tik op het Een probleem melden-scherm op het Ik wil graag vervolgkeuzemenu en tik op Vraag een terugbetaling aan.

    Image
    Image
  3. Tik op Vertel ons meer en tik op de reden voor de terugbetaling.

    Image
    Image
  4. Tik op Volgende.
  5. Bekijk de items die beschikbaar zijn voor terugbetaling en tik op degene waarvoor je de terugbetaling wilt aanvragen.

    Image
    Image
  6. Tik op Verzenden.

Alle verzoeken om terugbetalingen in de iTunes Store of App Store moeten binnen 90 dagen na de aankoopdatum worden gedaan.

Hoe meer je om terugbetaling vraagt, hoe kleiner de kans dat je er een krijgt. Iedereen doet wel eens een verkeerde aankoop, maar als je regelmatig dingen bij iTunes koopt en dan je geld terug vraagt, merkt Apple een patroon op en begint je restitutieverzoeken te weigeren.

Aanbevolen: