Een tv-tuner instellen voor uw Media Center-pc

Inhoudsopgave:

Een tv-tuner instellen voor uw Media Center-pc
Een tv-tuner instellen voor uw Media Center-pc
Anonim

Home Theatre-pc's (HTPC's) worden door sommigen beschouwd als de beste beschikbare DVR-oplossing. U heeft over het algemeen meer vrijheid en toegang tot meer inhoud dan met een kabel- of satelliet-DVR of TiVo. Als ze één nadeel hebben, is het dat ze meer werk vergen. Om uw HTPC-leven zo gemakkelijk mogelijk te maken, laten we de installatie van TV op Windows doornemen met de installatie van een TV-tuner in Windows Media Center.

Windows Media Center is stopgezet. De volgende informatie blijft ter referentie.

Fysieke installatie

Bij het installeren van uitbreidingskaarten op een computer, zijn USB-tuners het gemakkelijkst, omdat u deze gewoon in een beschikbare USB-poort steekt. De installatie van het stuurprogramma is meestal automatisch. Als u een interne tuner installeert, sluit u uw pc af, opent u de behuizing en sluit u de tuner aan op de juiste sleuf. Zodra het goed is geplaatst, knoopt u de behuizing dicht en start u de pc opnieuw op. Installeer de stuurprogramma's voor uw nieuwe tuner voordat u naar Media Center gaat. Deze zijn nodig zodat de pc met de tuner kan communiceren.

Image
Image

Start het installatieproces

Nu je de tuner fysiek hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het leuke gedeelte. Nogmaals, afhankelijk van het type tuner dat u installeert, kunnen de schermen die u ziet er een beetje anders uitzien, maar dit zijn de meest typische. Media Center herkent tuners gemakkelijk en wijst je bijna altijd in de goede richting.

Afhankelijk van het type tuner dat je hebt, kan het proces een beetje anders zijn, maar Media Center is goed in het detecteren van de tuner en leidt je door de juiste stappen.

  1. Selecteer op de tv-strip in Media Center het item Live TV Setup.

    Image
    Image
  2. Media Center bepa alt of je een tv-tuner hebt geïnstalleerd. Ervan uitgaande dat u dat doet, gaat de installatie door. Zo niet, dan laat Media Center u weten dat u er een moet installeren.
  3. Zorg ervoor dat uw regio correct is. Media Center gebruikt uw IP-adres om uw regio te bepalen, dus dit zou correct moeten zijn.
  4. Media Center bereidt zich voor om u gidsgegevens te verstrekken. Nadat je je regio hebt geselecteerd, voer je je postcode in met een toetsenbord of een afstandsbediening.
  5. De volgende twee schermen zijn licentieovereenkomsten met betrekking tot gidsgegevens en PlayReady, een Microsoft DRM-schema. Beide zijn vereist om door te gaan met instellen. Daarna gaat de PlayReady-installatie verder en downloadt Media Center tv-configuratiegegevens die specifiek zijn voor uw regio.

    Image
    Image
  6. Als je al deze schermen hebt doorlopen, onderzoekt Media Center je tv-signalen. Nogmaals, afhankelijk van het type tuner dat je hebt geïnstalleerd, kan dit enige tijd duren.

    Hoewel Media Center meestal het juiste signaal vindt, soms niet, en je zult dingen handmatig moeten doen.

  7. Als Media Center het juiste signaal niet kan detecteren, selecteer Nee, meer opties weergeven. Media Center biedt u alle beschikbare tuneropties.
  8. Selecteer het juiste signa altype. Als je een settopbox hebt die je van je provider hebt ontvangen, selecteer deze dan omdat Media Center je door een speciale installatie moet leiden.

    Image
    Image
  9. Als je maar één tuner installeert, kun je de tv-installatie op het volgende scherm voltooien. Als u meer dan één tuner heeft, selecteert u Ja om het proces voor elke tuner opnieuw te doorlopen.

  10. Als je klaar bent met het instellen van de tuners, is het volgende scherm een bevestiging.
  11. Nadat u uw bevestiging heeft ontvangen, controleert Media Center op PlayReady DRM-updates, downloadt uw gidsgegevens en presenteert u een scherm waarin u Enter of selecteert Selecteer op de Klaar knop onderaan het scherm.

    Image
    Image
  12. Dat is het! U hebt met succes een tuner geconfigureerd om te werken met Windows 7 Media Center. Op dit punt kunt u live-tv bekijken of de gids gebruiken om programma-opnames te plannen. De gids biedt 14 dagen aan gegevens.

Microsoft heeft het installeren en configureren van een tv-tuner zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Afgezien van de incidentele hik van het signaal, spreekt elk scherm voor zich. Als je in de problemen komt, kun je op elk moment opnieuw beginnen, zodat je eventuele fouten kunt corrigeren.

Aanbevolen: