Een iPad instellen voor het eerste gebruik

Inhoudsopgave:

Een iPad instellen voor het eerste gebruik
Een iPad instellen voor het eerste gebruik
Anonim

Het proces om een iPad voor de eerste keer te gebruiken is eenvoudig nu Apple het snoer van de computer naar het iOS-apparaat heeft doorgesneden door de installatie te laten uitvoeren zonder je apparaat op je computer aan te sluiten.

Je moet het wachtwoord van je wifi-netwerk weten als je een beveiligd netwerk hebt. Met dat beetje informatie kunt u uw nieuwe iPad binnen vijf minuten gebruiken.

Deze instructies zijn van toepassing op iPads met iOS 12 of hoger.

Hoe u uw nieuwe iPad instelt

Je nieuwe iPad komt uit de doos met een volle batterij, dus je hoeft de meegeleverde kabel niet te gebruiken om hem op te laden voordat je hem voor de eerste keer instelt.

Hier leest u hoe u uw iPad voor de eerste keer instelt.

  1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt om de iPad in te schakelen. Het bevindt zich bovenop het apparaat, tegenover de Home-knop op een iPad met een Home-knop.

    Image
    Image
  2. Het eerste scherm dat je ziet zegt: "Hallo." Druk op de Home-knop of veeg omhoog op het scherm om door te gaan op een iPad zonder Home-knop.
  3. De eerste instelling is Taal. De taal die u selecteert, is de taal die de iPad gebruikt voor tekst en routebeschrijvingen. Engels is de standaard, maar tik op als je de voorkeur geeft aan een andere taal.

  4. De iPad moet weten in welk land je bent om verbinding te maken met de juiste versie van de Apple App Store. Niet alle apps zijn in alle landen beschikbaar.

    Tik op uw land of regio om door te gaan.

  5. Als je een iPhone hebt met iOS 11 of hoger, gebruik dan Quick Start om je instellingen te importeren en automatisch in te loggen op je Apple ID.

    Plaats de iPhone naast de iPad die je instelt om Snel aan de slag te gebruiken, of tik op Handmatig instellen om door te gaan.

  6. De volgende stap is het selecteren van een taal voor het toetsenbord op je iPad. Er wordt een standaardtaal gekozen op basis van de taal die je hebt gekozen, maar je kunt desgewenst een andere toetsenbordtaal kiezen.

    Maak uw keuze en tik vervolgens op Volgende.

  7. Tik op de naam van uw wifi-netwerk en voer het netwerkwachtwoord in.
  8. Lees de Data & Privacy-verklaring op het volgende scherm en tik op Doorgaan om door te gaan.

  9. Als je iPad Touch ID ondersteunt, dat je iPad beveiligt met je vingerafdruk, of FaceID, kun je ervoor kiezen om deze functie nu in te stellen. Tik op Doorgaan om het nu te doen of selecteer Touch ID later instellen of Face ID later instellen om sla deze stap over.

    Als je ervoor kiest om Touch ID of Face ID nu in te stellen, leidt de iPad je door het proces.

  10. U hoeft geen toegangscode aan te maken om een iPad te gebruiken, maar een toegangscode biedt een extra beveiligingslaag en laat goedgekeurde mensen uw iPad gebruiken zonder dat uw vingerafdruk of gezicht nodig is om deze te ontgrendelen.

    Voer een zescijferige toegangscode in en bevestig deze om door te gaan.

  11. Kies om uw iPad in te stellen als een nieuwe of om een back-up te herstellen.

    Als dit uw eerste iPad is, selecteert u Instellen als nieuwe iPad. Importeer anders de apps en instellingen van een ander apparaat, een apparaat dat u op uw computer opslaat of een apparaat in de iCloud-service van Apple.

    Als je herstelt vanaf een back-up, vraagt de iPad om je iCloud-gebruikersnaam en wachtwoord en welke back-up je wilt gebruiken.

    Je kunt ook contacten en andere informatie importeren vanaf je Android-telefoon of -tablet door te tikken op Gegevens verplaatsen vanuit Android.

  12. Als je een ander Apple-apparaat gebruikt, heb je een Apple ID. Gebruik dezelfde Apple ID om in te loggen op uw iPad. Je kunt je muziek en apps downloaden naar de iPad zonder ze opnieuw te kopen.

    Als dit de eerste keer is dat je met een Apple-apparaat werkt, maak dan een Apple ID aan. Misschien wilt u iTunes ook op uw pc installeren. Hoewel de iPad het niet langer nodig heeft, kan het hebben van iTunes je leven vereenvoudigen en verbeteren wat je met je iPad kunt doen. Als je een Apple ID hebt, voer dan de gebruikersnaam (meestal je e-mailadres) en wachtwoord in.

  13. Akkoord met de algemene voorwaarden. Wanneer u dat doet, geeft de iPad u een dialoogvenster waarin wordt bevestigd dat u akkoord gaat. U kunt de Algemene voorwaarden ook per e-mail naar u laten e-mailen door de knop bovenaan het scherm aan te raken.

  14. Het volgende scherm geeft je de mogelijkheid om Express Settings te accepteren voor andere opties, zoals Siri, Locatievoorzieningen en Analytische gegevens.

    Tik op Doorgaan zet al deze instellingen aan. Tik op Instellingen aanpassen om ze afzonderlijk in te stellen.

  15. Beslis of je wilt dat je iPad automatisch wordt bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie van iOS uitkomt. Als u dat doet, tikt u op Doorgaan Zo niet, tikt u op Updates handmatig installeren Bij de tweede optie ontvangt u een melding wanneer er een update beschikbaar is, maar je iPad zal het niet downloaden en installeren tenzij je het zegt.
  16. Beslis of je Locatie-instellingen op het volgende scherm wilt inschakelen. Met deze instelling kunnen apps op je iPad weten waar je bent om dingen te doen, zoals een routebeschrijving geven of restaurants in de buurt laten zien. Zelfs een iPad zonder 4G en GPS kan locatieservices gebruiken door nabijgelegen Wi-Fi-netwerken te gebruiken om de locatie te bepalen.

    Tik op Locatie-instellingen inschakelen om ze in te schakelen of Locatie-instellingen uitschakelen om ze uit te laten.

    Je kunt locatieservices later uitschakelen of kiezen welke apps je wel en niet mag gebruiken.

  17. U wordt gevraagd of u Siri wilt gebruiken. Net als het spraakherkenningssysteem van Apple kan Siri veel geweldige taken uitvoeren, zoals het instellen van herinneringen of het vertellen van de naam van het nummer op de radio.

    Tik op Doorgaan om Siri aan te laten of selecteer Later instellen in Instellingen om het later in te schakelen.

  18. Uw volgende beslissing is of u Screen Time wilt inschakelen, een hulpprogramma dat u informatie geeft over hoeveel u of uw gezin de iPad gebruikt.

    Tik op Doorgaan om Schermtijd te gebruiken of Later instellen in Instellingen om het uit te schakelen.

  19. Het volgende scherm vraagt je om een dagelijks diagnostisch rapport naar Apple te sturen. Dit is jouw beslissing.

    Apple gebruikt de anonieme informatie om zijn klanten beter van dienst te zijn, en u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw informatie voor andere doeleinden wordt gebruikt. U kunt er echter voor kiezen om de informatie niet te delen.

  20. Als je iPad True Tone Display ondersteunt, dat de kleuren op het scherm aanpast op basis van de omgeving van het apparaat, zie je op het volgende scherm hoe het werkt.

    Houd de See Without True Tone Display-knop in het midden van het scherm ingedrukt voor een voorbeeld van wat je te zien krijgt als je de functie uitschakelt. Je kunt het niet uitschakelen tijdens het instellen, dus tik op Doorgaan om verder te gaan.

    True Tone Display is beschikbaar op de 9,7-inch iPad Pro en nieuwer, evenals de 2019 of nieuwere iPad Air en iPad Mini.

  21. De volgende paar schermen zijn alleen informatief en vertellen u hoe u sommige functies op de iPad kunt uitvoeren. Tik op Doorgaan als je klaar bent met lezen.
  22. Tik op Aan de slag. De iPad brengt je naar het startscherm en is klaar voor gebruik.

Aanbevolen: