Een Windows XP-emulator instellen voor Windows 10

Inhoudsopgave:

Een Windows XP-emulator instellen voor Windows 10
Een Windows XP-emulator instellen voor Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Opstarten in VirtualBox. Selecteer New > voer de naam en locatie in voor de virtuele machine. Selecteer de XP-versie en voer de hoeveelheid geheugen in.
  • Selecteer Maak nu een virtuele harde schijf > Dynamisch toegewezen > Volgende. Kies de grootte van de virtuele harde schijf en selecteer Create.
  • Kies Start en plaats de XP-opstartschijf (of zoek de schijfkopie). Druk op Start om Windows XP te installeren.

Dit artikel legt uit hoe u een Windows XP-emulator instelt voor Windows 10.

Een Windows XP-emulator uitvoeren voor Windows 10

Windows XP heeft misschien de end-of-life (EOL)-fase in zijn cyclus bereikt, maar dat betekent niet dat het besturingssysteem nog steeds niet gebruikt kan worden. Er is een manier waarop u het beste van twee werelden kunt hebben en een Windows XP-emulator kunt uitvoeren op Windows 10.

De beste manier om Windows XP in Windows 10 te emuleren, is door een virtuele machine te gebruiken. Hiermee kunt u een gevirtualiseerde computer uitvoeren binnen uw bestaande Windows 10-installatie. In dit geval betekent dit dat er een versie van Windows XP op hetzelfde systeem wordt uitgevoerd, maar zonder het besturingssysteem en de bestanden van Windows 10.

Er zijn veel geweldige virtuele machines die u kunt gebruiken, maar we zullen de VirtualBox van Oracle VM gebruiken voor deze handleiding. Download de nieuwste versie van de officiële website en installeer deze.

Je hebt een cd/dvd van Windows XP of een ISO-schijfkopie nodig om Windows XP te emuleren. Zorg ervoor dat je het bij de hand hebt voordat je begint.

  1. Start VirtualBox op en selecteer New in de bovenste menubalk. Geef uw virtuele machine een naam - het kan van alles zijn, maar het zou een goed idee zijn om iets gedenkwaardigs in te stellen, vooral als u van plan bent in de toekomst meerdere virtuele machines te maken.
  2. Kies waar u de virtuele machine wilt installeren, kies de Windows XP-versie die u wilt installeren en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  3. Kies hoeveel geheugen u wilt toewijzen aan de virtuele Windows XP-machine en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  4. Selecteer Maak nu een virtuele harde schijf, tenzij je er al een hebt ingesteld. Selecteer in dat geval Create > Next.
  5. Selecteer Dynamisch toegewezen en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  6. Kies de grootte van uw virtuele harde schijf. 10 GB is genoeg als je van plan bent om slechts een paar basisapplicaties te installeren, maar als je er grote games op wilt spelen, pas je aan aan wat je denkt nodig te hebben en selecteer Create.
  7. Selecteer Start in het bovenste menu. Er verschijnt een klein venster waarin u wordt gevraagd om de XP-opstartschijf. Plaats het in uw optische station als u er een heeft, gebruik anders de bestandskiezer om uw XP-schijfkopie te vinden en selecteer vervolgens Start.
  8. Het venster zou dan moeten overgaan naar het installatieproces van Windows XP. Volg het alsof je het installeert als een gewone app.

    Image
    Image
  9. Als alles volgens plan verloopt, zou je een Windows XP-installatie moeten hebben die je kunt gebruiken wanneer je maar wilt. Om het te sluiten, sluit u de installatie af of sluit u het XP-venster, en het zal aanbieden om het voor u af te sluiten. Als u het opnieuw wilt gebruiken, selecteert u gewoon Start zoals u deed om het te installeren, en de XP-emulator zal opstarten.

Waarom een Windows XP-emulator gebruiken?

Microsoft heeft Windows XP aangewezen als EOL voor alle, behalve een select aantal klanten. Het betekent dat er al jaren geen significante beveiligingspatches voor Windows XP zijn geweest en dat de softwareondersteuning bijna tien jaar verouderd is. Dat betekent ook dat moderne stuurprogramma's er niet mee werken, dat veel moderne pc-hardware het niet kan uitvoeren en dat je allerlei problemen zult tegenkomen als je moderne applicaties ermee probeert te gebruiken.

De grootste zorg is echter malware. Windows XP is veel minder veilig dan Windows 7, Windows 8 en Windows 10, en omdat er de afgelopen jaren geen veiligheidsmaatregelen voor zijn getroffen, is het minder veilig dan ooit. Als zodanig is het emuleren van Windows XP een veel veiligere manier om het te gebruiken, want als u geïnfecteerd raakt met malware, kunt u de installatie wissen en opnieuw beginnen zonder de rest van uw systeem in gevaar te brengen.

Aanbevolen: