Hoe Chromecast te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast te updaten
Hoe Chromecast te updaten
Anonim

Wat te weten

  • Installeer de Google Home app op een iOS- of Android-apparaat. Schakel het Chromecast-apparaat in en verbind het met hetzelfde wifi-netwerk.
  • Open de app. Zoek het Chromecast-apparaat. Tik op het device icoon voor een overzicht. Tik op de Gear voor de instellingen.
  • Tik op de drie horizontale stippen. Tik op Opnieuw opstarten. Tijdens het opnieuw opstarten downloadt de Chromecast-dongle de nieuwste firmware.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een automatische update van de Chromecast-firmware kunt vragen met behulp van de iOS- en Android Google Home-app. Het bevat ook informatie over het forceren van een update op Windows-, Mac- en Linux-computers. Deze instructies zijn van toepassing op alle generaties Chromecast en Chromecast Audio.

Hoe u uw Chromecast-firmware automatisch kunt bijwerken

Google publiceert automatisch nieuwe Chromecast-firmware, dus in de meeste gevallen zou u de nieuwste beschikbare versie moeten hebben. Dergelijke implementaties zijn echter vaak gespreid, dus het kan even duren voordat de nieuwste firmwareversie is geïnstalleerd. Dit is wat u kunt doen om te proberen een automatische update uit te voeren.

  1. Ga naar de Chromecast-ondersteuningspagina van Google om de nieuwste firmwareversie te controleren die beschikbaar is voor uw Chromecast-apparaat.
  2. Als je dat nog niet hebt gedaan, download dan de Google Home iOS-app of de Google Home Android-app.
  3. Zorg ervoor dat je Chromecast is ingeschakeld en klaar is om een Cast-signaal te ontvangen.
  4. Zorg ervoor dat je smartphone en je Chromecast beide zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

    Om snel te controleren of je smartphone en Chromecast zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk, open je een app met castfunctie zoals YouTube en tik je op het Cast-pictogram. Uw Chromecast-apparaat zou moeten verschijnen. Als het niet wordt weergegeven, moet je je Chromecast mogelijk opnieuw verbinden met het netwerk.

  5. Open de smartphone-app, zoek uw Chromecast-apparaat en tik vervolgens op het apparaatpictogram om er een overzicht van te krijgen.
  6. Tik op het gear pictogram om de apparaatinstellingen te openen.
  7. Scroll naar de onderkant van de pagina om de Cast-firmwareversie weer te geven. Dit is de huidige firmware die op uw apparaat wordt uitgevoerd.

    Image
    Image
  8. Vergelijk de firmware van uw apparaat met de nieuwste beschikbare versie op de Chromecast-ondersteuningspagina van Google (stap 1). Als de firmwareversie op de Chromecast-ondersteuningspagina nieuwer is (een hoger aantal) dan de build die je op je apparaat hebt staan, kun je proberen een automatische update aan te moedigen via de Google Home-app.

    Als beide versies hetzelfde zijn, heb je de nieuwste beschikbare firmware en hoef je verder niets te doen.

  9. Als u een automatische update wilt stimuleren, moet u ervoor zorgen dat u zich nog steeds op de pagina Apparaatinstellingen bevindt (stap 5).

  10. Tik op het drie horizontale stippen icoon.
  11. Er wordt een pop-upvenster geopend met extra opties. Tik op Reboot om uw Chromecast-apparaat opnieuw in te stellen.

    Image
    Image
  12. Je Chromecast-dongle wordt uitgeschakeld en automatisch opnieuw opgestart. Tijdens dit proces zal het proberen de nieuwste beschikbare firmware te downloaden en te installeren.
  13. Als de firmware beschikbaar is, wordt het installatieproces weergegeven op uw aangesloten tv.

    Helaas is er geen hoorbare indicator voor een Chromecast Audio-dongle

  14. Zodra de update is voltooid, kunt u uw Chromecast normaal gebruiken.
  15. Om te controleren of uw Chromecast nu de nieuwste firmware gebruikt, herha alt u stap 3 tot en met 5.

    Zoals opgemerkt, rolt Google firmware-updates in fasen uit. Als de update nog niet is geland voor je apparaat, wacht dan een paar dagen en probeer het proces opnieuw.

  16. Dat is het! Uw Chromecast zou nu automatisch moeten worden bijgewerkt.

Een Chromecast-firmware-update forceren

Als er nieuwe Chromecast-firmware beschikbaar is, maar je apparaat niet is bijgewerkt, kun je proberen je Chromecast te dwingen deze te downloaden.

Dit proces is iets gecompliceerder dan een automatische update en het is niet gegarandeerd dat het werkt. Het is echter zeker het proberen waard als je kunt zien dat de firmware beschikbaar is, maar nog niet naar je Chromecast is gepusht.

Een Chromecast-update forceren op Mac en Linux

  1. Controleer de Chromecast-ondersteuningspagina van Google om de nieuwste beschikbare firmwareversie voor uw Chromecast-apparaat te zien.
  2. Zorg ervoor dat je Chromecast is ingeschakeld en klaar is om een Cast-signaal te ontvangen.
  3. Zorg ervoor dat je een iOS- of Android-apparaat hebt waarop de Google Home-app is geïnstalleerd, en zorg ervoor dat het is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast-dongle.

  4. Start de Google Home-app, zoek en tik op de Chromecast die je wilt updaten om een apparaatoverzicht te krijgen.
  5. Tik op het gear pictogram om de apparaatinstellingen te openen.
  6. Scroll naar de onderkant van de pagina met apparaatinstellingen om de Chromecast-firmwaredetails en het IP-adres te bekijken.
  7. Controleer uw Chromecast-firmware met de nieuwste beschikbare versie op de Chromecast-ondersteuningspagina (stap 1). Als er nieuwere firmware beschikbaar is, kunt u nu proberen een Chromecast-update te forceren.

    Noteer het IP-adres van uw Chromecast-apparaat (stap 6).

  8. Als u een update wilt forceren via een Mac of Linux-pc, zet u uw machine aan en zorgt u ervoor dat deze is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast-dongle.
  9. Start de Terminal-app (macOS, Linux) en typ de volgende opdracht, waarbij u [IP-ADRES] vervangt door het IP-adres van uw Chromcast:

    curl -X POST -H “Content-Type: application/json” -d '{“params”: “ota foreground”}' https://[IP-ADRES]8008/setup/reboot -v

  10. Druk op Enter.
  11. Terminal controleert nu of er nieuwe firmware beschikbaar is voor uw specifieke Chromecast-apparaat. Als dit het geval is, geeft Terminal de Chromecast opdracht om de nieuwe firmware te downloaden en te installeren.

    Dit proces kan enige tijd duren, dus laat Terminal actief en ontkoppel uw Chromecast niet.

  12. Als u klaar bent, ziet u "Proces voltooid" onderaan het Terminal-venster. Uw Chromecast zou nu de nieuwste firmware moeten gebruiken.

Een Chromecast-update forceren op Windows

Volg bovenstaande stappen 1-7 voordat u verder gaat.

  1. Als u een firmware-update wilt forceren via een Windows-pc, schakelt u deze in en zorgt u ervoor dat deze is verbonden met hetzelfde netwerk als uw Chromecast.
  2. Zoek naar " Windows Powershell" en selecteer Windows PowerShell om het te starten.
  3. Typ de volgende opdracht en vervang [IP-ADRES] door het IP-adres van uw Chromecast:

    Invoke-WebRequest -Methode Post -ContentType “application / json” -Body '{“params”: “ota foreground”}' -Uri “https:// [IP-ADRES]: 8008 / setup / reboot” -Uitgebreide -UserAgent” curl “

  4. Druk op Enter.
  5. Windows PowerShell geeft uw Chromecast nu de opdracht om te proberen de nieuwste firmware op te halen en te installeren.

    Dit proces kan enige tijd duren, dus zorg ervoor dat Windows PowerShell actief blijft en uw Chromecast aangesloten blijft.

  6. Als je klaar bent, kun je de firmware van je Chromecast vergelijken met de Chromecast-ondersteuningspagina. Als de update is gelukt, zijn beide versies hetzelfde.

    Dit proces kan enkele pogingen vergen om te werken. Als uw firmware de eerste keer niet is bijgewerkt, kunt u het opnieuw proberen. U kunt de dongle ook een paar dagen aangesloten laten om te zien of deze automatisch wordt bijgewerkt.

  7. Dat is het! Uw Chromecast zou nu de nieuwste firmware moeten gebruiken.

FAQ

    Hoe update ik Chromecast zonder wifi?

    Bevestig een Chromecast-compatibele USB-kabel van de Ethernet-adapter naar het Chromecast-apparaat. Sluit vervolgens een Ethernet-kabel van de router aan op de Ethernet-adapter. Nadat alles is aangesloten en aangesloten, zou je moeten kunnen updaten.

    Kan ik Hulu updaten met Chromecast?

    Ja. Open de Google Home-app op je mobiele apparaat. Selecteer Apparaten en kies Chromecast. Selecteer Device Card Menu > Settings > zoek naar Cast-firmwareversie Om te controleren op Hulu-updates, volg de stappen voor uw mobiele iOS- of Android-apparaat.

Aanbevolen: