20 manieren om de levensduur van de batterij op uw iPod Touch te verbeteren

Inhoudsopgave:

20 manieren om de levensduur van de batterij op uw iPod Touch te verbeteren
20 manieren om de levensduur van de batterij op uw iPod Touch te verbeteren
Anonim

Er is niets erger dan een batterij die te snel leeg gaat. Een lege batterij van je iPod Touch terwijl je bezig bent met je favoriete nummer, het spannendste deel van een film of op een belangrijk punt in een game, is buitengewoon frustrerend. De iPod Touch bevat veel sap, maar zware gebruikers kunnen snel door batterijen gaan. U kunt veel doen voor een iPod Touch-batterij die te snel leeg is.

Je wilt waarschijnlijk niet al deze batterijbesparende tips tegelijk gebruiken - je zou elke interessante functie van je iPod uitschakelen. Kies in plaats daarvan degene die het beste werken voor hoe u uw apparaat gebruikt en kijk hoeveel meer batterij u van elk krijgt.

Vernieuwen app op achtergrond uitschakelen

Image
Image

Je iPod Touch wil slim zijn. Zo slim dat het let op welke apps je wanneer gebruikt en probeert het je gemakkelijker te maken.

Als je bijvoorbeeld altijd Facebook checkt tijdens het ontbijt, leert je iPod dat en werkt Facebook op de achtergrond vóór het ontbijt bij met de laatste berichten, zodat je nieuwe inhoud ziet. Cool, ja, maar het kost batterij. Je kunt app-inhoud altijd zelf updaten.

Als u de instelling voor het vernieuwen van apps op de achtergrond wilt uitschakelen op een iPod Touch, opent u Instellingen en gaat u naar Algemeen > Background App Refresh. Schakel de functie vervolgens volledig uit of schakel deze uit voor sommige apps.

Automatisch bijwerken voor apps uitschakelen

Image
Image

Een andere manier waarop de iPod Touch je leven gemakkelijker maakt, waardoor de batterij sneller leeg raakt, is hoe apps automatisch worden bijgewerkt. In plaats van dat u apps moet bijwerken naar de nieuwe versies, werkt deze functie ze voor u bij zodra app-updates beschikbaar komen.

Dat is leuk, maar die downloads en installaties kunnen de levensduur van de batterij opgebruiken. Om de batterij te sparen, wacht u om alle apps tegelijk bij te werken wanneer de batterij is opgeladen of de iPod is aangesloten.

Om dit uit te schakelen via Settings, ga naar iTunes & App Store en schakel Updates uitnaast Automatische downloads.

Beweging en animaties uitschakelen

Image
Image

Een handige functie die in iOS 7 werd geïntroduceerd, omvatte verbeteringen in animatie en visuele effecten, zoals mooie overgangen tussen schermen, en de mogelijkheid voor apps om over de achtergrond te zweven en te bewegen als je het apparaat kantelt.

Deze zien er cool uit, maar als je energie probeert te besparen, zijn deze effecten niet essentieel. Latere versies van iOS verminderen deze animaties, maar je kunt nog steeds de batterij sparen zonder ze.

Om deze beweging op uw iPod te verminderen om te voorkomen dat de batterij leeg raakt, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Reduce Motion. Zet de Reduce Motion tuimelschakelaar op groen/aan.

Houd Bluetooth uit, tenzij je het gebruikt

Image
Image

De batterij gaat een beetje leeg elke keer dat u verbinding maakt met andere apparaten, en zelfs wanneer uw iPod verbinding probeert te maken, maar dit niet lukt. Dit geldt met name voor Bluetooth, waarvan u zich misschien niet realiseert dat het is ingeschakeld, maar dat constant naar apparaten kan zoeken.

Het is het beste om Bluetooth alleen in te schakelen als je verbinding gaat maken met een apparaat. Schakel het anders uit vanuit het Control Center door op het Bluetooth-pictogram te tikken (om het grijs te maken).

Wi-Fi uitschakelen tenzij u het gebruikt

Image
Image

Wi-Fi is een van de grootste boosdoeners als het gaat om functies die de batterij van een iPod Touch leegmaken. Dat komt omdat wanneer Wi-Fi is ingeschakeld en als de iPod niet is aangesloten, deze constant zoekt naar een netwerk om verbinding mee te maken. Als hij er een vindt die hij zou kunnen gebruiken, probeert hij zich erbij aan te sluiten, maar dit constante gebruik is zwaar voor de batterijen.

Houd wifi uitgeschakeld totdat je het gebruikt. Net als Bluetooth kunt u Wi-Fi op een iPod Touch uitschakelen vanuit het Control Center. Tik op het wifi-pictogram om het grijs te maken.

Verminder de helderheid van het scherm

Image
Image

De energie die nodig is om het scherm van de iPod Touch te verlichten, is iets waar je niet omheen kunt, maar je kunt wel bepalen hoeveel je gebruikt. Dat komt omdat je de helderheid van het scherm kunt wijzigen.

Hoe helderder het scherm, hoe langer de batterij meegaat. Houd de helderheid van het scherm laag en je zult snel merken dat de batterij van je iPod Touch langer meegaat.

U kunt de schermhelderheid van uw iPod aanpassen via Settings, onder de Display & Brightness opties.

Upload alleen foto's als dat nodig is

Image
Image

Dingen uploaden vanaf een iPod Touch is een enorme batterijkiller. De meeste mensen uploaden enorme hoeveelheden gegevens in de vorm van afbeeldingen. iCloud is hier een voorbeeld van.

iCloud is een handige service die veel voordelen biedt, maar als je heel veel foto's maakt, kan dit ook een probleem zijn voor je batterij. Dit komt door een functie in de iPod-instellingen die foto's automatisch uploadt naar iCloud nadat je ze hebt gemaakt.

Je kunt automatisch uploaden voor iCloud uitschakelen in Instellingen. Ga naar Photos en verplaats de iCloud Photos en My Photo Stream tuimelschakelaars naar de off/white positie.

Auto-uploads worden ook ondersteund door andere apps. Google Foto's is een populaire back-uptool voor afbeeldingen en video's, en als het op de achtergrond wordt opengelaten, verbruikt het de batterij zoveel als nodig is totdat de bestanden zijn geüpload. Je kunt automatische back-up ook in die app uitschakelen.

Push voor e-mail uitschakelen

Image
Image

Er zijn twee manieren om e-mail op een iPod te controleren: handmatig, wanneer u de Mail-app opent, of automatisch door de e-mailservers nieuwe berichten naar u te laten sturen zodra berichten binnenkomen.

Push maakt het gemakkelijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste communicatie, maar omdat het vaker e-mails binnenha alt, is dit nog een reden waarom je iPod Touch een korte batterijduur kan hebben.

Tenzij je altijd super up-to-date moet zijn, zet je push op je iPod Touch uit. Ga naar Settings > Passwords & Accounts > Fetch New Data, en verplaats de Duw de -tuimelschakelaar naar de wit/uit-stand.

Wacht langer om e-mail te downloaden

Image
Image

Aangezien het controleren van e-mail de batterijduur verlengt, geldt dat hoe minder vaak u op nieuwe berichten controleert, hoe meer batterij u bespaart. U kunt bepalen hoe vaak uw apparaat controleert op e-mails om de batterij van de iPod Touch te sparen.

Zo gaat u naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts > Nieuwe gegevens ophalen, en selecteer een optie uit de lijst. Probeer een langere tijd tussen het controleren voor de beste resultaten.

Muziek EQ uitschakelen

Image
Image

Als je een iPod Touch hebt, staan er waarschijnlijk een paar nummers op. De iPod begon tenslotte als de meest dominante draagbare mp3-speler ter wereld.

Een aspect van de Muziek-app is dat deze software gebruikt om ervoor te zorgen dat alles geweldig klinkt. Het doet dit door egalisatie toe te passen op nummers. Dit kan bijvoorbeeld de bas versterken in hiphop of de echo in kamermuziek.

Het is echter geen vereiste, dus tenzij je een audiofiel bent, kun je het uitschakelen om het batterijverbruik van je iPod te verminderen. Ga naar Instellingen > Muziek > EQ en tik op Uit.

Vermijd geanimeerde achtergronden

Image
Image

Net als hoe onnodige animaties de levensduur van de batterij op een iPod Touch verlengen, kunnen Live en dynamische achtergronden een negatieve invloed hebben op hoe lang een iPod een lading kan vasthouden.

Nogmaals, deze achtergronden zijn leuk om naar te kijken, maar doen niet veel. Als je de achtergrond verandert, blijf dan bij een normale, statische afbeelding (kies bijvoorbeeld niets uit het Dynamic gedeelte van de iPod-instellingen).

Schakel AirDrop uit als u het niet gebruikt

Image
Image

AirDrop is Apple's draadloze tool voor het delen van bestanden - en het is geweldig, tenzij het de levensduur van de batterij opgebruikt. Schakel AirDrop alleen in wanneer u het moet gebruiken en wanneer de andere persoon dichtbij genoeg is om ervan te profiteren.

Als u AirDrop wilt uitschakelen om te voorkomen dat de batterij zo snel leeg raakt, gaat u naar Instellingen > Algemeen > AirDrop en tik op Ontvangen uit.

Locatiebewustzijn uitschakelen

Image
Image

Locatieservices moeten zijn ingeschakeld om een iPod Touch bruikbaar te maken als locatiebewust apparaat. Dit betekent dat als je de dichtstbijzijnde Starbucks wilt vinden of een routebeschrijving naar een restaurant of benzinestation wilt krijgen, deze je locatie moet gebruiken.

Zoals de meeste dingen, heeft het continu draaien van locatieservices invloed op hoe vaak een iPod wifi gebruikt, en dus ook op de levensduur van de batterij. Het uitschakelen van locatieservices op een iPod is misschien wel een van de beste manieren om meer batterijvermogen te krijgen.

Zo schakel je alle locatieservices uit: ga naar Instellingen > Privacy > Locatieservices, en zet de Locatieservices tuimelschakelaar in de uit/witte positie.

Verborgen locatie-instellingen uitschakelen

Image
Image

Begraven in de privacy-instellingen van iOS zijn andere functies die je locatie gebruiken voor dingen die nuttig zijn, maar niet essentieel. Schakel deze allemaal uit en u zult ze nooit meer missen, maar de batterij gaat langer mee.

Zo kom je er: Ga naar Instellingen > Privacy > Locatiediensten > Systeemservices Verplaats de tuimelschakelaars voor Diagnostiek en gebruik, Locatiegebaseerde Apple-advertenties,Location-Based Suggestions , en Populair Near Me naar off/white.

Vergrendel je scherm sneller

Image
Image

Het verlichten van het Retina-display op een iPod Touch vereist stroom, dus hoe minder je het scherm gebruikt, hoe beter. De helderheidsregelaars kunnen helpen de batterij te sparen, maar dat is slechts een deel van de vergelijking.

Je kunt ook bepalen hoe snel je iPod het scherm vergrendelt na inactiviteit. Hoe sneller het vergrendelt, hoe sneller u de levensduur van de batterij kunt verlengen.

Beheer de Auto-Lock optie in Settings > Display & Brightness om te profiteren van deze batterijbesparing.

Gebruik energiebesparende modus

Image
Image

Als je batterij extreem leeg is en je er meer leven uit moet persen, heeft Apple je gedekt met een instelling genaamd Low Power Mode. Dit is een one-touch-functie om verschillende instellingen op een iPod automatisch aan te passen, waardoor de batterij mogelijk tot drie uur meegaat.

Aangezien de Low Power-modus sommige functies uitschakelt, is het het beste om deze alleen te gebruiken als de batterij snel leeg raakt, maar je moet hem aan laten staan tot de volgende keer opladen.

Ga naar Instellingen > Battery en schakel Lower Power Mode in om het in te schakelen.

Zoek apps die de batterij belasten

Image
Image

Sommige apps zijn batterijvreters en iOS biedt een manier om deze apps te identificeren. Als je eenmaal weet welke iPod-apps de batterij het meeste verbruiken, kun je die apps verwijderen of kijken of de apps verouderd zijn (updates lossen soms batterijproblemen op).

Ga naar Instellingen > Battery om de apps te bekijken op basis van het batterijgebruik van de afgelopen dag of week. Verwijder de grootste overtreders als je die apps niet nodig hebt.

Advertenties blokkeren kan de batterij sparen

Image
Image

Het bekijken van advertenties tijdens het surfen op internet kan die batterij leegmaken. Dat komt omdat geanimeerde advertenties en trackingcodes die advertenties gebruiken om u op internet te volgen, de levensduur van de batterij verlengen.

Je moet een app voor het blokkeren van inhoud uit de App Store installeren voordat je advertenties in Safari blokkeert. Zodra u dit doet, opent u Settings > Safari > Content Blockers en zet u de tuimelschakelaar op groen /on-positie naast de inhoudblokker.

Probeer een batterijpakket

Image
Image

Als de bovenstaande tips voor het besparen van batterijen niet voldoende zijn, overweeg dan om een batterijpakket te gebruiken. Deze worden aan de buitenkant van een iPod bevestigd en fungeren als tweede batterij.

Het mooie van batterijpakketten voor iPods is dat je ze alleen maar hoeft op te laden zoals je je iPod doet, en ze passen als een hoes op je apparaat. U hoeft zich geen zorgen te maken over instellingen; gewoon bevestigen en gaan.

Stop apps niet; Het zal niet helpen

Image
Image

Veel mensen geloven dat het afsluiten van geopende apps de levensduur van de batterij verbetert. Als je bijvoorbeeld een paar games open hebt staan, samen met een app voor sociale media en een webbrowser, waardoor de batterij van je iPod langzamer leegloopt als je er een paar afsluit.

In werkelijkheid kan het gedwongen sluiten van die apps ervoor zorgen dat de batterij sneller leegloopt. Daar kun je meer over lezen.

Aanbevolen: