Kan RCS sms vervangen zonder Apple?

Inhoudsopgave:

Kan RCS sms vervangen zonder Apple?
Kan RCS sms vervangen zonder Apple?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • RCS is een moderne vervanging voor SMS.
  • Alle grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zullen RCS volgend jaar ondersteunen.
  • Apple ondersteunt RCS niet en zal mogelijk nooit RCS ondersteunen.
Image
Image

Volgend jaar zal RCS (rich communication services) eindelijk SMS (short message service) vervangen op alle telefoons in de VS, zolang ze maar op Android draaien.

Verizon stapt volgend jaar over naar het RCS-berichtenplatform en voegt zich bij T-Mobile en AT&T. Alle drie de providers gebruiken Android Messages, dat RCS ondersteunt, als hun standaard chat-app. Apple heeft echter al een sms- alternatief - iMessage. Dus, wat is RCS precies, waarom is het beter dan sms en zal Apple het ooit overnemen?

"RCS zal een geschikt modern chatsysteem zijn, op voorwaarde dat alle providers en handsets het ondersteunen. Zonder meer dan 80% marktpenetratie zie ik het niet van de grond komen", Matthew Larner, managing director bij business- communicatieplatform ClickSend, vertelde Lifewire via e-mail.

RCS versus SMS

RCS, of Rich Communication Services, is bedoeld om SMS te vervangen als een standaard, universeel compatibel berichtenprotocol. Samsung-telefoons hebben het al ingebouwd en elke Android-telefoon kan RCS gebruiken via de Android Berichten-app van Google.

RCS heeft verschillende voordelen ten opzichte van sms. Het geeft lees-/bezorgbewijzen, typindicatoren en kan rijke inhoud zoals afbeeldingen en video verzenden en zelfs voicechat ondersteunen. RCS wordt ook via internet verzonden via wifi of mobiele data. Dit kan een voor- of een nadeel zijn-SMS wordt verzonden over het telefoonnetwerk, dus het heeft nog steeds een veel betere dekking.

Zakelijke communicatie zal het over de streep trekken - als Android-gebruikers interactief kunnen communiceren met bedrijven via RCS, zullen Apple-gebruikers worden weggelaten.

De vier grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen beloofden aanvankelijk om hun eigen apps te maken, maar uiteindelijk hebben ze de Berichten-app van Google overgenomen.

Het beste van sms is dat het universeel wordt ondersteund, net als e-mail. Je kunt naar iedereen een sms sturen. Het maakt niet uit welke provider of telefoonmerk ze gebruiken. Vergelijk dat met iMessage, dat alleen voor Apple is, of WhatsApp, Signal en Telegram, waarvoor een aanmelding vereist is en die niet interoperabel zijn.

Maar er is één belangrijk nadeel aan RCS zoals het vandaag wordt geïmplementeerd: net als sms is het niet-versleuteld. End-to-end encryptie komt eraan, maar is niet universeel. Dit betekent dat het openstaat voor onderschepping. Toch is sms onveilig, dus RCS is niet erger.

Apple en RCS

Nu Verizon aan boord is, werkt RCS met vrijwel alle Android-telefoons in de VS. Dat laat alleen Apple over.

"Apple iMessage zorgt ervoor dat al uw berichten op zijn servers worden verzonden, terwijl met RCS de berichten via de servers van Google, de servers van de provider of externe bedrijven worden verzonden", Katherine Brown, oprichter van het bedrijf voor bewaking op afstand Spyic, vertelde Lifewire via e-mail. "Met dat in gedachten wil Apple niets te maken hebben met de uitdagingen van RCS."

Image
Image

Apple's iMessage heeft ook een aanzienlijke lock-in. Het is in feite een sociaal netwerk voor alleen Apple, een netwerk dat steeds dieper is geïntegreerd in iOS en macOS. Het ondersteunt ook sms, maar deze berichten komen in groene bubbels, niet blauw, zoals je iMessage-contacten. En sommige mensen betalen nog steeds om sms-berichten te verzenden, dus er zijn kosten verbonden aan het gebruik ervan.

Het is mogelijk dat een app van derden RCS-ondersteuning aan de iPhone kan toevoegen, maar wat heeft dat voor zin? Het zou alleen nuttig zijn om contact op te nemen met vreemden en om spam te ontvangen - alle contacten van de gebruiker zouden al in iMessage of op een andere service zoals WhatsApp staan.

Om volledige RCS-ondersteuning aan de iPhone toe te voegen, zou Apple deze in de iMessage-app moeten inbouwen, net als sms, en dat zou betekenen dat een service wordt ondersteund die in wezen wordt beheerd door zijn aartsrivaal, Google.

Apple zou hiertoe gedwongen moeten worden.

"Zakelijke communicatie zal het over de streep trekken - als Android-gebruikers interactief kunnen communiceren met bedrijven via RCS, zullen Apple-gebruikers worden weggelaten", zegt Larner. "Aangezien iPhones goed zijn voor ongeveer 45% van alle smartphones in de VS, is dat een groot probleem."

Apple wil niets te maken hebben met de uitdagingen van RCS.

Tot nu toe hebben we het gehad over de VS, terwijl iMessage wereldwijd is. Ook daar groeit de acceptatie van RCS, maar het moet overal de standaard zijn om Apple te dwingen.

Hebben we zelfs een sms-vervanging nodig?

De andere vraag is, hebben we een vervanging voor sms nodig? Het is niet-versleuteld, onveilig en simjacking maakt sms een vreselijke manier om twee-factor (2FA) login-authenticatiecodes te verzenden. Maar wat dan? We hebben genoeg veilige alternatieven, zoals Signal en iMessage, en die 2FA-codes zouden sowieso niet via sms moeten gaan.

SMS is als e-mail. Het wordt universeel ondersteund, het is eenvoudig en het is fundamenteel onveilig. Het kan ook net zo moeilijk blijken te zijn om te doden. Providers zouden de ondersteuning voor sms inderdaad kunnen uitschakelen, maar dat werkt pas als de meeste providers in de wereld zijn overgestapt op RCS.

Wat gebeurt er anders als je een bericht uit het buitenland krijgt? Of als je op reis bent en je hebt geen dataverbinding, hoe stuur je dan een bericht? Het is een complexe situatie, maar het lijkt erop dat sms er nog een tijdje kan zijn.

Aanbevolen: