Hoe Java te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Java te updaten
Hoe Java te updaten
Anonim

Wat te weten

  • Typ in Windows 10 java in het zoekvak en selecteer Java configureren.
  • In Windows 8, selecteer het search icoon en typ java control panel. Selecteer het Java Configuratiescherm in de resultaten.
  • In het Java Configuratiescherm dialoogvenster, ga naar het Update veld. Selecteer Nu bijwerken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Java handmatig kunt bijwerken in Windows 10 en Windows 8. Het artikel bevat informatie over het bijwerken van Java voor Mac en Android.

Java bijwerken op Windows 10 en Windows 8

Java wordt regelmatig bijgewerkt om de functionaliteit te verbeteren en beveiligingsproblemen op te lossen, dus het is belangrijk om de versie van Java die op uw apparaat is geïnstalleerd up-to-date te houden.

Hoewel veel Java-installaties automatisch worden bijgewerkt of gebruikers vragen wanneer een update beschikbaar is, is het handig om te begrijpen hoe u de software handmatig kunt bijwerken. Het handmatig bijwerken van Java op Windows gebeurt meestal via het Java-configuratiescherm.

  1. Op Windows 10 typt u java in het Windows/Cortana-zoekvak in de linkerbenedenhoek van het scherm. Wanneer het pop-outmenu verschijnt, selecteert u Configure Java in de sectie Apps.

    Selecteer in Windows 8 het Zoeken-pictogram, dat zich aan de onderkant of rechterkant van het scherm bevindt. Wanneer de zoekinterface verschijnt, typt u java control panel in het bewerkingsveld en drukt u vervolgens op de toets Enter. Selecteer het Java Configuratiescherm pictogram, weergegeven in de Apps sectie.

    Image
    Image
  2. Ga in het Java Configuratiescherm dialoogvenster naar de Update tab.

    Image
    Image
  3. Laat de instelling Automatisch op updates controleren actief. U kunt Windows ook de opdracht geven om u op de hoogte te stellen voordat u gaat downloaden.

    Image
    Image
  4. Java controleert standaard eenmaal per week op updates. Selecteer Advanced om deze frequentie te wijzigen. Als je apparaat niet altijd aan staat, stel dan een datum en tijd in waarop het waarschijnlijk wordt ingeschakeld en verbonden met internet.

    Image
    Image
  5. Onderaan het scherm staan details over wanneer de laatste update plaatsvond. Selecteer Update Now om handmatig te controleren of er een nieuwere versie van Java beschikbaar is. Als dit het geval is, begint het download- en installatieproces.

    Image
    Image
  6. Verleen de Java Updater toestemming om wijzigingen aan te brengen in uw computersysteem.
  7. Volg de aanwijzingen om het updateproces te voltooien.

Java bijwerken op macOS

Java handmatig bijwerken op macOS, samen met de bijgewerkte gerelateerde instellingen, kan worden bereikt via het Java-configuratiescherm.

  1. Open Systeemvoorkeuren door het te selecteren in het Apple-menu of door op het pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Java-pictogram, meestal te vinden in de onderste rij met voorkeuren.

    Image
    Image
  3. Ga in het Java Configuratiescherm dialoogvenster naar de Update tab.

    Image
    Image
  4. De informatie onthult wanneer Java voor het laatst is bijgewerkt op je Mac en of er een nieuwe update beschikbaar is. Laat de instelling Automatisch op updates controleren actief, of schakel deze in door het bijbehorende selectievakje in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Als er een nieuwe update is gedownload, volg dan de instructies om het proces te voltooien.

    Mogelijk wordt u gevraagd uw macOS-wachtwoord in te voeren zodat Java Update een nieuwe hulptool kan installeren. Als u om dit wachtwoord wordt gevraagd, voert u het in en selecteert u Install Helper.

Java bijwerken op Android

In tegenstelling tot Windows en macOS kun je Java niet updaten op Android-smartphones en -tablets. Zonder emulatoroplossingen te gebruiken of je telefoon te rooten en apps van derden te installeren, wordt Java technisch niet op dezelfde manier ondersteund als op andere besturingssystemen.

Er is geen manier om een Java-update op een Android-apparaat te controleren of af te dwingen. Alle gerelateerde updates worden meestal afgehandeld door de fabrikant van het apparaat of het updatemechanisme van het besturingssysteem.

Aanbevolen: