Hoe Meta (Oculus) Quest en Oculus Quest 2 te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Meta (Oculus) Quest en Oculus Quest 2 te updaten
Hoe Meta (Oculus) Quest en Oculus Quest 2 te updaten
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Quest Oculus knop > ga naar Instellingen > Over >Installeer updates.
  • Ga in de app naar Instellingen > onze Quest > Meer instellingen > Geavanceerde instellingen> zet updates aan.
  • Als je zoektocht geen update-opties heeft, betekent dit dat hij is ontworpen om automatisch te updaten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Meta (Oculus) Quest of Oculus Quest 2 virtual reality-headset bijwerkt.

Hoe Quest en Quest 2 te updaten

Meta (Oculus) Quest is ontworpen om zichzelf bij te werken met behulp van de ingebouwde Wi-Fi-verbinding, maar dat betekent niet dat het proces altijd werkt zoals bedoeld. Als u vermoedt dat uw headset verouderd is, kunt u op elk gewenst moment controleren op updates en een installatie forceren.

Je moet de Quest-headset dragen om deze procedure uit te voeren. Lees de procedure van tevoren in zijn geheel of laat iemand de instructies voorlezen.

Zo controleer je op updates voor Quest en installeer je deze indien nodig:

  1. Druk op de rechtercontroller op de Oculus-knop om het menu te openen.
  2. Selecteer Instellingen (tandwielpictogram).

    Image
    Image
  3. Richt de rechteraanwijzer op de kolom Instellingen en gebruik de thumbstick om door het menu Instellingen te bladeren.

    Image
    Image
  4. Selecteer Over.

    Image
    Image
  5. Selecteer Download, Install of Install Update.

    Image
    Image

    Als u Geen updates beschikbaar ziet op een grijze achtergrond in plaats van Install of Download, dat betekent dat je Quest al up-to-date is.

Automatische updates inschakelen voor Meta (Oculus) Quest en Quest 2

Als je je updates liever automatisch ontvangt en je bent het zat om handmatige updates uit te voeren, kun je automatische updates inschakelen in de Oculus-app op je telefoon. Als je deze instelling inschakelt, downloadt en installeert de Quest-headset automatisch de updates zodra ze worden uitgebracht.

Deze instelling is niet voor alle headsets beschikbaar. Als je deze optie niet in je app ziet, worden updates standaard automatisch uitgevoerd. Neem contact op met de klantenondersteuning als u meer informatie nodig heeft.

Hier leest u hoe u automatische updates voor Quest in- of uitschakelt:

  1. Open de Oculus-app op je telefoon en tik op Instellingen.
  2. Selecteer de headset die u wilt bijwerken.
  3. Tik op Meer instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Geavanceerde instellingen.
  5. Selecteer Software automatisch bijwerken.

    Image
    Image

    Als de tuimelschakelaar Software automatisch bijwerken is ingeschakeld, zijn automatische updates ingeschakeld.

Wat als mijn zoektocht niet wordt bijgewerkt?

Als je een update mist, zal het probleem meestal worden opgelost door automatische updates in te schakelen of handmatig een update te forceren. Als je merkt dat je niet de mogelijkheid hebt om een handmatige update uit te voeren of automatische updates in te schakelen, moet je mogelijk contact opnemen met Meta voor verdere ondersteuning. Deze opties ontbreken bij sommige headsets zonder officiële uitleg.

Hier zijn enkele dingen die je kunt proberen als je Meta (Oculus) Quest niet wordt bijgewerkt:

  • Sluit je Quest of Quest 2 aan op: als je vastzit bij de eerste update, is een laag oplaadniveau vaak het probleem. Zorg ervoor dat u de oplader gebruikt die bij de headset of een compatibel alternatief is geleverd.
  • Laad de headset op: De headset aansluiten is mogelijk niet voldoende. Als het probleem hiermee niet is opgelost, laat u de headset minstens 30 minuten opladen en kijkt u of de update werkt.
  • Herstart je headset: wanneer een update mislukt of vastloopt, zal het opnieuw opstarten van de headset ervoor zorgen dat de update vaak wordt voltooid.
  • Controleer je wifi-netwerk: zorg ervoor dat de Quest is verbonden met een geldig, werkend wifi-netwerk. Controleer of het het juiste wachtwoord heeft en of de headset zich dicht genoeg bij de router bevindt voor een solide verbinding.
  • Je headset terugzetten naar de fabrieksinstellingen: Voer als laatste redmiddel een fabrieksreset uit op je Oculus Quest of Oculus Quest 2. Bij een reset worden alle gegevens verwijderd, inclusief opgeslagen gegevens, en keert de headset terug naar de oorspronkelijke fabrieksstatus. Zorg ervoor dat hij is opgeladen en dat hij moet worden bijgewerkt naar de nieuwste firmware wanneer je hem instelt.

FAQ

    Hoe zet ik mijn Oculus Quest of Quest 2 terug op de fabrieksinstellingen?

    Om je Oculus Quest of Quest 2 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, houd je de knoppen power en volume omlaag ingedrukt en selecteer je fabrieksreset in het menu USB-updatemodus. Tik in de Oculus-app op Apparaten> selecteer je Oculus > Geavanceerde instellingen > Factory Reset >Reset

    Hoe repareer ik het zwarte scherm van de dood van de Oculus Quest?

    Als je het zwarte scherm van de dood op de Oculus Quest ziet, zorg er dan voor dat de headset is opgeladen en probeer het Oculus-menu te openen met de mobiele app. Laat de headset vervolgens 30 minuten aanstaan en aangesloten op het stopcontact. Als je nog steeds problemen hebt, voer dan een harde herstart uit.

    Hoe cast ik mijn Oculus Quest of Quest 2 naar mijn tv?

    Als je een Oculus Quest of Quest 2 naar een tv wilt casten, ga je vanaf de headset naar Share > Cast. Tik in de mobiele app op Cast > Allow en kies een apparaat.

Aanbevolen: