De 7 beste mobiele zoekmachines

Inhoudsopgave:

De 7 beste mobiele zoekmachines
De 7 beste mobiele zoekmachines
Anonim

Mobiele zoekmachines zijn handig om op internet te surfen vanaf een tablet of smartphone. Hoewel er veel zoekmachines zijn, zijn ze niet allemaal geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers.

Een mobiele zoekmachine is nu belangrijker dan ooit tevoren, aangezien steeds meer mensen hun desktop laten vallen om te winkelen, onderzoek te doen en websites te vinden vanaf hun mobiele apparaten.

Hieronder vindt u een overzicht van zeven van de beste zoekmachines voor mobiele gebruikers. Elk is gemakkelijk te gebruiken vanaf verschillende apparaten en biedt nauwkeurige resultaten.

Deze keuzes zijn bruikbaar vanuit de webbrowser op je apparaat, dus je hoeft geen app te downloaden. Ze hebben echter ook allemaal speciale mobiele apps, dus hieronder staan links naar de webversies en de apps.

Google: de klassieke zoekmachine met relevante resultaten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Heeft unieke eigenschappen.
  • Biedt web-, afbeeldings- en andere zoekopdrachten.
  • Integreert met de andere diensten van het bedrijf.

Wat we niet leuk vinden

  • Vermengt soms resultaten van andere zoekcategorieën.

  • Sommige zoekfilters ontbreken, alleen beschikbaar vanaf de desktopversie.

Dezelfde Google die we allemaal kennen en waar we van houden, is ook beschikbaar als mobiele zoekmachine, die snelle resultaten biedt met de mogelijkheid om lokaal te zoeken naar afbeeldingen, kaarten en nog veel meer.

Als je besluit in te loggen op je Google-account, worden je zoekopdrachten, geschiedenis en voorkeuren gesynchroniseerd op alle apparaten die je gebruikt, waardoor je ervaring zo gestroomlijnd en naadloos mogelijk wordt geïntegreerd.

Van alle mobiele zoekmachines die er zijn, lijkt deze het meest op de desktopversie.

Je kunt het vanaf elk apparaat gebruiken door naar de startpagina van Google te gaan, maar er is ook een app voor Android, iPad en iPhone.

YouTube: doorzoek miljoenen video's in seconden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vindt allerlei soorten video's.
  • Bevat een beperkte modus.

  • Heeft filteropties om zoekopdrachten te verfijnen.
  • Ondersteunt veel talen.

Wat we niet leuk vinden

Veel van de filteropties in de desktopversie ontbreken.

YouTube is altijd een goede keuze om muziek te streamen, trending video's te bekijken, op de hoogte te blijven van nieuwskanalen en meer. De mobiele versie is identiek aan de desktopversie, op enkele uitzonderingen na.

Als je een zoekopdracht uitvoert, krijg je twee opties: kies om te zoeken naar kanalen, afspeellijsten of alle inhoud; en laat video's zien die op elk moment zijn bijgewerkt of alleen die van vandaag, deze week, deze maand of dit jaar. Met de instellingen kun je de beperkte modus inschakelen en de taal en locatie wijzigen.

Er is een mobiele versie van YouTube die werkt op mobiele apparaten, maar er is ook een speciale app voor iOS en Android. Met de app kun je filteren op uploaddatum, aantal weergaven en beoordeling; type inhoud (film, video, afspeellijst, enz.); looptijd; en functie (4K, 3D, HR, live en meer).

JustWatch: vind gratis en goedkope filmstreams

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beschikbaar in tientallen landen.
  • Aanpasbaar aan jou.
  • Bekijk trending zoekopdrachten.
  • Ondersteunt films en tv-programma's.

Wat we niet leuk vinden

Kan rommelig en moeilijk te gebruiken worden.

JustWatch is een filmzoekmachine die u tijd bespaart wanneer u op zoek bent naar iets nieuws om naar te kijken.

Het doorzoekt niet alleen het internet om je de nieuwste en populairste films te laten zien die mensen streamen, het is ook een uitstekende manier om te zien waar je een specifieke titel kunt bekijken. Het laat je zelfs zien of de film waarin je geïnteresseerd bent ergens gratis is, of hoeveel het kost als dat niet het geval is.

Wat deze zoekmachine onderscheidt, is hoe uitgebreid hij is. Je kunt zien op welke streamingplatforms je bent geabonneerd, en het filtert de resultaten zodat ze alleen voor jou relevant zijn.

Sommige van de filters die u kunt bewerken, zijn het jaar van uitgave, IMDb-beoordeling, prijs, genre en kwaliteit.

De website werkt goed, maar als je een speciale app wilt hebben, is deze beschikbaar voor mobiele apparaten, LG TV, Samsung TV en Xbox.

Twitter: Zoeken wat er nu gebeurt

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bevat een geavanceerde zoekfunctie voor nauwkeuriger zoeken.
  • Toont trending zoekopdrachten.
  • Hiermee kun je de resultaten op verschillende manieren sorteren en filteren.

Wat we niet leuk vinden

Moet inloggen om zoekopdrachten uit te voeren.

Terwijl Twitter voornamelijk wordt gebruikt als een microblogging-applicatie, begint het te veranderen in een legitieme zoekmachine, vooral wanneer het vanaf je mobiele apparaat wordt gebruikt bij het zoeken naar het laatste nieuws of lokale evenementen.

Vanwege het grote aantal gebruikers en het kleine aantal tekens voor berichten, wordt Twitter vaak veel sneller bijgewerkt dan typische nieuwsuitzendingen.

Je kunt een eenvoudige zoekopdracht uitvoeren om de beste Tweets of de nieuwste tweets te vinden. Open de geavanceerde zoekpagina van Twitter om gevoelige inhoud te verbergen, Tweets in de buurt van uw fysieke locatie te vinden, woorden uit de resultaten uit te sluiten, Tweets alleen tussen specifieke datums te vinden, en meer.

De mobiele Twitter-pagina werkt in je browser, maar je kunt Twitter ook downloaden als app voor je Android-, Windows Phone- of iOS-apparaat.

Amazon: vind producten om thuis te laten bezorgen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zoekt naar consumentenproducten.
  • Enorm aantal filteropties.
  • Zoekresultaten kunnen op verschillende manieren worden gesorteerd.
  • Biedt leveringsdetails zonder toegang tot uw account.

Wat we niet leuk vinden

Toont gesponsorde berichten vóór organische berichten.

Zoek onderweg naar deals met Amazon. Dit is vooral handig als u prijzen online en offline wilt vergelijken.

Als je Amazon Prime hebt, kun je de zoekresultaten filteren om alleen Prime-geschikte items weer te geven. Er zijn ook talloze filteropties die voor elk zoekitem anders zijn. Als u bijvoorbeeld naar een tv zoekt, kunt u filteren op verkoper, merk, prijs, modeljaar, schermgrootte, resolutie, verbindingstype en meer.

Amazon's mobiele zoekmachine laat je ook items vinden die morgen geleverd kunnen worden, en je kunt sorteren op prijs, klantbeoordeling en nieuwkomers.

Open het op je telefoon of tablet om de browserversie te krijgen, of download de Android- of iOS-app naar je apparaat voor extra functies zoals omgekeerd zoeken om items te vinden met een afbeelding of streepjescode, en ingebouwde Alexa-ondersteuning.

DuckDuckGo: privé, versleutelde zoekopdrachten op het web

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Houdt uw zoekopdrachten op internet niet bij.
  • Veel filteropties.
  • Zeer aanpasbaar.

Wat we niet leuk vinden

Het is rommelig vergeleken met andere mobiele zoekmachines.

DuckDuckGo is een andere webzoekmachine zoals Yahoo Search en Google Search, maar het belangrijkste verschil is dat het gericht is op privacy - het houdt niet bij wat je op internet opzoekt.

Een ander onderscheidend kenmerk is dat de mobiele versie een enorme verscheidenheid aan filteropties ondersteunt. U kunt bijvoorbeeld de resultaten van webpagina's beperken tot de resultaten die de afgelopen dag zijn bijgewerkt, en afbeeldingen van een bepaalde grootte of kleur, video's van een bepaalde duur en meer vinden.

Naast zoekopties zijn algemene instellingen, uiterlijk-opties en andere details die u kunt wijzigen via de instellingen.

Om het op je tablet of telefoon te gebruiken, open je de DuckDuckGo-website of gebruik je de app voor Android of iOS.

Yahoo Search: eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schone en overzichtelijke interface.
  • Snelle toegang tot internet, nieuws en andere zoekopdrachten.
  • Extreem gemakkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Geen geavanceerde opties of filterfuncties.

Yahoo's mobiele zoekmachine is heel eenvoudig. Hiermee kunt u zoeken naar webpagina's, nieuws, afbeeldingen en video's in een overzichtelijke interface. De startpagina toont ook de top 10 van actuele trending topics.

De enige instellingen die u kunt wijzigen, zijn of u SafeSearch wilt in- of uitschakelen en hoeveel resultaten op elke pagina zichtbaar moeten zijn. Je kunt ook je zoekgeschiedenis bekijken en/of uitschakelen.

De mobiele versie van Yahoo Search is niet de enige manier om deze zoekmachine te krijgen. Voor een completere ervaring die meer overeenkomt met de desktopversie, kun je de mobiele app voor Android of iOS krijgen.

Aanbevolen: