Amazon bevestigt dat echo-apparaten het Matter-protocol zullen ondersteunen

Amazon bevestigt dat echo-apparaten het Matter-protocol zullen ondersteunen
Amazon bevestigt dat echo-apparaten het Matter-protocol zullen ondersteunen
Anonim

Amazon heeft bevestigd dat zijn Echo smart speaker-apparaten deel zullen uitmaken van het Matter-protocol.

De Echo Studio, Echo Show, Echo Plus, Echo Flex en de meeste Echo Dot-luidsprekers zullen worden geüpgraded om het nieuwe Matter-protocol te ondersteunen, volgens The Verge. Als u echter de Echo-luidspreker van de eerste generatie, de Echo Dot van de eerste generatie of de Echo Tap bezit, wordt het Matter-protocol niet ondersteund.

Image
Image

Amazon heeft niet aangegeven wanneer deze apparaten een upgrade zouden krijgen, maar eerdere rapporten wijzen op de lancering van het Matter-protocol tegen het einde van dit jaar.

The Verge voegde eraan toe dat de techgigant Matter-ontwikkelaars vertelde dat er tools komen om Matter werkelijkheid te maken.

"We zullen binnenkort tools uitrollen waarmee je gemakkelijk Matter-gecertificeerde apparaten kunt bouwen, en we zijn nu klaar om je Matter-apparaten te testen", aldus Amazon.

Ontwikkeld door de Connectivity Standards Alliance (voorheen bekend als de Zigbee Alliance), is het Matter-protocol een smart home-protocol ontwikkeld door technologiebedrijven zoals Amazon, Apple, Google en Comcast. Het interoperabele, veilige connectiviteitsprotocol zal een industriestandaard creëren voor alle smart home-apparaten, waardoor ze beter compatibel zijn met elkaar, ongeacht het merk.

Nieuwe smarthome-apparaten die zijn gecertificeerd volgens het Matter-protocol, kunnen naadloos samenwerken tussen je Amazon Echo en je Google Nest Hub. Bovendien geeft een uniek Matter-logo op een apparaat aan dat het gecertificeerd is.

Nieuwe smarthome-apparaten die zijn gecertificeerd volgens het Matter-protocol, kunnen naadloos samenwerken tussen je Amazon Echo en je Google Nest Hub.

Experts zeggen dat dit type certificeringssysteem precies is wat de smart home-industrie nodig heeft, inclusief compatibiliteit tussen apparaten van verschillende fabrikanten.

Zodra de meeste smart home-apparaten zijn gecertificeerd volgens het Matter-protocol, zullen consumenten meer keuze aan apparaten zien en meer algemene controle over hun smart home-ervaring.

Aanbevolen: