Foursquare's Marsbot brengt AR naar je AirPods

Inhoudsopgave:

Foursquare's Marsbot brengt AR naar je AirPods
Foursquare's Marsbot brengt AR naar je AirPods
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Marsbot voor AirPods fluistert tips over je locatie via je AirPods.
  • De app werkt met elke koptelefoon, niet alleen met AirPods.
  • Audio Augmented Reality is geweldig voor toegankelijkheid.
Image
Image

Herinner je je Foursquare nog? Welnu, nu is het terug met Marsbot voor AirPods, een audio-augmented reality-app die commentaar geeft op de dingen en plaatsen om je heen. Je hoeft alleen je AirPods te dragen.

Met de AirPods Pro in Transparantie-modus, zou het moeten voelen alsof er iemand naast je loopt en je interessante feiten en lokale aanbevelingen geeft over wat je ook passeert. Foursquare beschouwt Marsbot als een virtuele assistent, maar waar kan het, afgezien van restaurantaanbevelingen, voor worden gebruikt?

"We hebben Marsbot voor AirPods gebouwd om het gevoel te hebben dat je over straat loopt met een vriend die alles over de stad weet en je constant op de meest interessante dingen wijst", schrijft Dennis Crowley van Foursquare in een blogpost. "Veel van de meldingen zijn bedoeld om je te helpen plaatsen en dingen op te merken die je misschien nog nooit hebt opgemerkt, ook al ben je er al 100 keer langs gelopen."

Uitgaan

Dit is een interessante tijd om een app te lanceren die gebaseerd is op uitgaan. En toch is het ook de perfecte app om wat gezelschap te hebben terwijl je een sociale wandeling door je stad maakt.

Foursquare maakte naam met check-ins, waar je bezoeken aan bars, restaurants en culturele plekken verzamelde, waarna het veranderde in een crowd-sourced stadsgids. Audio AR is een logische volgende stap. De app is bedoeld als een soort bèta/prototype-hybride; een test om te zien wat er mogelijk zou zijn met audio AR.

Image
Image

We zien AR meestal als een video-overlay op een videostream van de wereld waar wij voor staan - gadgets zoals Google Glass kunnen visuele informatie over elkaar heen leggen door deze in een bril te projecteren. Maar AR kan ook audio zijn. Sterker nog, velen van ons gebruiken het al. Als je AirPods Pro van Apple hebt, ben je misschien al bekend met Siri die inkomende berichten voorleest en je in staat stelt ze te beantwoorden, allemaal zonder iets aan te raken of ernaar te kijken.

Marsbot voor AirPods gaat nog een stap verder door locatiegebaseerde AR toe te voegen via je oren. Het pauzeert podcasts en verlaagt het volume van je muziek wanneer je in je oor fluistert. Audio- en videogesprekken worden echter niet onderbroken. Het idee is niet om een constant spervuur aan informatie te hebben.

"Misschien hoor je maar één audiofragment per dag, of je kunt dagen gaan zonder audiofragmenten te horen", zegt Crowley.

Image
Image

Het voordeel van audio AR is dat je je ogen nergens van hoeft af te houden om het te lezen of ernaar te kijken. Audio is al veel meer ambient dan visuele informatie. Het vereist ook geen speciale uitrusting; AirPods Pro in Transparantie-modus is misschien de ideale uitrusting, maar eigenlijk werkt elke koptelefoon prima. Veel mensen zijn de hele tijd dat ze onderweg zijn aangesloten op het stopcontact, dus dit is echt een pijnloze route naar AR.

Wat kan audio AR nog meer doen?

Met name de meeste voorbeelden in de blogpost van Foursquare zijn aanbevelingen voor coffeeshops en restaurants. Maar je kunt ook je eigen audiofragmenten opnemen, die in de virtuele ruimte hangen te wachten tot iemand anders voorbij komt. Je zou restaurant- en winkeltips kunnen achterlaten, maar waar kan AR nog meer voor worden gebruikt?

Je zou bijvoorbeeld je eigen virtuele stadsgidsen kunnen maken. Deze kunnen een thema hebben rond een bepaalde interesse of subcultuur. Als je met apps zoals Marsbot je kon abonneren op de audiofragmenten van een bepaalde persoon, dan zou je in en uit de gewoonlijk verborgen subculturen van de stad kunnen duiken.

Of wat dacht je van een virtuele kunstgalerie met opmerkelijke graffiti en straatkunst?

Image
Image

Wat nog belangrijker is, hoe zit het met de toegankelijkheid?

Blinde mensen worden geconfronteerd met veel uitdagingen waar "de meeste mensen met gezichtsvermogen zich niet bewust van zijn", vertelde audio-gebruikersinterface-ontwerper Arthur Carabott, die ook stage liep bij Microsoft's Project Tokyo, via een direct bericht aan Lifewire. "[Zoals] weten wie alle mensen in een kamer zijn zonder het gesprek te hoeven onderbreken, [of] weten wie stilletjes aan een vergadering deelneemt en tegenover je gaat zitten."

Een voordeel van audio-informatie is dat je het niet hoeft te lezen, wat betekent dat mensen met dyslexie het ook kunnen gebruiken. Stel je voor dat winkelborden of zelfs menu's hardop tegen je zouden kunnen worden uitgesproken als je dichtbij kwam?

Het voordeel van audio AR is dat je je ogen niet van iets af hoeft te houden om het te lezen of ernaar te kijken.

Of wat dacht je van een soort omgevingskaart voor blinden, iets dat gekoppeld is aan Google Maps of Apple Maps. Geen afslag-voor-afslag aanwijzingen, maar iets dat opgaat in de achtergrond. Je hebt misschien een geluid voor wegen, een ander voor zebrapaden, de trappen of de ingangen van gebouwen. Met het soort slimme surround-geluid dat in films en games wordt gebruikt, kan een blinde deze stukjes infrastructuur horen in- en uitfaden als ze voorbij komen.

Of wat dacht je van het gebruik van Bluetooth, of die fraaie U1 ultrabreedbandchips waarmee iPhones de positie en richting van andere iPhones nauwkeurig kunnen meten? Dat zou geweldig zijn voor een AR-app voor sociale afstand.

Totdat mensen stoppen met rondlopen met oordopjes in hun oren, zal audio-AR veel gemakkelijker te implementeren zijn dan elke andere vorm van augmented reality. En als Marsbot ons aan het idee kan laten wennen, is dat een overwinning voor iedereen.

Aanbevolen: