Hoe Chrome op een Mac te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Chrome op een Mac te updaten
Hoe Chrome op een Mac te updaten
Anonim

Wat te weten

  • Chrome installeert automatisch updates wanneer de browser opnieuw wordt opgestart.
  • Controleer handmatig vanuit het menu: Help > Over Google Chrome.
  • Groene, oranje en rode waarschuwingen wachten op updates; klik om toe te passen.

Dit artikel legt uit hoe je een Google Chrome-update toepast op een Mac. Het zou hetzelfde moeten werken voor alle versies van Mac met een moderne versie van de browser.

Hoe Chrome handmatig te updaten op een Mac

Weet je niet zeker of er een update klaar is? Controleer het gedeelte 'Over Chrome' van de instellingen voor details.

  1. Selecteer het menu met drie stippen rechtsboven in de browser.
  2. Ga naar Help > Over Google Chrome.

    Image
    Image
  3. Als er een update nodig is, kun je deze nu downloaden, waarna je wordt gevraagd de browser opnieuw te starten. Anders ziet u het bericht Google Chrome is up-to-date.

    Image
    Image

Hoe u in afwachting van Chrome-updates op een Mac kunt toepassen

Een andere situatie waarin Chrome kan worden bijgewerkt, is als het een tijdje geleden is dat de update is uitgebracht en je het toepassen ervan hebt uitgesteld.

Wanneer dit gebeurt, verandert de menuknop rechtsboven in een andere kleur om de urgentie aan te geven:

  • Green: Er staat al 2 dagen een update klaar.
  • Orange: Er staat al 4 dagen een update klaar.
  • Red: Een update staat al minstens een week klaar.

Als u de gekleurde knop selecteert, wordt gevraagd om de update toe te passen. Klik om Chrome opnieuw te starten en te installeren.

Chrome kan ook automatisch updaten

Normaal gesproken wordt de browser automatisch op de achtergrond bijgewerkt. Als u Chrome regelmatig sluit en opnieuw opent, worden ze grotendeels toegepast zonder dat u het merkt. Het is de beste manier om de software up-to-date te houden met updates.

De enige redenen om de andere aanwijzingen hierboven te volgen, zijn als je weet dat Chrome onlangs een update heeft uitgebracht, maar je de groene waarschuwing niet ziet, of als je al een tijdje geen update hebt geïnstalleerd.

Kan Chrome niet updaten?

Soms werkt het updateprogramma niet en kun je geen nieuwe updates van Google krijgen. In deze situatie kunt u het beste de browser verwijderen en een nieuwe kopie van de website van Google installeren.

  1. Verwijder Chrome.

    Om ervoor te zorgen dat er niets wordt verwijderd tijdens het verwijderingsproces, kunt u overwegen om in te loggen op uw Google-account en uw bladwijzers, wachtwoorden, enz. te synchroniseren, zodat wanneer u het opnieuw installeert, deze items zeker nog steeds beschikbaar zijn.

  2. Chrome downloaden.

    Image
    Image
  3. Volg de installatiestappen om het te installeren.

Zijn Chrome-updates nodig?

Updates zijn de enige manier waarop we verbeteringen krijgen van softwaremakers. Zo krijgen we een sneller en stabieler programma en komen er nieuwe en opwindende functies beschikbaar.

Maar zelfs als je niet geïnteresseerd bent in nieuwe functies, zijn updates de enige manier om gaten in de beveiliging en andere kwetsbaarheden te dichten, wat essentieel is bij het omgaan met een browser, aangezien het je directe communicatie met internet is.

Als je ervaring hebt met een Chrome-update die je computer laat crashen of meer kwaad dan goed doet, wacht dan een dag of twee om de update toe te passen. Wacht gerust op de groene menuknop; tegen die tijd had u hopelijk gehoord van belangrijke problemen met de update en kunt u wachten op een oplossing van Google.

Aanbevolen: