Microsoft RVF Arc Touch Mouse Review: een zeer praktische reismuis

Inhoudsopgave:

Microsoft RVF Arc Touch Mouse Review: een zeer praktische reismuis
Microsoft RVF Arc Touch Mouse Review: een zeer praktische reismuis
Anonim

Bottom Line

De prijs en enkele kleine problemen met de wielknop zorgden ervoor dat we aarzelden met de Microsoft Arc Touch, maar uiteindelijk zorgde het slanke en moderne ontwerp, in combinatie met tweehandige en ergonomische functies, ervoor dat we deze oudere muis erg leuk vonden.

Microsoft RVF-00052 Arc Touch Mouse

Image
Image

We hebben de Microsoft RVF-00052 Arc Touch Mouse gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je onderweg werkt, kan een draagbare laptopmuis essentieel zijn. Microsoft wilde in 2012 aan deze productvraag voor reizende werknemers voldoen. Hun oplossing: de RVF-00052 Arc Touch, een levensvatbare kantooroplossing voor werknemers die onderweg muis-zware pc-taken nodig hebben. Met een eenvoudig ontwerp en aanraakgevoelige mogelijkheden, werkt het in theorie op bijna elk oppervlak en maakt het gebruik van nano-transceivertechnologie voor optimale prestaties.

Ontwerp: eenvoudig, maar modern

De Arc Touch-muis is zeer slank en is een van de dunste muizen op de markt. Op zijn dikst, waar de hoofdknoppen zitten, is hij amper een centimeter dik. Dit blijkt ongelooflijk handig als je rekening houdt met de draagbaarheid ervan. Zonder twijfel is de beste eigenschap dat hij zich ontvouwt tot een platte muis, die net iets meer dan 5,2 x 2,25 x 0,5 inch (LWH) meet, van de oorspronkelijke 4,5 x 2,25 x 1,3 inch (LWH). Deze opvouwbaarheid is erg handig om de muis in een handbagage of een laptoptas te laten glijden, omdat hij niet uitsteekt zoals andere muizen. Als je weinig ruimte hebt omdat je te veel paar schoenen in je handbagage hebt gestopt (iets dat we hebben gedaan), is deze compactheid een geweldige functie.

Image
Image

Ondanks dat de Arc Touch ongeveer zeven jaar oud is, houdt het ontwerp goed stand in de modernere omgevingen. Hoewel het een beetje lichter zou kunnen zijn, is dit gewicht geen dealbreaker, aangezien het grootste deel van dat gewicht afkomstig is van de twee AAA-batterijen die de muis nodig heeft. Met slechts vier knoppen - de hoofdknop, de schuifknoppen en de rechterknop - is het niet ideaal voor gameplay. Voor kantoorreizen en voor standaard pc-gebruik is deze ergonomische muis echter een koopje, vooral met zijn tweehandige mogelijkheden en magnetische USB-poortclip op het onderstel.

Met slechts vier knoppen - de hoofdknop, de schuifknoppen en de rechterknop - is het niet ideaal voor gameplay.

Configuratieproces: Plug en play

Het instellen van de Arc Touch bleek een beetje vervelend te zijn. Microsoft had de beste bedoelingen toen ze gratis batterijen inbegrepen, maar om ze uit de verpakking te halen, moest er worden gesleuteld. Nadat we de batterijen hadden verwijderd, hebben we de twee AAA-batterijen in de onderkant van de muis geplaatst. Aan de onderkant flitste een blauwe knop naar ons, wat aangeeft dat hij klaar was om te worden aangesloten.

Ten slotte hebben we de nano-adapter in de USB-poort gestoken. Omdat het wordt geleverd met plug-and-play-functies, hoefden we slechts ongeveer 15 seconden te wachten voordat we tegen de muis stootten en de cursor deze verschuiving op de monitor weerspiegelde.

Image
Image

Prestaties: er kwamen kleine problemen aan het licht

Door gebruik te maken van Blue Track sensorische technologie kan de muis bijna elk oppervlak aan. En ja hoor, het werd over een groot aantal oppervlakken gesleept: hout, plastic, een fauteuil en een gipsen muur. Elke keer werkte de muis - met verschillende resultaten. Hoewel het op meerdere oppervlakken kan werken, verwacht u enige opoffering van de sensorische technologie, vooral op meer geharde oppervlakken zoals bureaus van imitatiehout. Oorspronkelijk leek het alsof er een fout zat in de sensorische technologie, omdat de muis geen minuutverschuivingen in de muis registreerde, maar toen we een muismatoppervlak toevoegden, verdwenen alle problemen en het resultaat was een soepel cursor op de monitor. Het werkt op de meeste oppervlakken, maar ten koste van enkele van de meer gedetailleerde zintuigen.

Toen we een muismat onder de Arc Touch legden, ondervonden we geen vertragingsproblemen dankzij de ijzersterke nano-transceivertechnologie. Door websites te bladeren en in Photoshop te werken, verschoof de cursor elke keer dat de muis onmiddellijk deed.

Toen we een muismat onder de Arc Touch legden, ondervonden we geen vertragingsproblemen dankzij de ijzersterke nano-transceiver-technologie.

Terwijl de hoofd- en rechterknoppen werken en gemakkelijk klikken, gaat de schuifknop verloren in zijn poging modern en productief te zijn. De scroller bestaat uit twee knoppen gescheiden door een kleine groef. Om te scrollen, sleept u eenvoudig uw vinger over de groef naar boven of naar beneden. Door op de wielknop te tikken, kan het venster met hogere snelheden scrollen, en door op de knop te tikken en de muis te bewegen, kunt u gecontroleerd scrollen.

Het differentiëren tussen elk van deze opties voor de wielknop leidt echter tot verwarring bij de Arc Touch. Maar al te vaak moesten we uit het dubbeltikken klikken, omdat het rusten van onze vingers op de scroller de dubbeltikfunctie activeerde. Het is geen dealbreaker, het is echter soms erg vervelend - bijna net zo vervelend als de "vibratie" die de muis elke keer dat je scrolt. Terwijl het trilt, maakt het ook een klikkend geluid. Degenen die een stille muis nodig hebben, willen misschien ergens anders kijken, omdat het klikkende geluid na een tijdje op je zenuwen kan werken. Nogmaals, het is geen dealbreaker, maar het is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het zoeken naar een draagbare muis.

Image
Image

Comfort: Sommige gripproblemen

De Arc Touch is absoluut ontworpen met ergonomie in het achterhoofd, maar zoals we ontdekten, wierp het ontbreken van een lichaam onze grip weg. Elke keer dat we verwachtten onze handen op de zijkanten van de mond te laten rusten, werden we begroet met lucht. Het is even wennen, maar als je er eenmaal aan gewend bent, is het een fijne muis met een comfortabele grip. Na acht uur hadden we geen spiervermoeidheid of verkrampte handen, dus het is de bedoeling dat het urenlang meegaat.

Image
Image

Bottom Line

Microsoft beweert dat de RVF tot zes maanden meegaat met twee AAA-batterijen. Na 30 uur gebruik en testen vertoonde het geen tekenen van vertraging. Wanneer de batterij bijna leeg is, knippert er een klein lampje aan de bovenkant, direct onder de wielknop, om de gebruiker te waarschuwen om de batterijen te vervangen. Hoe dan ook, deze muis gaf ons geen reden om de batterijlevensduur van zes maanden in twijfel te trekken.

Prijs: Redelijk

Voor ongeveer $ 60 is dit een geweldige draagbare muis, maar hij zit aan de hoge kant van het budget. Er zijn andere, goedkopere ergonomische muizen. Voor de prijs krijg je echter een opvouwbare muis die ongeveer zo groot is als een kleine rekenmachine. Alleen die functie is misschien de moeite waard om voor te betalen als je iets kleins nodig hebt dat in de bagage kan worden gecomprimeerd.

Microsoft Arc Touch versus Logitech Ultrathin Touch Mouse T630

Een van de meest vloeiende, vloeiende ontwerpen die vergelijkbaar zijn met die van Microsoft, was de Logitech Ultrathin Touch Mouse T630 (bekijk op Amazon). Zelfs toen was het vergelijken van appels met peren, buiten een strak, draagbaar ontwerp om. Om te beginnen zijn hun prijzen ver onder de maat: de Arc kost ongeveer $ 44-60, terwijl de Logitech je maar liefst $ 170 terugbrengt.\

Het prijsverschil komt voort uit hun verzendmethoden. De Arc Touch vertrouwt op nano-transceivertechnologie, terwijl Logitech Bluetooth gebruikt om verbinding te maken met Bluetooth-compatibele computers. Omdat het echter Bluetooth gebruikt, beperkt het ernstig welke soorten computers zo'n dure muis kunnen gebruiken. Als je apparaat immers geen Bluetooth heeft, kan de Logitech-muis helemaal geen verbinding maken.

Hun batterijduur is ook drastisch anders. De Logitech-muis is ontworpen om slechts 10 dagen mee te gaan na elke 1,5 uur opladen, terwijl de Arc Touch tot zes maanden meegaat op twee AAA-batterijen. Grootte doet er in dit geval niet toe, want het komt neer op twee dingen: connectiviteit en levensduur van de batterij. Als je iets wilt dat universele connectiviteit aankan, dan is de Microsoft Arc Touch zonder twijfel de beste optie. Als je voor het metaforische goud van de technische wereld wilt gaan, dan is de Bluetooth-optie van Logitech de betere keuze voor jouw behoeften.

Het compacte ontwerp regeert als koning

Hoewel de prijs voor sommigen misschien te hoog is, is het opvouwbare ontwerp van de Microsoft Arc Touch-muis echt waar je voor beta alt. Kleine problemen met de wielknop en het bijbehorende klikgeluid kunnen over het hoofd worden gezien vanwege de draagbaarheid. Blue Track-technologie betekent dat u op de meeste oppervlakken onderweg kunt werken, wat het een serieuze overweging waard maakt.

Specs

  • Productnaam RVF-00052 Arc Touch Mouse
  • Productmerk Microsoft
  • SKU RVF-00052
  • Prijs $59.95
  • Releasedatum juli 2012
  • Productafmetingen 5,1 x 3,3 x 0,59 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows XP en hoger
  • Verbindingsopties USB-poort, NIET Bluetooth ingeschakeld

Aanbevolen: