IOS App Store versus Google Play Store

Inhoudsopgave:

IOS App Store versus Google Play Store
IOS App Store versus Google Play Store
Anonim

Bij het maken van een mobiele app moeten ontwikkelaars beslissen of ze iOS of Android willen gebruiken of twee versies van hun app willen maken. Het is moeilijk voor ontwikkelaars om deze keuze te maken zonder rekening te houden met de app stores. De Apple App Store en de Google Play Store zijn verschillende platforms waarmee ontwikkelaars apps op de markt brengen en verkopen, elk met voor- en nadelen voor ontwikkelaars. We hebben naar beide gekeken om ontwikkelaars van mobiele apps een idee te geven van welke het beste bij hen past.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Hoge zichtbaarheid.
  • Een redelijke prijs voor inzending.
  • Goede feedback van het app-beoordelingsteam.
  • Goedkeuring krijgen kan lang duren.
  • Veel concurrentie.
  • Gebruikers zijn meer geneigd om voor apps te betalen.
  • Het indieningsproces is minder vervelend.
  • Kost $25 om een app in te dienen.
  • Een goede manier om volgers voor een app te creëren.
  • Minder begeleiding wanneer een app wordt afgewezen.
  • Het platform kan gefragmenteerd zijn.
  • Android-gebruikers hebben de neiging om gratis apps te willen.

Ondanks een lang en langdurig goedkeuringsproces en hevige concurrentie, is de Apple App Store een geweldige investering voor ontwikkelaars, met een redelijk registratietarief en een hoog percentage van de verkoop dat naar de ontwikkelaar gaat. Ontwikkelaars voor de Google Play Store genieten van een minder moeizaam goedkeuringsproces en het is betaalbaar om apps in te dienen.

Beide app-winkels hebben een breed publiek, waardoor een app goed zichtbaar is, maar het kan zijn dat u wat harder moet werken om geld te verdienen met een Google Play Store-app, aangezien Android-gebruikers de voorkeur geven aan gratis apps.

Apple heeft sinds de oprichting van de App Store in 2008 meer dan $ 100 miljard uitbetaald aan ontwikkelaars.

Goedkeuringsproces: Google Play Store is eenvoudiger

  • Het goedkeuringsproces kan lang en langdurig zijn.
  • Ontwikkelaars moeten geduld hebben.
  • Ontwikkelaars moeten creatief zijn met hun apps.
  • Je moet op de hoogte zijn van de regels en ervoor zorgen dat apps foutloos zijn.
  • Beoordelingsteam geeft goede, zij het harde, feedback.
  • Eenvoudig goedkeuringsproces.
  • Ontwikkelaars zijn vrij om te experimenteren en creatiever te zijn.
  • Er kunnen minder hoogwaardige apps naar gebruikers gaan.
  • Met zoveel apps die binnenkomen, kan het moeilijk zijn om op te vallen.

App Store

Bij het ontwikkelen voor de iOS App Store is het grootste probleem waarmee ontwikkelaars worden geconfronteerd, dat hun app wordt goedgekeurd. Het is niet eenvoudig om een app in de App Store te krijgen. Apps kunnen worden afgewezen vanwege kleine fouten, wat frustrerend kan zijn voor ontwikkelaars die specifieke ideeën hebben over hoe hun apps eruit moeten zien en werken. Ontwikkelaars moeten veel tijd en zorg besteden om ervoor te zorgen dat hun apps voldoen aan de normen en regels van Apple.

Veel apps worden bij de eerste poging afgewezen, maar dit hoeft niet per se slecht te zijn. Het efficiënte app-beoordelingsteam van de App Store geeft de ontwikkelaar duidelijke feedback over waarom hun app het niet heeft gehaald. Ontwikkelaars kunnen op korte termijn gefrustreerd raken, maar worden uiteindelijk vaardiger in het maken van mobiele apps.

Google Play Store

Een app in de Google Play Store krijgen is een eenvoudiger proces. Apps hebben een kleine kans om afgewezen te worden op het Android app-platform. Dit vermijdt de frustratie waarmee App Store-ontwikkelaars worden geconfronteerd en laat ontwikkelaars vrij om met hun ideeën te experimenteren.

Het enige nadeel van deze vrijheid is dat het de kans vergroot dat buggy-apps naar gebruikers gaan, wat frustratie en veiligheidsproblemen veroorzaakt. Het is ook moeilijk om op te vallen in een veld met zoveel apps, en aangezien apps niet het soort feedback krijgen dat de App Store geeft, gaan apps met een kleinere kans op succes live en slagen ze niet altijd.

De Google Play Store genereert meer dan het dubbele van de downloads van de Apple App Store, maar de App Store verdient ongeveer twee keer zoveel geld als de Google Play Store.

Zichtbaarheid: plussen en minnen voor beide platforms

  • Enorm populair platform met geweldige zichtbaarheid.
  • Hoeveelheid concurrentie betekent dat een app moet opvallen.
  • Het zoekmodel voor zoekwoorden kan de zichtbaarheid beperken.
  • Goede zichtbaarheid qua aantal potentiële klanten.
  • De hoeveelheid concurrentie betekent dat een app moet opvallen.
  • Het zoekfunctiemodel verhoogt de zichtbaarheid.

App Store

De App Store biedt ontwikkelaars ongelooflijke zichtbaarheid. Als je eenmaal het slopende goedkeuringsproces hebt doorlopen, heeft je app een goede kans om via meerdere kanalen te worden gepromoot, zoals in de categorie Populaire app, App van de week en meer.

Het kan echter moeilijk zijn om de zichtbaarheid te behouden. Met zo'n hoge concurrentie en steeds nieuwere en spannendere apps die binnenkomen, moeten ontwikkelaars creatief zijn om hun app te laten opvallen.

Een deel van de zichtbaarheid van uw app is het bereiken van de juiste doelgroep. Wanneer u een app indient bij de iOS App Store, kiest u trefwoorden die overeenkomen met uw app in het indieningsformulier. Een gebruiker die een zoekopdracht uitvoert, moet naar een van die zoekwoorden zoeken om uw app te vinden. Dit is handig als bepaalde zoekwoorden duidelijk zijn en goed bij uw app passen, maar als zoekwoorden niet goed overeenkomen, kan dit de zichtbaarheid van uw app schaden.

Google Play Store

Zodra een app live is in de Google Play Store, kunnen ontwikkelaars werken aan het opbouwen van een klantenbestand met een goede klantenservice, updates en een app die een nuttige service biedt. Maar net als de App Store is het moeilijk om de zichtbaarheid te behouden in zo'n zee van concurrentie.

Het model van de Google Play Store is niet afhankelijk van de zoekwoorden die u selecteert. Als een gebruiker een zoekopdracht uitvoert, werkt de Google Play Store meer als een zoekmachine, waarbij een zoekopdracht wordt vergeleken met alles, van de naam van een app tot de beschrijving ervan. Dit maakt het veel gemakkelijker voor gebruikers om uw app te vinden.

Het Android-platform is gefragmenteerd, met veel fabrikanten en apparaten, wat een probleem is waar Android-ontwikkelaars rekening mee moeten houden.

Kosten en inkomsten: Google is aanvankelijk goedkoper

  • $99 per jaar ontwikkelaarsvergoeding.
  • Ontwikkelaars krijgen 70% van de app-inkomsten.
  • App Store-klanten zijn gewend om voor apps te betalen.
  • Een eenmalige ontwikkelaarsvergoeding van $ 25.
  • Android-klanten downloaden liever gratis apps.
  • Ontwikkelaars krijgen 70% van de inkomsten.

Wanneer je je inschrijft als App Store-ontwikkelaar, betaal je $ 99 per jaar en krijg je een overvloed aan ontwikkelaarsbronnen tot je beschikking. Een ontwikkelaar ontvangt 70% van de omzet van de app, dus hoe populairder je app is, hoe meer je verdient.

De Google Play Store brengt eenmalig $ 25 in rekening om Google Play-ontwikkelaar te worden, en vervolgens leidt de Google Play Console u door het proces voor het maken van apps. Ontwikkelaars ontvangen ook 70% van de app-inkomsten en kunnen zoveel apps publiceren als ze willen. De meeste apps in de Google Play Store zijn echter gratis apps.

Android-gebruikers lijken meer geneigd om gratis apps te downloaden, in tegenstelling tot iOS-gebruikers, die gewend zijn te betalen voor goede apps. Dit dwingt de Android-ontwikkelaar om alternatieve manieren te bedenken om geld te verdienen met hun gratis app.

Eindoordeel

De iOS App Store en de Google Play Store zijn de grote spelers in de app-industrie. Beide hebben een breed publiek en populaire platforms, en beide hebben uitstekende bronnen voor ontwikkelaars en gebruikers gevormd.

Hoewel Google een grotere markt voor mobiele apparaten drijft dan Apple, levert de App Store meer winst op en biedt het meer mogelijkheden voor het genereren van inkomsten voor ontwikkelaars. Veel ontwikkelaars geven er de voorkeur aan eerst een app in de App Store te lanceren en vervolgens een Android-versie te maken als alles goed gaat.

Zowel de App Store als de Google Play Store hebben uitstekende bronnen voor ontwikkelaarsondersteuning op het gebied van marketing, promotie, app-lancering, het genereren van inkomsten en nog veel meer. Door gebruik te maken van deze bronnen vergroot u uw kansen op succes.

Aanbevolen: