Werken in branding als grafisch ontwerper

Inhoudsopgave:

Werken in branding als grafisch ontwerper
Werken in branding als grafisch ontwerper
Anonim

Elk succesvol bedrijf bouwt een merk op - de bedrijfsidentiteit waarmee het zich kan onderscheiden van de concurrentie en zich kan verhouden tot zijn klantenbestand. Veel grafisch ontwerpers zijn gespecialiseerd in branding. Hier is een blik op het soort ontwerpwerk dat dit met zich meebrengt en wat u erover moet weten.

Branding en zijn doelen

Grafische ontwerpers die in branding werken, hebben de taak om het imago van een bedrijf te promoten door middel van campagnes en visuals, van logo-ontwerp en advertenties tot copywriting en het ontwikkelen van slogans. Het overkoepelende doel is om een bedrijf uniek herkenbaar, gedenkwaardig en positief te maken. Na verloop van tijd kan een succesvolle merkinspanning een bedrijf een begrip maken en herkenbaar maken aan een eenvoudige vorm of kleur.

Om een merk voor een bedrijf te creëren, moet een ontwerper de doelen van de organisatie en de motivaties van zijn klanten volledig begrijpen. Marktonderzoek en basiskennis helpen ontwerpers om hun projecten op de juiste en effectieve manier te richten.

Soorten werk

Als grafisch ontwerper die in branding werkt, kan je werk anders zijn dan dat van andere ontwerpers. Dit is een specialisme dat een bredere focus vereist dan bijvoorbeeld website- of brochureontwerp. In plaats van een enkel eenmalig stuk te produceren, werk je meestal aan een hele campagne, waarbij je zorgt voor consistentie in de boodschap en de presentatie ervan.

Image
Image

Sommige elementen van een merkcampagne waaraan u zou kunnen werken zijn:

  • Logo's
  • Visitekaartjes
  • Briefhoofden
  • Verpakking
  • Kopiëren
  • Slogans en slogans
  • Advertentieontwerp
  • Lettertypeontwerp
  • Onderzoek
  • Marketing

Als je samenwerkt met een ontwerpbureau, kan het zijn dat je alleen bepaalde aspecten van deze merkprojecten afhandelt. U zult echter waarschijnlijk deel uitmaken van een team en het is van cruciaal belang dat u elk aspect begrijpt om effectief te communiceren en het merk in samenhang met uw collega's op te bouwen.

Voorbeelden van branding

Voorbeelden van branding zijn overal om ons heen. De NBC-pauw, de bruine UPS-truck en Nike's swoosh zijn enkele beroemde voorbeelden. Ze zijn zo herkenbaar dat we geen bedrijfsnaam hoeven te horen om te weten waar ze naar verwijzen.

Image
Image

Online merken zoals Facebook, Instagram en YouTube zijn recenter ontwikkeld, maar zijn nu net zo herkenbaar. Heel vaak kennen we deze websites alleen van een pictogram, omdat de kleuren en afbeeldingen alomtegenwoordig en vertrouwd zijn. We weten precies naar welke website we gaan, zelfs als er geen tekst is.

Image
Image

Apple is een ander uitstekend voorbeeld van geweldige branding. Als we het kenmerkende Apple-logo van het bedrijf zien, weten we dat het verwijst naar een Apple-product. Ook het gebruik van de kleine letter i in productnamen van Apple (bijv. iPhone, iPad, iPod) is een merktechniek die deze onderscheidt van hun concurrenten.

Image
Image

Logo's op je favoriete producten, de verpakking waarin ze worden geleverd en de slogans die ze vertegenwoordigen, zijn allemaal voorbeelden van branding. Door consistent gebruik te maken van elk van deze elementen, kan het brandingteam met succes een campagne ontwikkelen die resoneert met consumenten en tot actie aanmoedigt.

Aanbevolen: