Hoe de indirecte functie in Excel te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de indirecte functie in Excel te gebruiken
Hoe de indirecte functie in Excel te gebruiken
Anonim

Als je eenmaal weet hoe je de indirecte functie in Excel moet gebruiken, kun je informatie uit andere bladen halen, naar benoemde bereiken verwijzen en deze combineren met andere functies om een echt veelzijdige tool te maken. Het kan wat oefening kosten om het onder de knie te krijgen, maar met de indirecte functie kun je meer dan je zou denken.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019 en Excel 2016.

Wat is de indirecte functie?

De indirecte functie is een manier om een tekenreeks om te zetten in een referentie. Dat wil zeggen, het ha alt informatie uit een verwijzing naar een andere cel of bereik. Het maakt een verwijzing uit tekst en verandert niet wanneer cellen, rijen of kolommen worden gewijzigd, toegevoegd of verwijderd uit een geciteerd bereik. De referenties die het creëert, worden in re altime geëvalueerd, dus de referentie is altijd nauwkeurig voor de gegevens waaruit hij put.

Als dat een beetje verwarrend aanvoelt, maak je dan geen zorgen. De indirecte formule kan gemakkelijker te begrijpen zijn met geldige voorbeelden en in de praktijk. Als je twijfelt, volg dan de onderstaande stappen en je zult het snel onder de knie krijgen.

De indirecte functie gebruiken met benoemde bereiken

Benoemde bereiken in Excel zijn een geweldige manier om gegevens onder een enkele referentie te verzamelen, en de indirecte functie maakt het wat gemakkelijker om die informatie eruit te halen. Zo doe je het:

  1. Open een Excel-document met benoemde bereiken die al zijn toegepast. In ons voorbeeld hebben we verkoopinformatie van verschillende voedingsmiddelen en dranken, waarbij het verdiende geld op elke dag van de week wordt verzameld onder benoemde reeksen met de titel na de producten.

    Image
    Image
  2. Kies een cel voor je benoemde bereik en voer er een in. In ons voorbeeld gebruikten we Burgers. Voeg desgewenst andere aanduidingstitels en kleuren toe.

    Image
    Image
  3. Selecteer een andere cel waar u de indirecte uitvoer wilt hebben. Aangezien we alle verkoopvolumes van de week willen optellen voor een specifiek voedingsmiddel, in dit geval Burgers, typen we het volgende in de cel:

    =SOM(INDIRECT(G5)

  4. Dit duidt een SOM-functie aan, die de indirecte functie zal gebruiken om de informatie uit het genoemde bereik in cel G5 te halen, in dit geval Burgers. De output is 3781, het totaal aan verkopen voor de week voor Burgers.

    In ons voorbeeld kunnen we Burgers in cel G5 vervangen door Limonade of Desserts, de andere twee genoemde bereiken, en de uitvoer verandert in plaats daarvan in hun SOM-totaal.

    Image
    Image

De indirecte functie gebruiken op meerdere bladen

De indirecte formule is nog krachtiger als je hem gebruikt om informatie van andere bladen te halen. U hoeft hiervoor ook geen benoemde bereiken te gebruiken.

  1. Open je Excel-document met meerdere bladen, of maak ze aan met alle benodigde informatie.
  2. In het blad waar u de indirecte uitvoer wilt hebben, maakt u een cel met de naam van het blad waaruit u informatie wilt halen. In ons voorbeeld is dat FoodSales.
  3. Omdat we informatie uit ons FoodSales-blad willen halen om het aantal Burgers verkocht te krijgen, hebben we het volgende getypt (vervang de celbereik en bladnaam (-namen) met uw eigen):

    =SOM(INDIRECT(B4&"!B4:B10"))

    Image
    Image
  4. Dit duidt het aan als een SOM-functie, omdat we proberen een totaal te vinden. Vervolgens wordt cel B4 aangewezen als de referentietekst voor de indirecte functie. De & brengt de elementen van deze functie samen, gevolgd door een aanhalingsteken en uitroepteken, en vervolgens het celbereik waaruit we de gegevens willen halen. B4 tot B10
  5. De output is het totaal van de Burger-verkopen voor die week. Wanneer we een nieuw FoodSales2-blad maken voor een nieuwe week met andere nummers, hoeven we alleen cel B4 aan te passen om FoodSales2 te zeggen om de gegevens over Burger-verkopen voor die week te krijgen.

De indirecte functie gebruiken met R1C1-stijlreferentie

Voor werkbladen die voortdurend uitbreiden en waarbij de referentie die u wilt gebruiken niet altijd in dezelfde cel staat, kunnen R1C1-stijlreferenties worden gebruikt met de indirecte formule om u de informatie te geven die u nodig hebt. We blijven onze voorbeelden van voedselverkoop hier gebruiken, maar stel je voor dat het voor een werkblad op een hoger niveau is dat de totale wekelijkse verkooptotalen bekijkt.

  1. Open het Excel-document met alle gegevens waaruit u wilt tekenen en selecteer een cel voor uw indirecte functie-uitvoer. In ons voorbeeld kijken we naar de maandelijkse totalen van voedselverkopen en willen we het meest recente verkooptotaal voor de maand weten.
  2. In ons voorbeeld ziet de formule er als volgt uit:

    =INDIRECT("R12C"&COUNTA (12:12), ONWAAR)

    Image
    Image
  3. De indirecte functie gebruikt R12 (rij 12) gevolgd door een C om een kolom aan te duiden, tussen aanhalingstekens. De & voegt de twee delen van de functie samen. We gebruiken de COUNTA-functie om alle niet-lege cellen in rij 12 te tellen (de rij selecteren of 12:12 typen), gevolgd door een komma. FALSE duidt dit aan als een R1C1-referentie.
  4. De uitvoer is dan het laatste item in onze tabel, in dit geval 8102, of $8, 102. Wanneer we uiteindelijk de verkoopgegevens van april toevoegen, wordt het laatste verkoopnummer automatisch in re altime bijgewerkt.

    Image
    Image

Aanbevolen: