DOCM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DOCM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DOCM-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de DOCM-bestandsextensie is een Microsoft Word Macro-Enabled Document-bestand.

Geïntroduceerd in Office 2007, zijn ze als DOCX-bestanden in die zin dat ze ook opgemaakte tekst, afbeeldingen, vormen, grafieken, enz. kunnen opslaan, maar ze zijn anders omdat ze macro's kunnen uitvoeren om taken in Word te automatiseren.

Deze indeling gebruikt XML en ZIP om gegevens te comprimeren tot een kleiner formaat, vergelijkbaar met de andere XML-indelingen van Microsoft, zoals DOCX en XLSX.

Image
Image

Hoe een DOCM-bestand te openen

Macro's hebben het potentieel om kwaadaardige code op te slaan. Wees zeer voorzichtig bij het openen van uitvoerbare bestandsindelingen die zijn ontvangen via e-mail of gedownload van websites die u niet kent. Bekijk onze lijst met uitvoerbare bestandsextensies voor een volledige lijst van dit soort bestandsextensies.

Microsoft Word (versie 2007 en hoger) is het primaire softwareprogramma dat wordt gebruikt om DOCM-bestanden te openen en te bewerken. Als u een eerdere versie van Word hebt, kunt u het gratis Microsoft Office-compatibiliteitspakket downloaden om het bestand in uw oudere versie van Word te openen, te bewerken en op te slaan.

Je kunt een DOCM-bestand openen zonder Word met de gratis Word Viewer van Microsoft, maar je kunt het bestand alleen bekijken en afdrukken zonder wijzigingen aan te brengen. Een andere manier om dat te doen, maar dan online, is met de gratis DOCM-viewer op GroupDocs.

De gratis Google Docs, WPS Office Writer, OpenOffice Writer, LibreOffice Writer en andere gratis tekstverwerkers zullen ook DOCM-bestanden openen en bewerken.

Als u merkt dat een toepassing op uw computer het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows kunt wijzigen.

Een DOCM-bestand converteren

De beste manier om een DOCM-bestand te converteren, is door het in een van de hierboven genoemde editors te openen en vervolgens op te slaan in een ander formaat, zoals DOCX, DOC of DOTM.

De viewer bij GroupDocs maakt het bijvoorbeeld gemakkelijk om een PDF van het document te maken. Als het bestand is geopend in Google Docs, gebruik dan het File > Download menu om te kiezen uit DOCX, ODT, RTF, PDF, TXT en andere.

Image
Image

Je kunt ook een speciale gratis bestandsconverter zoals FileZigZag gebruiken om het DOCM-bestand online of met een desktopprogramma te converteren. FileZigZag is een website, dus je moet het bestand uploaden voordat je het kunt converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Als geen van deze programma's je het bestand laat openen, is de meest waarschijnlijke reden dat je de bestandsextensie verkeerd leest. Het is gebruikelijk dat bestanden vergelijkbare extensies gebruiken, maar dat betekent niet dat de formaten helemaal gerelateerd zijn.

DOCM lijkt bijvoorbeeld veel op DCO en DMO. Die extensies behoren echter tot indelingen die helemaal niets met Word te maken hebben. Safetica Free Encrypted Virtual Disk Archive (DCO) en Cube 2: Sauerbraten Demo (DMO)-bestanden vereisen dat volledig verschillende programma's worden geïnstalleerd voordat u ze kunt gebruiken. DICOM is een ander voorbeeld.

Kijk nog eens naar de bestandsextensie aan het einde van het bestand dat je hebt, en doe dan wat onderzoek online of hier op Lifewire om te zien of je het programma kunt vinden dat kan openen, bewerken of converteren het.

Aanbevolen: