ACV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ACV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ACV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ACV-bestand is een Adobe Curves-bestand dat wordt geopend met Photoshop.
  • Open de Curves tool om het bestand te importeren: Image > Adjustments > Curves.
  • Open vervolgens het tandwielpictogram, selecteer Load Preset om het ACV-bestand te kiezen.

Dit artikel legt uit wat een ACV-bestand is en hoe je er een kunt openen op je computer.

Wat is een ACV-bestand?

Een bestand met de ACV-bestandsextensie is een Curves-bestand dat Adobe Photoshop gebruikt om aangepaste RGB-kleuren op te slaan die zijn aangepast met de ingebouwde Curves-tool.

Photoshop wordt geleverd met ACV-bestanden, opgeslagen in de installatiemap van het programma. U kunt ook uw eigen aangepaste ACV-bestanden maken of ze van internet downloaden en vervolgens de Curves-tool gebruiken om ze in het programma te importeren.

Image
Image

Photoshop gebruikt ook het vergelijkbare AMP-bestand voor het opslaan van dezelfde gegevens als in ACV-bestanden, maar je kunt de curve zelf tekenen in plaats van de lijn aan te passen die je in de Curves-tool hebt gekregen.

Als je zeker weet dat het ACV-bestand dat je hebt niets met Photoshop te maken heeft, kan het in plaats daarvan een OS/2-audiostuurprogramma zijn.

Hoe een ACV-bestand te openen

ACV-bestanden worden gemaakt en geopend met Photoshop via de Image > Adjustments > Curves menu-optie (of Ctrl+M in Windows). Kies de kleine instellingen/versnellingsknop bovenaan het Curves-venster om Save Preset of Load Preset te selecteren om een ACV-bestand te maken of te openen.

U kunt ook ACV-bestanden gebruiken door ze op te slaan in de installatiemap van Photoshop. Dit is een goed idee als u er meerdere tegelijk wilt importeren. Ze worden weergegeven samen met de andere voorinstellingen in de tool Curves.

Hier is een voorbeeld van de standaardmap die wordt gebruikt voor Curves-bestanden van Photoshop in Windows:


C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop 2022\Presets\Curves

Een andere afbeeldingseditor zoals Photoshop die dit formaat ondersteunt, is Photopea. In plaats van het gereedschap Curven te gebruiken om het bestand te importeren, open het via File > Open Het gebruik van het bestand is vergelijkbaar met hoe het in Photoshop wordt gedaan: Image > Aanpassingen > Curves

Als je een ACV-bestand hebt waarvan je zeker weet dat het niet wordt gebruikt met Photoshop, probeer het dan te openen met een gratis teksteditor. Door het op deze manier te doen, kunt u het bestand als een tekstdocument zien. Als je door de tekst kijkt, kun je misschien enkele trefwoorden vinden die je helpen te bepalen welk programma is gebruikt om het ACV-bestand te maken, wat normaal gesproken alles is wat je nodig hebt om het programma te vinden dat het kan openen.

OS/2 staat voor Operating System/2, dus een ACV dat een OS/2-audiostuurprogramma is, wordt in dat besturingssysteem gebruikt. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat uw bestand dit formaat heeft. Eerlijk gezegd, als dat zo is, wist je dat waarschijnlijk al.

Nogmaals, de kans is groot dat het bestand dat u hebt, is gekoppeld aan Photoshop. Als dat echter niet het geval is, of als een ander programma standaard ACV-bestanden probeert te openen, en u wilt dit wijzigen, kunt u dit heel eenvoudig doen door de bestandsassociaties van Windows te wijzigen.

Een ACV-bestand converteren

Veelvoorkomende bestandstypen zoals DOCX en PDF worden vaak geconverteerd naar andere formaten met behulp van een gratis bestandsconverter, maar ACV-bestanden hebben niet echt een doel buiten de context van Photoshop, dus het is niet nodig om er een naar een ander te converteren formaat.

Als je merkt dat je bestand eigenlijk alleen maar een tekstbestand is, kun je het met elk teksteditorprogramma opslaan in andere op tekst gebaseerde formaten, zoals TXT en HTML. Bekijk deze lijst met beste gratis teksteditors voor onze favorieten.

Kan uw bestand nog steeds niet openen?

De belangrijkste reden waarom uw bestand op dit moment niet wordt geopend, is hoogstwaarschijnlijk omdat u niet echt met een ACV-bestand te maken hebt. Verschillende andere bestandstypen gebruiken een bestandsextensie die erg lijkt op. ACV, dus als uw bestand niet wordt geopend met de Curves-tool in Photoshop of Photopea, zorg er dan voor dat u de extensie niet verkeerd leest.

Sommige andere Photoshop-bestandstypen die vergelijkbaar zijn, zijn ACB-, ACF-, ACO- en ACT-bestanden, maar geen van hen opent op dezelfde manier als ACV-bestanden. Andere gelijknamige, maar niet-Photoshop bestandsextensies zijn AC3, AVC, SCV, ASV en CVX.

Als het niet echt een ACV-bestand is dat u probeert te openen, onderzoek dan de echte extensie van het bestand om te zien welke programma's kunnen worden gebruikt om het te openen of te converteren.

Aanbevolen: