Hoe een MacBook Pro uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe een MacBook Pro uit te schakelen
Hoe een MacBook Pro uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • In de meeste gevallen is de eenvoudigste manier om een MacBook Pro uit te schakelen Apple menu > Shut Down.
  • Als uw MacBook Pro niet reageert en u niet op het Apple-menu kunt klikken, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt totdat de computer wordt uitgeschakeld.
  • Een andere optie wanneer de MacBook Pro niet reageert, is het ingedrukt houden van Control+Option+Command en de aan/uit-knop.

Dit artikel legt uit hoe je een MacBook Pro afsluit, zelfs als de computer niet meer reageert of vastloopt.

Een MacBook Pro uitschakelen

Als je een MacBook Pro niet gebruikt, is het meestal voldoende om hem in de slaapstand te zetten (meer over de slaapstand aan het einde van dit artikel). Er zijn echter momenten dat u een MacBook Pro volledig wilt uitschakelen. Bijvoorbeeld wanneer uw batterij bijna leeg is en u deze niet meteen kunt opladen, of wanneer u geen ingeschakelde laptop kunt hebben, zoals wanneer u door de luchthavenbeveiliging gaat of wanneer vliegtuigen opstijgen en landen.

In de meeste gevallen is het eenvoudig om een MacBook Pro uit te schakelen met slechts een paar muisklikken. Dit is wat je moet doen:

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Klik op Afsluiten.

    Image
    Image
  3. Wilt u dat al uw apps en documenten automatisch opnieuw worden geopend wanneer u uw MacBook Pro de volgende keer inschakelt? Vink in het dialoogvenster het vakje aan naast Vensters opnieuw openen bij opnieuw inloggen.

    Image
    Image
  4. Klik op Shut Down om door te gaan met het uitschakelen van de MacBook Pro.

    Image
    Image

Zorg ervoor dat u het deksel van uw MacBook Pro niet sluit voordat de computer volledig is uitgeschakeld. Als u dat doet, kan de MacBook Pro in de slaapstand gaan en niet afsluiten.

Een MacBook Pro uitschakelen die niet reageert

Als je MacBook Pro niet reageert of vastloopt, kun je niet op het Apple-menu klikken of de stappen uit het laatste gedeelte gebruiken. In die situatie heb je twee opties:

  • Houd de aan/uit-knop ingedrukt: houd de aan/uit-knop ingedrukt, die zich meestal in de rechterbovenhoek van het toetsenbord bevindt, totdat de computer wordt afgesloten.
  • Andere toetsen ingedrukt houden: u kunt ook Control+Option+Command en de power-knop ingedrukt houdentotdat de MacBook Pro wordt uitgeschakeld.

Wat is het verschil tussen MacBook Pro uitschakelen en slaapstand?

Hoewel de slaapstand en het uitschakelen van een MacBook Pro hetzelfde lijken, zijn hier enkele verschillen die u moet begrijpen.

Als een MacBook Pro in de slaapstand staat, wordt de werking van de computer onderbroken. Al uw apps en documenten zijn geopend, maar de computer is niet actief. Dat betekent ook dat hij weer tot leven kan komen als je het deksel opent of een toets op het toetsenbord indrukt. De slaapstand is het beste voor tijdelijke onderbrekingen van het gebruik, maar voldoet niet aan de veiligheidsvoorschriften van luchtvaartmaatschappijen.

Het volledig uitschakelen van een MacBook Pro betekent dat de computer helemaal niet werkt. Alle apps en documenten zijn gesloten en de computer gebruikt geen batterijstroom. De slaapmodus gebruikt heel weinig batterij, maar er is nog steeds wat stroom nodig. Uitschakelen is het beste voor lange perioden wanneer u de computer niet gebruikt.

FAQ

    Hoe zet ik mijn pop-upblokkering op mijn MacBook Pro uit?

    Je kunt de pop-upblokkering uitschakelen in Safari, de standaardwebbrowser op een Mac. Selecteer Preferences > Security en schakel de Block pop-up windows toggle uit.

    Hoe zet je de camera uit op een MacBook Pro?

    Om de toegang tot uw camera op MacBook te regelen, gaat u naar Apple menu > Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Privacy. Selecteer vervolgens Camera en schakel apps uit waarvoor u de camera wilt uitschakelen.

    Hoe zet ik het trackpad op mijn MacBook Pro uit?

    Ga naar Apple menu > Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid. Selecteer Muis en trackpad en kies vervolgens Ingebouwde trackpad negeren wanneer muis of draadloze trackpad aanwezig is.

Aanbevolen: