Hoe de Windows 11 Firewall uit te schakelen en uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de Windows 11 Firewall uit te schakelen en uit te schakelen
Hoe de Windows 11 Firewall uit te schakelen en uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer naar Instellingen > Privacy en beveiliging > Windows-beveiliging > Firewall & netwerkbeveiliging > Openbaar netwerk, en klik op de Microsoft Defender Firewall schakelaar om de firewall uit te schakelen.
  • Uw pc is kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf wanneer de firewall is uitgeschakeld.
  • Als je een enkele app hebt die niet goed werkt vanwege de firewall, overweeg dan om alleen die app de firewall te laten omzeilen.

Dit artikel legt uit hoe u de Windows 11-firewall uit- en uitschakelt, inclusief instructies voor het toestaan van een enkele app via de firewall.

Hoe kan ik Windows 11 Firewall permanent uitschakelen?

Windows 11 heeft een ingebouwde firewall genaamd Windows Defender Firewall. Het werkt redelijk goed om uw computer te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf zonder al te veel problemen te veroorzaken, maar er zijn situaties waarin het in de weg kan staan. Als je moe bent van het omgaan met verbindingsproblemen, dan kun je de Windows 11-firewall uitschakelen en je computer openstellen voor internet.

Hier leest u hoe u de Windows 11-firewall uitschakelt:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows pictogram op de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik Privacy & beveiliging.

    Image
    Image
  4. Klik op Windows-beveiliging.

    Image
    Image
  5. Klik op Open Windows Security.

    Image
    Image
  6. Klik op F irewall & netwerkbeveiliging.

    Image
    Image
  7. Klik op Openbaar netwerk.

    Image
    Image
  8. Klik in het gedeelte Microsoft Defender Firewall op de schakelaar om deze uit te schakelen.

    Image
    Image
  9. Als de schakelaar is uitgeschakeld, ziet u dit bericht in de sectie Microsoft Defender Firewall: Openbare firewall is uitgeschakeld. Uw apparaat is mogelijk kwetsbaar.

    Image
    Image
  10. Uw Windows 11-firewall is nu uitgeschakeld.

Hoe schakel ik mijn firewall tijdelijk uit?

Hoewel het uitschakelen van Windows Defender in Windows 11 permanent is, wat betekent dat het niet vanzelf weer wordt ingeschakeld, is het gemakkelijk omkeerbaar. Als u uw firewall alleen tijdelijk wilt uitschakelen, hoeft u deze alleen maar weer in te schakelen als u klaar bent. Dit werkt precies hetzelfde als het uitschakelen. Ga gewoon terug naar het scherm waar je de firewall hebt uitgeschakeld en zet hem weer aan.

Zo zet u de firewall weer aan in Windows 11:

  1. Navigeer naar Instellingen > Privacy en beveiliging > Windows-beveiliging > Firewall & netwerkbeveiliging, en klik op Openbaar netwerk.

    Image
    Image
  2. Klik op de Microsoft Defender Firewall schakelaar om het in te schakelen.

    Image
    Image
  3. Als de schakelaar is ingeschakeld, is uw Windows 11-firewall weer ingeschakeld.

    Image
    Image

Hoe schakel ik een specifieke firewalltoepassing uit?

Als je problemen hebt met een app die niet correct werkt vanwege de Windows 11-firewall, is het minder gevaarlijk om die ene app door de firewall te laten gaan dan de firewall volledig uit te schakelen. Als u zeker weet dat u de app vertrouwt, kunt u deze toestemming geven om de firewall te omzeilen.

Hier leest u hoe u de Windows 11-firewall voor een enkele app kunt uitschakelen:

  1. Navigeer naar Instellingen > Privacy en beveiliging > Windows-beveiliging > Firewall & netwerkbeveiliging, en klik op Een app toestaan door firewall.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen wijzigen.

    Image
    Image
  3. Klik op Sta een andere app toe.

    Image
    Image
  4. Klik op Browse en zoek de app die u wilt toevoegen.

    Image
    Image
  5. Klik op Toevoegen.

    Image
    Image
  6. Klik op OK.

    Image
    Image
  7. De app mag nu je Windows 11-firewall omzeilen.

    Als je de verkeerde app hebt geselecteerd, of als je problemen ondervindt nadat je de app hebt toegevoegd, keer dan terug naar dit menu, klik op de app en klik op Verwijderen.

Is het uitschakelen van de Windows 11 Firewall veilig?

De Windows Defender Firewall is alleen veilig als er een andere firewall op uw computer draait. Als u geen andere firewall hebt, stelt het uitschakelen van de Windows 11-firewall uw apparaat open voor externe aanvallen. U kunt dus gerust Windows Defender Firewall uitschakelen als u een andere firewall gebruikt, maar vermijd deze uit te schakelen als dit uw enige firewall is, tenzij u een heel goede reden hebt. Het is minder gevaarlijk om afzonderlijke apps toe te staan de firewall te omzeilen, maar alleen als u zeker weet dat de apps die u toestaat niet schadelijk zijn. Als u per ongeluk malware toestaat om uw firewall te omzeilen, kan dit een heleboel andere problemen voor u veroorzaken.

FAQ

    Hoe zet ik de firewall uit in Windows 10?

    Om de firewall in Windows 10 uit te schakelen, gaat u naar Configuratiescherm > Systeem en beveiliging > Windows Firewall > Windows Firewall in- of uitschakelen. Selecteer Schakel Windows Firewall uit (niet aanbevolen).

    Hoe zet ik de McAfee-firewall uit?

    Om de McAfee-firewall in Windows uit te schakelen, selecteert u het app-pictogram in de taakbalk en kiest u Open McAfee Total Protection > PC Security > Firewall > Uitschakelen Open de app op een Mac en ga naar Total Protection Console >Mac Security > Firewall en zet de schakelaar in de uit-stand.

Aanbevolen: