Hoe een laptoptoetsenbord uit te schakelen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe een laptoptoetsenbord uit te schakelen in Windows 10
Hoe een laptoptoetsenbord uit te schakelen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop Start > Apparaatbeheer > Toetsenborden > klik met de rechtermuisknopStandaard PS/2-toetsenbord > Apparaat uitschakelen.
  • Of gebruik de Editor voor lokaal groepsbeleid om te voorkomen dat het toetsenbord elke keer dat uw pc opstart opnieuw wordt geïnstalleerd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het toetsenbord van uw laptop in Windows 10 kunt uitschakelen of permanent kunt verwijderen. Er zijn ook instructies opgenomen voor het nemen van de niet-aanbevolen aanpak om het toetsenbord te dwingen het verkeerde stuurprogramma te gebruiken om te voorkomen dat het werkt.

Een laptoptoetsenbord uitschakelen in Windows 10

Als u het toetsenbord van uw laptop in Windows 10 wilt uitschakelen, zijn er twee veilige methoden: schakel het uit in Apparaatbeheer of verwijder het permanent.

Een andere techniek is om het toetsenbord te dwingen een apparaatstuurprogramma te gebruiken dat het niet kan gebruiken, waardoor het niet meer werkt. We raden het niet aan om het te doen, maar als de andere twee methoden niet werken, is dat een optie.

Image
Image

Gebruik Apparaatbeheer om het toetsenbord uit te schakelen

Dit is de veiligste en gemakkelijkste oplossing om het toetsenbord van een laptop permanent uit te schakelen, maar het werkt mogelijk niet voor elke laptop.

Een apparaat uitschakelen in Apparaatbeheer:

  1. Om Apparaatbeheer te openen, opent u het dialoogvenster Uitvoeren (Win+ R) en voert u devmgmt.msc in op de opdrachtregel. Of klik met de rechtermuisknop op Start en kies daar de tool Apparaatbeheer.

  2. Breid het gedeelte Toetsenborden uit om een lijst met apparaten te zien.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop Standaard PS/2-toetsenbord en kies Apparaat uitschakelen. Als je deze optie niet ziet, probeer dan een andere methode, zoals hieronder wordt uitgelegd.
  4. Bevestig met Ja. Als het toetsenbord niet meteen wordt uitgeschakeld, start u de computer opnieuw op.

Stop de installatie van het toetsenbord met de Groepsbeleid-editor

Als u het toetsenbord van de laptop niet kunt uitschakelen, schakelt u een installatiebeperking voor het apparaat in met behulp van de ingebouwde Editor voor lokaal groepsbeleid om te voorkomen dat het toetsenbord elke keer dat uw computer opstart opnieuw wordt geïnstalleerd.

Hiervoor moet je de hardware-ID van het toetsenbord identificeren, zodat je alleen met dat ene apparaat te maken hebt. Vertel vervolgens de Editor voor lokaal groepsbeleid om te voorkomen dat Windows iets installeert dat overeenkomt met die ID.

De editor voor lokaal groepsbeleid is alleen beschikbaar met Windows Pro en Windows Enterprise.

  1. Selecteer Win+ X en selecteer vervolgens Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  2. Uitvouwen Toetsenborden.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop Standaard PS/2-toetsenbord en kies Eigenschappen.

    Image
    Image
  4. Ga naar de Details tab en verander de Property drop-down optie in Hardware Ids.

    Image
    Image
  5. Open het Run dialoogvenster (Win+ R) en voer gpedit.msc in in de opdrachtregel.

    Image
    Image
  6. Ga onder Computerconfiguratie naar Administrative Templates > System > Apparaatinstallatie > Beperkingen voor apparaatinstallatie.

    Image
    Image
  7. Klik met de rechtermuisknop Voorkom installatie van apparaten die overeenkomen met een van deze apparaatinstantie-ID's en selecteer Bewerken.

    Image
    Image
  8. Selecteer Enabled in de linkerbovenhoek van het Prevent installatie van apparaten die overeenkomen met een van deze apparaatinstantie-ID's venster, en kies vervolgens Show uit het gebied eronder.

    Image
    Image
  9. Keer terug naar waar je was in Apparaatbeheer in stap 4. Klik met de rechtermuisknop op het eerste item in de lijst en kies Copy.

    Image
    Image
  10. Ga terug naar het beleid dat u in stap 8 hebt geopend, dubbelklik op de ruimte onder Value en plak (Ctrl+ V) de gekopieerde ID in dat vak.

    Image
    Image
  11. Kies OK op dat scherm en vervolgens OK op het polisscherm.

    Image
    Image
  12. Zoek het apparaat opnieuw in Apparaatbeheer, klik er met de rechtermuisknop op en kies Apparaat verwijderen. Accepteer alle prompts die verschijnen.

    Image
    Image
  13. Start de computer opnieuw op om het toetsenbord van de laptop permanent uit te schakelen.

Als het toetsenbord nog steeds werkt, herha alt u stap 9 en 10 met eventuele andere hardware-ID's die worden vermeld. Er is een mogelijkheid dat degene die je hebt gebruikt niet heeft gepakt. Voeg in dat geval voor de zekerheid elke ID uit de lijst toe.

Om deze methode ongedaan te maken, zet u het toetsenbord aan, keert u terug naar de groepsbeleid-editor en stelt u het beleid in op Niet geconfigureerd. Een herstart zal dan het toetsenbord van de laptop weer inschakelen.

Gebruik de verkeerde driver om het toetsenbord te breken

Het updaten van een apparaat met een incompatibele driver is onorthodox en moet meestal worden vermeden. In dit geval is het echter een haalbare oplossing. Wanneer u een incompatibel stuurprogramma voor een toetsenbord installeert, werkt het niet meer.

Als hetzelfde stuurprogramma het touchpad en toetsenbord van de laptop bestuurt, verliest u de functionaliteit van beide. Houd een muis of USB-toetsenbord bij de hand om veilig te zijn.

Deze methode kan een BSOD of andere problemen veroorzaken. Voer deze stappen alleen uit als het uitschakelen van het toetsenbord absoluut noodzakelijk is en u de minder schadelijke methoden hierboven hebt geprobeerd. Een andere optie is om een USB-toetsenbord aan te sluiten en dat in plaats daarvan te gebruiken.

  1. Open Apparaatbeheer, vouw Toetsenborden uit, klik met de rechtermuisknop op Standaard PS/2-toetsenbord en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

    Image
    Image
  2. Selecteer Brows my computer for driver software.

    Image
    Image
  3. Selecteer Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma's op mijn computer.

    Image
    Image
  4. Wis het Show compatible hardware check box.

    Image
    Image
  5. Scroll door en selecteer een fabrikant (anders dan uw standaardtoetsenbord), selecteer een model en kies vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  6. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  7. Selecteer Close zodra het stuurprogramma is bijgewerkt.

    Image
    Image
  8. Selecteer Yes om de computer opnieuw op te starten.

    Image
    Image
  9. Zodra de computer opnieuw is opgestart, werkt het ingebouwde toetsenbord niet meer.

Als u het toetsenbord opnieuw wilt inschakelen, herha alt u stap 1 en 2, maar kiest u in plaats daarvan Automatisch zoeken naar stuurprogramma's.

FAQ

    Hoe maak ik het toetsenbord van een laptop schoon?

    Om het toetsenbord van een laptop schoon te maken, zet u het uit, koppelt u het los en laat u het afkoelen. Veeg het toetsenbord af met een licht bevochtigde microvezeldoek. Gebruik een blikje perslucht om vuil tussen de toetsen te verwijderen. Om te desinfecteren, veegt u het af met een niet-bleek desinfecterend doekje.

    Hoe ontgrendel ik een laptoptoetsenbord?

    Als het toetsenbord van uw laptop is vergrendeld en niet meer reageert, start u de computer opnieuw op, schakelt u Filtertoetsen uit (alleen Windows), reinigt u het en controleert u het op fysieke schade. Probeer ook toetsenbordstuurprogramma's bij te werken of opnieuw te installeren.

    Hoe reset ik een laptoptoetsenbord?

    Om het toetsenbord van een laptop terug te zetten naar de standaardinstellingen, opent u Apparaatbeheer, vouwt u het gedeelte Toetsenbord uit, klikt u met de rechtermuisknop op uw laptop, en selecteer Apparaat verwijderen. Start vervolgens uw computer opnieuw op. Windows zal het toetsenbord opnieuw installeren met de nieuwste stuurprogramma's.

Aanbevolen: