Hoe AirPods automatisch schakelen uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe AirPods automatisch schakelen uit te schakelen
Hoe AirPods automatisch schakelen uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • IOS: Settings > Bluetooth > i pictogram naast AirPods >Verbinding maken met deze iPhone > Toen de laatste keer verbinding gemaakt werd met deze iPhone.
  • Mac: Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Bluetooth > Opties naast AirPods > Verbinden met deze Mac > Wanneer voor het laatst verbinding gemaakt met deze Mac.
  • Wijzig deze instelling alleen op apparaten die u niet automatisch wilt overschakelen naar uw AirPods.

Schakelen uw AirPods automatisch van het ene apparaat naar het andere en verpest dit uw luisterervaring? In dit artikel wordt uitgelegd waarom dit gebeurt en hoe u kunt voorkomen dat AirPods automatisch wordt ingeschakeld op iPhone, iPad of Mac.

Deze instructies zijn van toepassing op iPhones met iOS 14 en hoger, iPads met iPadOS 14 en hoger en Macs met macOS Big Sur 11 en hoger. De instructies hebben betrekking op alle AirPods-modellen, inclusief AirPods Pro en AirPods Max.

Automatisch inschakelen uitschakelen op iPhone en iPad

Apple introduceerde AirPods automatisch schakelen met iOS 14 en iPadOS 14. Hiermee kunnen je AirPods detecteren welk apparaat audio afspeelt en worden ze automatisch met dat apparaat verbonden voor een naadloze ervaring. Volg deze stappen om het automatisch schakelen van AirPods uit te schakelen:

Doe dit alleen op apparaten die u niet automatisch naar uw AirPods wilt overschakelen. Misschien wilt u automatisch schakelen ingeschakeld houden op het apparaat dat u het meest gebruikt met uw AirPods.

  1. Zorg ervoor dat je AirPods verbonden zijn met je iPhone of iPad.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Bluetooth.

  4. Tik op het i pictogram naast je AirPods.

    Image
    Image
  5. Tik op Verbinden met deze iPhone (of iPad).
  6. Tik op Wanneer voor het laatst verbinding gemaakt met deze iPhone (of iPad).

    Image
    Image

Met die instelling gewijzigd, schakelen je AirPods nu alleen automatisch over naar dat apparaat als dit het laatste was waarmee ze verbinding hadden. Als de AirPods het laatst aan een ander apparaat waren gekoppeld, zouden ze niet automatisch overschakelen naar het apparaat waarvan je de instellingen hebt gewijzigd.

Waarom automatisch schakelen van AirPods uitschakelen?

In theorie is automatisch schakelen een handige functie, dus waarom zou je het willen uitschakelen? Welnu, wat als u meer dan één apparaat tegelijk gebruikt? In dat geval kunnen uw AirPods willekeurig heen en weer schakelen tussen apparaten, waardoor het moeilijk wordt om naar een van beide te luisteren.

Het gebeurt de hele tijd in mijn huis. Als ik naar een podcast luister op mijn iPhone terwijl ik het avondeten kook en mijn partner tv kijkt op de iPad, spelen mijn AirPods soms mijn podcast en soms haar tv-programma, wat vervelend is voor ons allebei! Door deze instelling te wijzigen, kunt u dat voorkomen.

Natuurlijk zijn er gevallen waarin u wilt dat twee sets AirPods tegelijkertijd naar dezelfde audiobron luisteren. Bekijk dan onze tips voor het delen van audio tussen twee AirPods.

Hoe AirPods automatisch schakelen op een Mac uit te schakelen

Macs met macOS Big Sur 11.0 ondersteunen ook automatisch overschakelen van AirPods, dus misschien wil je ook de instellingen van je Mac wijzigen. Hier is hoe:

  1. Zorg ervoor dat je AirPods zijn aangesloten op je Mac.
  2. Klik op het Apple-menu.

    Image
    Image
  3. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  4. Klik op Bluetooth.

    Image
    Image
  5. Klik op Options naast uw AirPods.

    Image
    Image
  6. Klik in het pop-upvenster op het menu Verbinden met deze Mac en klik vervolgens op When Last Connected to This Mac.

    Image
    Image

Aanbevolen: