Wat is een webinar?

Inhoudsopgave:

Wat is een webinar?
Wat is een webinar?
Anonim

Een webinar is een live, webgebaseerde videoconferentie die internet gebruikt om de persoon (of meerdere personen) die de webinar organiseert, te verbinden met een publiek van kijkers en luisteraars van over de hele wereld. Gastheren kunnen zichzelf laten spreken, overschakelen naar hun computerscherm voor diavoorstellingen of demonstraties en zelfs gasten van andere locaties uitnodigen om het webinar samen met hen te hosten.

Image
Image

Webinar-platforms bieden ook interactieve functies die het publiek kan gebruiken om vragen te stellen en te chatten met de gastheer. Veel mensen die webinars hosten, nemen aan het eind Q&A-sessies op om vragen van kijkers over de inhoud van de presentatie te beantwoorden.

Waarom een webinar hosten of erop afstemmen?

Professionals gebruiken webinars om educatieve presentaties te geven met betrekking tot hun bedrijf of organisatie en om op een veel nauwere manier contact te maken met hun publiek. Het belangrijkste voordeel is dat ze live zijn en in re altime plaatsvinden, waardoor het voor publieksleden gemakkelijk is om met de host(s) te communiceren.

Veel webinar-hosts behandelen hun webinar-presentaties als lezingen of seminars om hun publiek iets te leren. Sommigen gebruiken webinars ook om hun eigen producten en diensten te verkopen.

Naast lesgeven en verkopen, zijn webinars ook handige hulpmiddelen voor het houden van live-interviews met andere professionals. Het live-aspect ervan is echt boeiend voor mensen die de mogelijkheid willen hebben om in re altime verbinding te maken en te communiceren.

Simpel gezegd, als je iets wilt leren over een bepaald interessant onderwerp, zijn webinars een van de beste manieren om je kennis uit te breiden door rechtstreeks van de experts te leren. En als je zelf een expert bent, kan het hosten van webinars een geweldige manier zijn om contact te maken met je publiek.

Webinar-functies

Hier zijn slechts enkele van de dingen die webinars te bieden hebben.

  • Dia's weergeven: een host kan een presentatie met een diavoorstelling weergeven met Microsoft PowerPoint of Apple's Keynote, net zoals je zou doen in een gewoon klaslokaal, vergaderruimte of collegezaal.
  • Stream video: een host kan een video weergeven die op zijn computer is opgeslagen of online is gevonden, zoals op YouTube.
  • Praat met een publiek: webinars gebruiken VoIP om re altime audiocommunicatie mogelijk te maken.
  • Neem alles op: Webinars bieden vaak een optie voor de gastheer om hun hele presentatie op te nemen - inclusief alle beelden en audio.
  • Bewerken: De gastheer kan vaak zijn muis gebruiken om aantekeningen te maken, dingen te markeren of markeringen op het scherm te maken.
  • Chat: de gastheer kan een chatbox openen om met het publiek te sms'en, wat vooral handig is voor leden van het publiek die vragen willen stellen.
  • Enquêtes en peilingen uitvoeren: Sommige webinarproviders bieden de mogelijkheid om peilingen te maken die aan leden van het publiek worden gegeven voor quizzen of enquêtedoeleinden.

Afstemmen op een webinar

Afhankelijk van de service die de host gebruikt, moet u mogelijk eerst een computertoepassing downloaden om toegang te krijgen tot het webinar. Sommige hosts vereisen ook dat je je plek reserveert door op een link in een uitnodigingsmail te klikken, vooral als het webinar een beperkt aantal publieksplaatsen toestaat.

Veel hosts sturen een uur of een paar minuten voordat het webinar live gaat minstens één herinneringsmail. Sommige hosts gaan zelfs zo ver dat ze twee webinars van dezelfde presentatie hosten om een groot publiek te bedienen, vooral als ze van over de hele wereld in verschillende tijdzones komen.

Als het tijd is om af te stemmen, moeten publieksleden 'inbellen', een beetje zoals bellen om toegang te krijgen tot het webinar. Toehoorders krijgen vaak een aangepaste link of zelfs een wachtwoord van de webinar-host om binnen te komen. Voor sommige webinars is er zelfs een optie om telefonisch in te bellen om live mee te luisteren.

Sommige hosts geven hun publiek ook toegang tot een herhaling van hun webinar als ze de livesessie niet konden bijwonen.

Uw eigen webinar hosten

Als je je eigen webinar wilt hosten, moet je een webinar-serviceprovider kiezen. Het kan moeilijk zijn om er een te vinden om op de lange termijn gratis te gebruiken, maar de meeste bieden op zijn minst een soort gratis proefperiode van 30 dagen of zo.

Webinar-serviceproviders

Hier zijn drie populaire webinar-serviceproviders die mensen, naast vele anderen, gebruiken:

  • GoToWebinar: Veel professionals gebruiken deze. Als een van de meest populaire webinarplatforms van vandaag, kunt u aan de slag met GoToWebinar met een gratis proefperiode van 14 dagen.
  • AnyMeeting: AnyMeeting is een andere populaire keuze voor webinarplatforms en biedt een goedkoper abonnement dan GoToWebinar, samen met een gratis proefperiode van 30 dagen. Het heeft geweldige opties voor het delen van schermen, integratie van sociale media en een verscheidenheid aan beheertools.
  • Zoom: Zoom is een geweldige kostenbesparende tool omdat het een volledig gratis abonnement biedt voor maximaal 100 deelnemers en een maximum van 40 minuten voor vergaderingen. Deze service is schaalbaar in prijs, afhankelijk van hoeveel deelnemersplekken je wilt, en begint al vanaf $ 20 per maand.

Aanbevolen: