Wat is een Voronoi-patroon en hoe maak je er een met een 3D-printer

Inhoudsopgave:

Wat is een Voronoi-patroon en hoe maak je er een met een 3D-printer
Wat is een Voronoi-patroon en hoe maak je er een met een 3D-printer
Anonim

Wat te weten

  • Importeer het model in Meshmixer, selecteer het hele model en ga naar Edit > Reduce.
  • Verhoog de schuifregelaar om het aantal polygonen te verlagen. Klik op Accepteren en klik vervolgens op Bewerken > Patroon maken.
  • Verander de eerste vervolgkeuzelijst in Dual Edges of Mesh+ Delaunay Dual Edges. Ga naar File > export. STL.

Dit artikel legt uit hoe je een Voronoi-patroon maakt met een 3D-printer. De instructies zijn van toepassing op Autodesk Meshmixer.

Importeer het model en verklein veelhoeken

  1. Importeer model in Meshmixer. Ga naar Import icon of file > Import.
  2. Selecteer het hele model met het toetsenbord Ctrl+a of gebruik het gereedschap select om op bepaalde delen die u wilt bewerken te klikken en te slepen.
  3. Click Edit > Reduce (Menu verschijnt bovenaan na selectie).
  4. Verhoog de percentageschuifregelaar of verander de vervolgkeuzelijst om het aantal driehoeken/veelhoeken te verlagen. Minder polygonen resulteren in grotere openingen in uw uiteindelijke model. Het kan helpen om een zeer laag aantal polygonen te proberen.
  5. Klik op accept.

Pas het patroon toe en wijzig het

  1. Klik op Bewerken menupictogram > Maak patroon
  2. Verander de eerste vervolgkeuzelijst naar Dual Edges (patroon met alleen buitenkant) of Mesh + Delaunay Dual Edges (genereert patroon binnenin model)). Het wijzigen van elementafmetingen zal dikkere of smallere buizen maken.
  3. Om het model op te slaan: Bestand > export. STL

Het aanpassen van bepaalde patrooninstellingen kan intensief CPU-gebruik vereisen.

Nadat je op accepteren hebt geklikt, wil je misschien de nieuwe mesh-polygonen iets verkleinen voor eenvoudiger 3D-printen of importeren in andere programma's.

Wat is een Voronoi-patroon?

Je hoort mensen praten over onderling verbonden driehoeken, over mesh-modellen, over NURBS-modellen en om het model 'waterdicht' te maken voordat je het probeert af te drukken. Elke hobby of elk pad in het leven kost tijd om de basis en fijne kneepjes te leren. Dan zie je iemand iets heel creatiefs doen met een 3D-model door er een Voronoi-patroon van te maken. Hè?

We vonden dit kleine eekhoorntje op Thingiverse en het deed ons denken aan de hond in Up!, de animatiefilm, dus we hebben het gedownload om af te drukken. Zoals je kunt zien, heeft het een ongewoon ontwerp - die Zwitserse kaasgaten staan bekend als de Voronoi-patronen. De getoonde afbeelding is van het Cura slicer-programma, maar de originele Squirrel Voronoi-Style staat op Thingiverse, door Roman Hegglin, dus je kunt het zelf downloaden. Roman is een zeer actieve ontwerper en heeft veel geweldige 3D-modellen die hij met anderen deelt. We genieten van zijn werk.

Image
Image

Na het 3D-printen van de eekhoorn, op de zeer betrouwbare LulzBot Mini (media leeneenheid), besloten we op zoek te gaan naar meer over deze ontwerpen. Zoals veel 3D-printenthousiastelingen hebben we gewoon een model van Thingiverse gedownload zonder echt na te denken over hoe we het zelf moesten doen. Natuurlijk kwamen we onze vriend Marshall Peck van ProtoBuilds tegen, die lezers zich zullen herinneren, de man is die vertelde hoe het bouwen van je eerste 3D-printer eenvoudiger dan ooit is.

Marshall legt een heleboel uit in zijn blog en ook op Instructables, compleet met screenshots, dus ga daarheen om het te bekijken: Voronoi-patronen maken met Autodesk® Meshmixer.

Deze patronen kunnen zorgen voor consistente horizontale doorsneden voor plakjes, wat handig kan zijn bij het gebruik van SLA/hars 3D-printers. Voronoi-modellen kunnen goed afdrukken op de meeste Fused Filament 3D-printers. Zoals gezegd hebben we het geprobeerd op de LulzBot Mini.

Bij onze eerste poging, buiten de schuld van de drukker, kregen we een halfkoppige eekhoorn. Bij de tweede keer lieten we Cura ondersteuning voor ons opbouwen, wat een goede en een slechte zaak was. Het gebruikt een hoop materiaal en dan moet je het breken, snijden, smelten van je uiteindelijke 3D-afdruk.

Aanbevolen: