Hoe een e-mailadres online te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe een e-mailadres online te vinden
Hoe een e-mailadres online te vinden
Anonim

Er zijn twee manieren om met een e-mailadres om te gaan als het erom gaat iemand online te vinden: kijk wie de eigenaar is als je het e-mailadres hebt, maar niet hun naam, of zoek iemands e-mailadres als je hun naam hebt, maar niet hun e-mail.

Om erachter te komen aan wie een e-mailadres toebehoort, moet je omgekeerd zoeken waarbij je het e-mailadres invoert om te zien welke namen ermee geassocieerd worden. Om alle e-mailadressen te vinden die iemand gebruikt, is een zoekfunctie voor mensen nodig die niet alleen hun naam bevat, maar ook hun eventuele e-mailaccounts.

Beide opzoektechnieken zijn mogelijk, maar niet alle mensenzoekers bevatten beide. Hieronder staan alle bronnen die je nodig hebt, in welk kamp je ook zit.

Probeer een gewone zoekmachine op het web

Als je omgekeerd e-mail wilt opzoeken om te zien wie de eigenaar is van het e-mailadres, probeer het dan eerst in te voeren in Google of een andere webzoekmachine. Een simpele zoekopdracht is prima, zonder andere woorden.

Image
Image

E-mailadressen zijn zo uniek dat geen twee mensen hetzelfde kunnen hebben, dus als je hits op dat adres vindt, is het waarschijnlijk dat de pagina met de e-mail andere details over de persoon bevat.

Om iemands e-mailadres te vinden met alleen hun naam, voer je hun volledige naam in een zoekmachine in en voeg je wat andere woorden toe om uit te leggen dat je op zoek bent naar een e-mailadres.

Image
Image

Hier is een voorbeeld:


"john doe" e-mail

Zorg ervoor dat u aanhalingstekens gebruikt rond een groep zoektermen die bij elkaar horen, zoals een voor- en achternaam of een school of bedrijf.

Als u op zoek bent naar een zakelijk e-mailadres, kunt u wat meer technieken gebruiken, zoals zoeken op de site. In het onderstaande voorbeeld weten we dat John Doe werkt op example.com, dus we gaan ervan uit dat er een Over-pagina op die site is met zijn naam en e-mailadres.


site:example.com inurl:over "john doe"

Gebruik een speciale zoekmachine

Een algemene zoekmachine zoals Google is handig omdat het veel websites tegelijk doorzoekt, maar er zijn ook zoekmachines voor mensen die speciaal zijn gebouwd voor het opzoeken van e-mailadressen.

Sommigen laten je zoeken op het e-mailadres om te zien van wie het is, en anderen laten je de zoekopdracht uitvoeren met iets anders, zoals een huisadres, naam, gebruikersnaam of telefoonnummer, en dan krijg je te horen dat de e-mailadressen die aan die persoon zijn gekoppeld.

TruePeopleSearch kan bijvoorbeeld gratis iemands e-mailadres vinden met alleen hun naam, telefoonnummer of fysiek adres. Zodra je de juiste persoon hebt gevonden, kun je een schat aan informatie over hem of haar zien, inclusief mogelijke e-mailadressen die hij bezit.

Image
Image

BeenVerified is niet gratis, maar is een ander voorbeeld waarbij je op een aantal manieren naar de persoon kunt zoeken en vervolgens een lijst met al hun e-mailadressen kunt zien.

Controleer het domein

Dit werkt niet voor openbare e-mailadressen zoals Gmail of Yahoo, maar als het e-mailadres uniek is voor een website (d.w.z. het komt niet van een gratis e-mailprovider), kun je het laatste deel gebruiken ervan om te bepalen wiens e-mail het is.

Beschouw dit e-mailadres als voorbeeld:


[email protected]

We kunnen heel duidelijk zien dat na de gebruikersnaam en @, de website die het e-mailadres host, example.com is. Je zou die site kunnen bezoeken om te zien of er een algemene contactpagina is met werknemers, waarvan er één die zou kunnen zijn.

Bedrijven vermelden meestal de naam van de persoon, geheel of gedeeltelijk, in het e-mailadres. In dat voorbeeld kunnen we veronderstellen dat de achternaam van de persoon Doe is, wat verder kan helpen om te bepalen van wie hij zou kunnen zijn.

Lees het bericht voor aanwijzingen

Deze techniek voor het opzoeken van e-mailadressen is vrij eenvoudig en zou duidelijk moeten zijn: lees de naam van de afzender! Als ze hun account zo hebben ingesteld dat hun naam zichtbaar is wanneer ze e-mails verzenden, zie je dat meteen.

Als je nog geen e-mail van de persoon hebt, stuur dan iets en vraag om een retourbericht zodat je zijn naam kunt zien. Je kunt ook gewoon in het bericht vragen wie de persoon is; tenzij ze expres privé zijn, zouden de meeste mensen in orde moeten zijn om uit te leggen wie ze zijn als je een goede reden hebt om het te vragen.

Een andere manier om te zien van wie het e-mailadres is, is via hun e-mailhandtekening. De meeste bedrijven eisen of bevelen dat hun werknemers hun naam en andere contactgegevens in de handtekening opnemen.

Image
Image

E-mailhandtekeningen staan onderaan het bericht. Hier is een voorbeeld:


John Doe

XYZ Company

[email protected]

555-123-4567

Niet alle e-mailadressen zijn traceerbaar

Nog steeds geen geluk? Als je na het gebruik van deze zoekhulpmiddelen voor e-mailadressen nog steeds met lege handen komt, moet je misschien gewoon opgeven. Helaas zijn niet alle e-mailadresgegevens openbaar beschikbaar.

Sommige e-mailadressen zijn zelfs speciaal gemaakt voor anonimiteit en andere zijn alleen gemaakt om te worden weggegooid nadat ze zijn gebruikt, waardoor er vrijwel geen kans is om erachter te komen wie de eigenaar is.

Aanbevolen: