Hoe de MacBook Touch Bar aan te passen

Inhoudsopgave:

Hoe de MacBook Touch Bar aan te passen
Hoe de MacBook Touch Bar aan te passen
Anonim

Wat te weten

  • Touch Bar: Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Touch Bar toont.
  • Control Strip: Apple Menu > Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Touch Bar shows > Control Strip aanpassen.
  • Als u de Touch Bar in een compatibele app van derden wilt aanpassen, gaat u naar View > Touch Bar aanpassen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de MacBook Touch Bar en de Control Strip kunt aanpassen en hoe u deze wijzigingen kunt aanbrengen in compatibele apps van derden.

Hoe pas ik mijn Apple Touch Bar aan?

De MacBook Touch Bar heeft twee gebieden: context- of app-afhankelijke bedieningselementen aan de linkerkant en de Control Strip aan de rechterkant. De Control Strip toont dezelfde pictogrammen - schermhelderheid, volume, Siri, enz. - ongeacht welke app je gebruikt, terwijl het gebied aan de linkerkant verandert op basis van je activiteit.

MacOS geeft je de mogelijkheid om te bepalen wat er standaard in de Touch Bar staat, of het verandert op basis van welke app je gebruikt, en meer. Volg deze stappen om het algehele uiterlijk en de functionaliteit van de Touch Bar aan te passen:

  1. Klik op het Apple-menu.
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik Toetsenbord.

    Image
    Image
  4. Klik op het tabblad Toetsenbord op de vervolgkeuzelijst naast Touch Bar shows.

    Image
    Image
  5. In deze vervolgkeuzelijst kunt u de lay-out en functionaliteit van de Touch Bar kiezen. De opties zijn:

    • App-bediening: Selecteer dit om app-specifieke snelkoppelingen weer te geven in de Touch Bar wanneer ze beschikbaar zijn.
    • Expanded Control Strip: Hiermee wordt de Control Strip altijd uitgevouwen en worden geen app-specifieke bedieningselementen weergegeven.
    • F1, F2, enz. Toetsen: Wil je dat je Touch Bar werkt als een traditioneel toetsenbord met functietoetsen boven de cijfers? Kies dit.
    • Snelle acties: Als je je eigen automatiseringen hebt ingesteld met behulp van Snelle acties, kun je ze met deze optie sneller bereiken.
    • Show Spaces: Krijg met één aanraking toegang om te schakelen tussen al uw Spaces met de optie.

    De optie waarop u klikt, wordt toegepast. Sluit het venster Systeemvoorkeuren.

    Wilt u de controlestrook verbergen? Haal het vinkje weg naast Show Control Strip.

Hoe pas ik mijn Apple Touch Bar Control Strip aan?

De Control Strip maakt deel uit van de Touch Bar en bestaat uit de pictogrammen rechts van de Touch Bar. U kunt ze ook aanpassen om te werken zoals u dat wilt. Dit is wat je moet doen:

  1. Ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Toetsenbord > Toetsenbord.
  2. Klik Controlestrook aanpassen.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een reeks Touch Bar-pictogrammen op uw scherm. U kunt nieuwe pictogrammen van de reeks pictogrammen op uw hoofdschermen naar beneden slepen naar de Touch Bar (probeer uw muis "in" de Touch Bar te bewegen en u zult uw bewegingen daar weerspiegeld zien). De pictogrammen zullen wiebelen zoals wanneer u apps op de iPhone of iPad opnieuw rangschikt.

    Image
    Image

    Je kunt deze stap ook overslaan vanuit de Finder door naar View > te gaan Touch Bar aanpassen.

  4. Om iconen te verwijderen die je niet wilt, sleep je ze omhoog van de Touch Bar naar het scherm.

    Om de volgorde van de Touch Bar-pictogrammen te wijzigen, plaatst u uw muis "in" de Touch Bar, klikt u op de bedieningselementen die u wilt verplaatsen en sleept u ze vervolgens.

  5. Als de Touch Bar gerangschikt is zoals je wilt, klik je op Gereed.

Kun je de Touch Bar van de MacBook aanpassen in apps?

Apple introduceerde in 2016 de MacBook Touch Bar met de nieuwe MacBook Pro-modellen. Sindsdien hadden alle MacBook Pro-modellen de Touch Bar, in ieder geval totdat de Apple MacBook Pro-modellen van de tweede generatie van de tweede generatie van de tweede generatie deze hebben verwijderd. Geen enkel MacBook Air-model had de Touch Bar.

Image
Image

Tot nu toe hebben we gekeken hoe je de Touch Bar en Control Strip kunt aanpassen, maar je kunt ook de app-specifieke bedieningselementen aanpassen die worden weergegeven in de Touch Bar (als je ervoor hebt gekozen om ze terug te zien in stap 1, dat is).

Niet elke app ondersteunt de Touch Bar, maar de apps van Apple wel en veel populaire apps van derden ook.

In apps die het aanpassen van de Touch Bar ondersteunen, gaat u naar het View menu en klikt u vervolgens op Customize Touch Bar De volledige reeks opties die beschikbaar zijn voor de Touch Bar voor die app, verschijnen op het scherm. Volg de instructies voor slepen en neerzetten uit het laatste gedeelte van dit artikel om de bedieningselementen voor die app aan te passen.

FAQ

    Hoe repareer ik de Touch Bar op een MacBook Pro?

    Als je Touch Bar niet werkt zoals verwacht, start je eerst je computer opnieuw op. Als het nog steeds niet goed werkt, controleert u of er een systeemupdate is. Als deze eenvoudige oplossingen het probleem niet oplossen, moet u wellicht overwegen om uw computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen of hem in te leveren voor onderhoud.

    Hoe kan ik een MacBook Pro met een Touch Bar geforceerd opnieuw opstarten?

    Je kunt de Touch Bar niet alleen gebruiken om je MacBook Pro opnieuw op te starten, maar je kunt de knop ernaast gebruiken, die ook de Touch ID-sensor kan bevatten. Druk op de knop totdat deze klikt en houd deze ingedrukt totdat de MacBook opnieuw opstart.

    Hoe krijg ik emoji's op de MacBook Pro Touch Bar?

    De Touch Bar biedt een emoji-toetsenbord voor apps die ze ondersteunen, zoals Berichten. Er verschijnt een emoji-knop aan de linkerkant als ze beschikbaar zijn; tik erop om het toetsenbord te openen en veeg vervolgens van rechts naar links om door de opties te bladeren.

Aanbevolen: