Hoe Amazon Kindle wint van de iPad Air

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon Kindle wint van de iPad Air
Hoe Amazon Kindle wint van de iPad Air
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPad Air 2020 biedt een glorieus scherm en snelle processor, maar Amazon's Kindle wint het bij het lezen.
  • De Kindle is een oefening in minimalisme; het doet één ding en doet het goed.
  • De Kindle Oasis heeft een 7-inch scherm met 300 PPI; het is groot genoeg om tekst weer te geven om te lezen zonder te groot te zijn om in één hand te houden.
Image
Image

Hoe dan ook, de specificaties van mijn iPad Air 2020 verslaan de erbarmelijke processor en weergave op Amazon's eersteklas Kindle Oasis, maar het is de e-reader waar ik het meeste gebruik van maak.

Schermtechnologieën zijn zo ver gevorderd dat tablets voor de meeste doeleinden uitstekende apparaten zijn. De iPad is een duidelijke winnaar voor het bekijken van films of surfen op internet. Maar een machine voor eenmalig gebruik wint nog steeds als je je wilt concentreren.

Ik heb een Kindle-app op de iPad en ik heb geprobeerd er boeken over te lezen, maar het werkt nooit. Wanneer ik de iPad gebruik, ben ik constant onderhevig aan afleiding zoals e-mails en de noodzaak om het laatste nieuws te controleren. Daarentegen is de Kindle een "oase" van rust in een technologische wereld die om mijn aandacht smeekt.

Ik heb zowel de Kindle Oasis als de iPad Air 2020 ongeveer zes maanden in mijn bezit gehad en ik kan het niet helpen dat ik het gevoel heb dat de Kindle het betere apparaat is.

Kindle versus iPad

Het vlaggenschip Kindle Oasis dat ik bezit, biedt kleine maar significante verbeteringen ten opzichte van eerdere modellen. Ik heb zowel de Kindle Oasis als de iPad Air 2020 ongeveer zes maanden in mijn bezit gehad, en als ik ze tegen elkaar optel, kan ik niet anders dan het gevoel hebben dat de Kindle het betere apparaat is.

De Kindle heeft het voordeel omdat hij slechts één taak heeft. Het is vrijwel alleen geschikt voor het lezen van boeken uit de uitgebreide collectie van Amazon. Er is een primitieve webbrowser, maar hij wil alleen maar de donkere en trage dagen van 1993 en Netscape Navigator opnieuw beleven.

Ondanks, of misschien vanwege zijn beperkingen, functioneert de Kindle uitstekend bij zijn enkele taak. De Kindle Oasis heeft een 7-inch scherm, dat groter is dan eerdere modellen en net groot genoeg is om een behoorlijke hoeveelheid tekst weer te geven zonder te groot te zijn om in één hand vast te houden. De 300 PPI van het scherm betekent dat tekst duidelijk wordt weergegeven.

Het scherm heeft nu ook een handige nieuwe truc waarbij de achtergrondverlichting kan worden aangepast om de schermschaduw van wit naar oranje te verschuiven. De instelbare achtergrondverlichting is bijna voldoende reden om je Kindle zelf te upgraden. Het maakt lezen voor lange stukken een veel aangenamere ervaring, en de warmere kleur is prettiger voor de ogen.

Image
Image

In sommige opzichten is de Kindle niet veel veranderd sinds zijn eerste incarnatie in 2007. Het scherm was toen primitief en het zit nog steeds vast in een tijdperk van grijswaarden. De processor is nu sneller, maar ik bezat het eerste model, en het was prima 14 jaar geleden. De Kindle is nu waterdicht, maar ik ken niemand die in de badkuip leest.

iPad doet alles

De iPad Air 2020 daarentegen voelt als een enorme sprong voorbij het eerste model dat in 2010 werd uitgebracht. De eerste iPad was traag en zelfs films kijken was soms een frustrerende ervaring. De nieuwste generatie iPads heeft ook hun mogelijkheden uitgebreid tot het punt waarop ze net zo capabel zijn als volwaardige laptops wanneer ze zijn uitgerust met Apple's Magic Keyboard voor iPad.

Het verbazingwekkende aantal dingen dat je nu met een iPad kunt doen, van films bewerken tot het schrijven van een roman, maakt deze tablet de beste op de markt. Als e-reader schiet de iPad echter tekort.

Image
Image

Het ongelooflijk heldere en heldere 11-inch scherm dat de trots en vreugde van de iPad is, doet afbreuk aan de leeservaring. De pure schoonheid van dit scherm doet me nadenken over afbeeldingen en smeekt om aangeraakt te worden in plaats van me toe te staan me te concentreren op de tekst op de pagina.

Vanuit een pure waardepropositie lijkt de Kindle belachelijk duur. Een 32 gigabyte Oasis zonder advertenties kost $ 299,99. Ik betaalde minder dan het dubbele van dat bedrag in de uitverkoop voor de iPad Air 2020 met dubbele opslag, en het is een apparaat dat een miljoen keer wordt gebruikt in vergelijking met dat van de Kindle.

De Kindle was de kosten gemakkelijk waard. Ik heb honderden uren verloren in boeken in de oase op een manier die ik nooit zou kunnen ervaren op de iPad. Natuurlijk, wanneer het tijd is om werk gedaan te krijgen, wint de iPad gemakkelijk. Ik hoop alleen dat Amazon zijn lijn van toegewijde grijswaardenlezers nooit stopzet.

Aanbevolen: