Getest door experts: de 10 beste Smart Home-producten in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 10 beste Smart Home-producten in 2022
Getest door experts: de 10 beste Smart Home-producten in 2022
Anonim

Als het gaat om smart home-producten, is de toekomst nu - consumenten hebben nog nooit zoveel opties gehad, waardoor dit het perfecte moment is om smart home-technologie te omarmen. Als het smart home-concept nieuw voor je is, zijn smart home-producten apparaten of apparaten in je huis die worden bediend via een internetverbinding, meestal je smartphone of tablet.

Je kunt een thuishub opzetten via populaire systemen zoals Amazon Alexa of Google Assistant, waarmee je alle functies van je huis kunt bedienen met een spraakopdracht of een druk op de knop. Je kunt smart home-producten vinden voor zowat elk deel van je huis, inclusief keukenapparatuur, stofzuigers, verlichting in huis en rookmelders.

Als slimme huizen nieuw voor je zijn of je technologie wilt upgraden, hebben we de beste smarthome-producten van topmerken zoals Google, Philips, Amazon en iRobot onderzocht en beoordeeld. We hebben ze geëvalueerd op basis van het gemak van installatie, hoe goed ze integreren met andere apparaten in termen van ecosysteem, kosten en extra functies.

Beste slimme rook-/koolmonoxidemelder: Google Nest Protect 2e generatie

Image
Image

Als je op zoek bent naar een gecombineerde rookmelder en koolmonoxidemelder, is de Nest Protect misschien precies wat je nodig hebt. Het maakt deel uit van de Google Nest Smart Home-familie, kan eenvoudig worden geïntegreerd met andere Nest-producten en geeft je de gemoedsrust dat je huis veilig is. De Protect zorgt ervoor dat je weet wat er aan de hand is in geval van nood - hij verandert van kleur wanneer er iets wordt gedetecteerd en hij waarschuwt je vocaal over de locatie van de rook of koolmonoxide. Het stuurt ook een melding naar je telefoon, een erg handige functie als je niet thuis bent.

De Protect gaat verder dan je normale brandalarm in huis, omdat hij hitte, vochtigheid en koolmonoxide kan detecteren, en hij kan zowel snel als langzaam brandend vuur detecteren. Als je de wekker per ongeluk afgaat, zoals tijdens het koken van het avondeten, kun je hem snel uitschakelen via de app.

Protect voert ook routinematige zelftests uit om te controleren of het correct werkt. Het installatieproces is ook eenvoudig, je hoeft alleen maar de basisplaat in het plafond te schroeven, de Protect te bevestigen en vervolgens te synchroniseren met je telefoon. Hoewel de Protect ongetwijfeld duurder is dan je doorsnee rookmelder, maken zijn effectiviteit en gebruiksgemak het de beste slimme alarmmelder voor in huis op de markt, vooral als je Google Nest al gebruikt.

Beste Smart Display met Google Assistent: Google Nest Hub

Image
Image

De Google Nest Hub is een van onze favoriete slimme displaysystemen en biedt Google Assistent en een strak, modern ontwerp dat in elke kamer van het huis goed zal passen. De Hub is betaalbaarder dan Amazon Echo, de belangrijkste concurrent, en biedt compatibiliteit met duizenden slimme apparaten, waardoor hij je verlichting, thermostaat of slimme huisfuncties vocaal of met een druk op de knop kan bedienen.

Het biedt een 7-inch scherm dat lijkt op een tablet, met touchscreenbediening. Gebruik het scherm om te genieten van YouTube-muziek, kook terwijl Google je door het recept vertelt of toon je eigen afbeeldingen als een digitaal fotoalbum. Voor een paar extra functies, zoals 10 inch en naar voren gerichte videogesprekken, wil je upgraden naar de duurdere Google Nest Hub Max. Het is vermeldenswaard dat hoewel het eruitziet als uw tablet, het een zeer beperkte connectiviteit met apps heeft, een ontwerpgebrek.

We vinden het geweldig dat de Hub niet alleen een bediening voor je slimme huis is, maar ook dienst doet als persoonlijke assistent. Pas het aan met het dagelijkse nieuws, het weer of laat het je eerste afspraak van de dag verdringen, zodat je niets mist.

"De Google Nest Hub v alt me op door zijn strakke ontwerp en gebruiksgemak, en ik ben dol op het gemak om hem te gebruiken om recepten te volgen als kok of om muziek af te spelen in de keuken, terwijl ik ook mijn andere slimme huishoudelijke apparaten." - Katie Dundas, producttester

Beste Slimme Thermostaat: Google Nest Learning Thermostat

Image
Image

Een van de meest populaire smarthome-apparaten is de Google Nest Learning Thermostat.

Nest explodeerde in 2013 met de lancering van zijn zelflerende slimme thermostaat en minder dan een jaar later werd het bedrijf overgenomen door Google, wat veel zegt over de kracht van hun product. De Nest is een thermostaat die niet alleen de verwarming en koeling van je huis optimaliseert, maar ook je voorkeuren en tijden leert wanneer je niet thuis bent, en zich dienovereenkomstig aanpast. Als je bijvoorbeeld de hele dag weg bent, past de Nest je verbruik aan terwijl je weg bent om te besparen op je energierekening. Of, als u in de winter de neiging heeft om de verwarming 's nachts hoger te zetten, zal dit automatisch beginnen. Het werkt in combinatie met de temperatuursensoren van Nest, apart verkrijgbaar, die Nest kan gebruiken om ervoor te zorgen dat de verwarming zo goed mogelijk werkt.

Het systeem is eenvoudig te bedienen vanaf je telefoon, waardoor je de gebruiksresorts kunt bekijken om te zien hoeveel energie je verbruikt. De Nest is niet compatibel met Apple HomeKit, maar voor Google-fans is het een van de beste thermostaten die er zijn en zal de manier veranderen waarop je je huis verwarmt en koelt. Installatie kan lastig zijn, dus veel huiseigenaren geven er de voorkeur aan om het door hun HVAC-aannemer te laten installeren.

"De kosten voor verwarming en airconditioning zijn zo duur waar ik woon, dus ik vind het geweldig dat de Nest Learning het gemakkelijk maakt om mijn voorkeuren te programmeren en instellingen aan te passen wanneer ik niet thuis ben, wat helpt om de verwarmingskosten te verlagen." - Katie Dundas, producttester

Runner-Up, beste thermostaat: Ecobee SmartThermostat

Image
Image

De Ecobee SmartThermostat met spraakbediening is een topkeuze voor de behoeften van uw huisthermostaat, dankzij een groot touchscreen, Alexa-integratie en de opname van een SmartSensor - iets wat zijn concurrentie, de Nest Learning, alleen aanbiedt als een apart aankoop. Gebruik de Ecobee om de warmte van je huis te regelen, maar voor kamers met een SmartSensor kan hij ook automatisch de temperatuur aanpassen op basis van het aantal mensen in de kamer, een leuke functie. Het houdt uitstekend de temperatuur stabiel, waardoor het gemakkelijk is om de verwarmingsbehoeften van uw huis te regelen, zelfs in moeilijke ruimtes zoals kelders of slaapkamers aan de andere kant van het huis.

Het scherm van de Ecobee doet ook dienst als slimme luidspreker, met ingebouwde Bluetooth om Spotify te streamen, en je kunt hem koppelen met externe luidsprekers voor een betere geluidskwaliteit. We vinden het ook leuk dat de Ecobee gemakkelijk kan worden geïntegreerd met veel andere thuissystemen, waaronder Apple HomeKit, Samsung SmartThings, IFTTT, Google Assistant en Amazon. Het scherm zelf is vrij groot, wat voor sommigen misschien onaangenaam is, maar het gebruiksgemak maakt het de moeite waard.

Op zoek naar meer specifieke apparaten voor in huis? Bekijk dan ook onze lijst met beste slimme deurbelcamera's en beste robovacs.

Beste Smart Plug: Amazon Smart Plug

Image
Image

Een smart plus is een gemakkelijke manier om elk apparaat of apparaat, zoals een koffiezetapparaat of lamp, om te toveren in een slim apparaat. Eenmaal aangesloten op een slimme stekker, kunnen de apparaten worden bediend door uw smartphone. Een van de beste slimme stekkers op de markt is de Amazon Smart Plug, een betaalbaar en gebruiksvriendelijk apparaat dat op uw stopcontact wordt aangesloten, waarna u uw apparaat op de slimme stekker aansluit. U kunt er zoveel kopen als u nodig heeft voor uw huis, maar niet dat er voor elke stekker slechts één stopcontact is, wat het gebruik ervan beperkt. We houden er echter van dat de stekkers slank zijn, omdat dit betekent dat ze gemakkelijk achter tafels of op keukenapparatuur passen.

De Smart Plug is alleen compatibel met Alexa, maar het is je beste keuze als je het Amazon-ecosysteem al gebruikt. Met Alexa kun je echter elk apparaat bedienen via spraakbediening of digitaal, en je kunt de Alexa-app van Amazon gebruiken als je nog geen thuishub hebt. Zolang je wifi werkt, is het bedienen van je hele huis eenvoudig met slimme stekkers: je hoeft ze alleen maar in te pluggen, verbinding te maken via de app en je kunt aan de slag. Ze zijn een geweldige manier om je voeten onder te dompelen in slimme huistechnologie, als het nieuw voor je is, omdat de eenvoud en lage prijs een geweldige toegang tot de markt is.

Beste robotstofzuiger: iRobot Create 2 programmeerbare robot

Image
Image

De huisreiniger die er altijd is, de iRobot Roomba S9+ is de nieuwste van het bedrijf, een eersteklas schoonmaakrobot die hoopt dat het gemak opweegt tegen de kosten. Stofzuigen is een karwei dat velen van ons haten, waardoor robotstofzuigers een van de meer wenselijke stukjes slimme thuistechnologie zijn. Als u voorbij de hoge prijs kunt kijken, zorgt de S9+ voor het huishouden, zodat u dat niet hoeft te doen: de dockingpoort dient als oplader en maakt de vuilnisbak leeg. Het kan ook tot 30 bakken met stof en vuil bevatten, zodat u het niet na elk gebruik hoeft te legen.

In tegenstelling tot eerdere modellen heeft de S9+ een D-vormige behuizing, ideaal om alle hoeken en spleten van je kamer te bereiken. Het maakt gebruik van iets dat PerfectEdge-technologie wordt genoemd om ervoor te zorgen dat er geen plekken worden gemist, met behulp van sensoren om de robot strak langs uw muren te leiden. Via de iRobot-app kun je aanpassen wanneer elke kamer wordt schoongemaakt, en de Smart Mappings van de robot helpen hem de indeling van je huis te leren, zodat hij weet waar hij heen moet en hoe hij verschillende gebieden van elkaar kan onderscheiden. Er zijn tal van opties om te programmeren en aan te passen, waarbij de S9+ eigenlijk is ontworpen met het oog op beginnende programmeurs. De S9+ is bedoeld om te worden gekoppeld aan iRobot's Braava Jet M6, die opdweilt nadat de Roomba heeft gestofzuigd.

Beste slimme dweil: iRobot Braava jet m6

Image
Image

Als je huis voornamelijk uit tegels of hout bestaat, in plaats van tapijt, kun je profiteren van een robotkaart. Qua functionaliteit vergelijkbaar met de robotstofzuiger, maar voor dweilen, is de iRobot Braava Jet M6 een van de beste slimme thuishulpmiddelen voor dweilen. De M6 kan gemakkelijk kleverige morsen, keukenvet en andere rommel in meerdere kamers aanpakken, omdat hij in elke sessie tot 1000 vierkante voet kan opruimen. Het navigeert gemakkelijk en werkt ook stil, een geweldige functie als u probeert te ontspannen of werk gedaan te krijgen terwijl u de dweil gebruikt. Dankzij de slimme kaarttechnologie leert de M6 de verschillende kamers in je huis kennen en navigeert ertussen, op basis van het schoonmaakschema dat je instelt in de iRoomba-app. Hij kan ook worden gekoppeld aan de iRobot Roomba S9+ om te beginnen met dweilen nadat de Roomba klaar is met stofzuigen.

Hoewel je er niet omheen kunt dat dit de duurste dweil is die je ooit zult kopen, werkt het verbazingwekkend en maakt het het leven gemakkelijker door letterlijk het vuile werk voor je te doen. De M6 koppelt met Amazon Alexa of Google Assistant voor spraakbesturing.

Beste Smart Light-systeem: Philips Hue

Image
Image

Als je een slim huisverlichtingssysteem wilt opzetten, is het Philips Hue-systeem misschien wat je nodig hebt. Een slim huisverlichtingssysteem is een investering, omdat het een eigen hub vereist - de Hue is geen uitzondering. Je wilt dat de Philips Hue met Bridge je hele huis bedient, zodat je tot 50 lampen per hub kunt bedienen. De Hue biedt een eenvoudige installatie, een intuïtieve app en tal van aanpassings-apps - met de Hue is uw enige beperking voor uw huisverlichting uw verbeeldingskracht, met schijnbaar eindeloze opties om de verlichting van uw huis te automatiseren en te personaliseren.

Er is een reden waarom het een van de meest populaire verlichtingssystemen voor in huis is, omdat gebruikers dol zijn op de mogelijkheid om de helderheid, kleur en timing aan te passen en zelfs bliksemscènes te creëren om je huisverlichting gedurende de dag te dimmen en aan te passen. Het bedienen van je verlichtingssysteem via een app is misschien even wennen, maar het wordt al snel natuurlijk. Hoewel de Hue een investering is, is het een alles-in-één slimme verlichtingsoplossing die geschikt is voor veel huiseigenaren.

"Voor volledig aanpasbare verlichting in uw hele huis of appartement is de Philips Hue de beste verlichtingsopstelling om te gebruiken. Hij kan zelfs worden geïntegreerd met uw tv of pc om te passen bij media- of game-ervaringen." - Ajay Kumar, technisch redacteur

Beste deurbel: Remo+ RemoBell S Smart Video Doorbell Camera

Image
Image

Een slimme deurbel helpt je te zien wie er buiten is, zelfs als je niet thuis bent. Met de Remo+ RemoBell S WiFi-videodeurbelcamera krijg je een betaalbare deurbel die eenvoudig te installeren is en je laat zien wie er buiten is, waar ter wereld je ook bent. Nog beter, je kunt een tweerichtingsgesprek voeren, ideaal om de postbode te laten weten waar hij een pakket moet achterlaten of om de buurman te laten weten wanneer je thuis bent. Het Remo-systeem wordt aangesloten via uw bestaande deurbelbedrading, dus de installatie is niet al te ingewikkeld.

Met deze slimme deurbel kun je elke keer dat de bel gaat of wanneer er beweging wordt gedetecteerd, waarschuwingen naar je telefoon laten sturen, plus je kunt op elk moment genieten van livestreaming van je voordeur. Maximaal vijf gebruikers hebben toegang, wat handig is voor gezinnen, en het systeem is compatibel met Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT. Als je de Remo koopt, houd er dan rekening mee dat de app zelf verwarrend kan zijn, dus het kan even duren voordat je je hoofd helemaal rond alle functies hebt gewikkeld. Voor de prijs is het echter moeilijk om deze te verslaan in termen van prijs-kwaliteitverhouding en bruikbaarheid.

Beste afstandsbediening: Logitech Harmony Companion

Image
Image

Heb je je ooit een afstandsbediening voorgesteld die niet alleen je tv van stroom kan voorzien, maar ook je hele huis? Dat is precies wat de Logitech Harmony Companion wil doen. Het is een slimme afstandsbediening die kan worden geconfigureerd om uw home-entertainmentsysteem te bedienen, maar ook uw verlichting, jaloezieën of andere huishoudelijke apparaten. Het werkt zelfs met apparaten die geen zichtlijn hebben, zoals die achter deuren of kasten. Eenmaal gekoppeld, kun je de apparaten bedienen via de afstandsbediening of via de Harmony-app op je telefoon. Het biedt ook Alexa-spraakbesturing en een batterijlevensduur van maximaal een jaar, handig zodat u niets hoeft te zeggen over opladen.

Het is echter een beetje duur voor een afstandsbediening, en sommigen vragen zich misschien af waarom ze de afstandsbediening nodig hebben als ze toch apparaten via de app gaan bedienen. We denken dat de Harmony het meest aantrekkelijk is voor huiseigenaren die de voorkeur geven aan het gemak van slimme huisbediening via een afstandsbediening in plaats van hun telefoon - eindelijk een echt universele afstandsbediening.

Als je je huis slim wilt maken, is een van de beste startersapparaten die je kunt krijgen de Nest Protect. Het werkt het beste met andere Nest-apparaten, maar het is een van de gemakkelijkste om toe te voegen aan je huis en vertelt je waar rook of CO2 wordt gedetecteerd. Het ondersteunt smartphone-integratie en kan communiceren met een groot aantal andere apparaten om u de noodinformatie te geven die u nodig hebt. Geen smart home is compleet zonder een hub. Het beste slimme scherm is de Google Nest Hub. Het heeft een groot, helder scherm, is compatibel met meer dan 5.000 slimme apparaten en ondersteunt spraakopdrachten.

Waar u op moet letten bij het kopen van Smart Home-apparaten

Ecosysteem - De meest kritische factor om te overwegen bij het kopen van een apparaat voor je slimme huis, is of het al dan niet werkt met je bestaande installatie. Of je nu een Amazon Alexa, een Google Home of Apple's Siri selecteert als controller voor je apparaten, je wilt er zeker van zijn dat je nieuwe gadgets kunnen communiceren.

Hub vs. geen hub - Sommige apparaten (zoals het Hue-verlichtingssysteem van Philips) hebben een centrale hub nodig om via je wifi-netwerk te communiceren. Zorg ervoor dat u controleert of u voor specifieke producten een extra hub moet kopen of dat ze direct uit de doos werken.

Smartphone-apps - De meeste smarthome-apparaten moeten via uw smartphone worden ingesteld. Zorg ervoor dat u controleert of het apparaat dat u koopt een app beschikbaar heeft voor uw apparaat naar keuze voordat u het koopt.

Ons team van vertrouwde experts heeft onze topkeuzes voor het meest essentiële slimme huis onderworpen aan een rigoureus testproces, zodat ze verbonden en bruikbaar kunnen blijven in verschillende thuisnetwerkomgevingen. Ongeacht of het product een robovac, thermostaat of domotica-hub is, onze experts testen deze producten tot het uiterste om ervoor te zorgen dat u het allerbeste voor uw huis krijgt.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Hij heeft expertise in smart home en algemene consumententechnologie. Hij hield van de Google Nest Hub vanwege de handige integraties en het uitstekende scherm en de camera.

Ajay Kumar is Tech Editor bij Lifewire met meer dan zeven jaar ervaring in de branche. Eerder gepubliceerd op PCMag en Newsweek, heeft hij duizenden technische consumentenproducten beoordeeld, waaronder slimme apparaten voor thuisgebruik, telefoons, tablets, hubs en slimme lampen. Hij gebruikt persoonlijk de Philips Hue-lampen om de sfeer in zijn woon- en slaapkamer te creëren.

Katie Dundas is een freelance schrijver en journalist die sinds 2019 voor Lifewire schrijft. Ze gebruikte de Google Home Nest Max persoonlijk vanwege het gemak en de veelzijdigheid ervan.

Aanbevolen: