De 7 beste iPhones van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste iPhones van 2022
De 7 beste iPhones van 2022
Anonim

We hebben een lange weg afgelegd sinds de tijd dat Apple elk jaar maar één nieuw iPhone-model uitbracht; met de iPhone 12-reeks van dit jaar met vier verschillende iPhone-modellen in drie verschillende maten is er echt voor elk wat wils, en bovendien heeft Apple nog drie andere modellen om diegenen te helpen die niet de nieuwste en beste technologie nodig hebben om in het iPhone-ecosysteem te komen tegen een veel meer betaalbare prijs.

Natuurlijk is de grote boost voor Apple's grote iPhone 12-line-up dit jaar de opname van 5G-technologie, waardoor Apple's smartphones in de snelle rijstrook komen, en Amerikaanse modellen zijn nu zelfs verpakt in ultrasnelle mmWave-technologie die kan zorgen voor snelheden tot in het gigabitbereik. Combineer dat met de ultrakrachtige A14 Bionic-chip van Apple en nog geavanceerdere computationele fotografiefuncties in het hele assortiment en elk van deze nieuwe iPhones is een winnaar op zich.

Het nadeel hiervan is natuurlijk dat zo'n verlegenheid aan opties het moeilijk kan maken om te beslissen welke iPhone de juiste voor jou is, maar het goede nieuws is dat de verschillen niet zo groot zijn als je zou denken bij eerst bloos, dus als je je gewoon op prijs en grootte concentreert en je niet al te veel zorgen maakt over specificatiebladen, is het eigenlijk vrij eenvoudig om de beste iPhone te kiezen.

Beste algemeen: Apple iPhone 12

Image
Image

Een directe opvolger van de iPhone 11 van vorig jaar, Apple's 6,1-inch iPhone 12 zet de traditie voort van het vinden van de perfecte balans tussen prijs en prestaties, waarbij bijna alle belangrijke functies van Apple's vlaggenschip "Pro"-modellen worden verpakt voor een veel meer betaalbare prijs. Net als zijn voorganger blijft het de beste iPhone voor de meeste mensen, en zeker nu Apple snellere 5G-technologie in de mix heeft opgenomen, inclusief ultrasnelle mmWave-technologie in de Amerikaanse modellen.

In feite is de iPhone 12 deze keer een nog aantrekkelijker keuze, omdat hij ook de kloof met de "Pro" -modellen nog verder sluit en exact hetzelfde Super Retina XDR OLED-scherm krijgt als zijnde aanzienlijk duurder broers en zussen. Dit betekent dat u diepe, rijke zwarttinten krijgt dankzij de contrastverhouding van 2 000, 000:1, samen met een P3-breed kleurengamma, Apple's True Tone-technologie voor kleurafstemming en volledige ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10. Bovendien betekent de flexibiliteit van OLED dat het 6,1-inch scherm echt tot aan de randen van de iPhone 12 kan komen op een manier die voorheen het exclusieve domein was van de iPhone Pro-reeks. Het nieuwe Ceramic Shield-glazen scherm van Apple belooft ook vier keer betere drop-prestaties, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je dat prachtige scherm kapot maakt.

Uiteindelijk is alles wat je echt mist van de duurdere iPhone 12 Pro de derde telelens en LiDAR-scanner, maar voor de meeste mensen denken we echt niet dat deze de extra kosten waard zijn, vooral omdat de iPhone 12 packs in dezelfde waanzinnig krachtige A14-chip voor geavanceerde computationele fotografie, dus het systeem met twee camera's kan behoorlijk verbluffende foto's maken met ondersteuning voor dezelfde functies voor portretmodus, nachtmodus en Deep Fusion, plus 4K-video-opname met 60 fps. De iPhone 12 blijft ook een uitstekende batterijlevensduur bieden tot 17 uur videoweergave en 65 uur audioweergave, samen met Apple's nieuwe MagSafe-technologie die niet alleen sneller 15 W draadloos opladen mogelijk maakt, maar ook de deur opent naar een geheel nieuwe ecosysteem van accessoires.

"De iPhone 12 is Apple's beste smartphone van minder dan $ 1.000 in jaren en levert een eersteklas, gepolijst toestel dat zowel krachtig als stijlvol is." - Andrew Hayward, producttester

Beste camera: Apple iPhone 12 Pro

Image
Image

Met de iPhone-reeks van dit jaar heeft Apple echt de "Pro" in de iPhone 12 Pro gestopt, met een reeks functies die duidelijk nog sterker zijn afgestemd op ervaren gebruikers, serieuze fotografen en echte professionals. Het is eigenlijk best verbazingwekkend wat de iPhone 12 Pro kan doen, dus als je op zoek bent naar de meest geavanceerde fotografische functies die je kunt krijgen, dan is Apple's iPhone 12 Pro het premium prijskaartje zeker waard.

Hoewel Apple de kloof heeft gedicht door dit jaar zijn prachtige Super Retina XDR OLED-schermen naar de hele line-up te brengen, onderscheidt de iPhone 12 Pro zich nog steeds door niet alleen een derde 2X-telelenscamera toe te voegen, maar ook een LiDAR-scanner die helpt de fotografische ervaring nog meer te verbeteren door de autofocustijd te verkorten - het is tot 6x sneller bij weinig licht - en maakt portretopnamen in de nachtmodus en andere vergelijkbare fotografie in de dieptemodus mogelijk bij weinig licht.

Het systeem met drie camera's heeft een f/1.6-lens met zeven elementen als hoofdcamera, terwijl de ultragroothoeklens, die een f/2.4-diafragma en een gezichtsveld van 120 graden heeft, wordt vergezeld door een derde f/2.0 telecamera. In totaal geeft dit een volledig optisch zoombereik van 4x, plus een digitale zoom tot 10x, en hoewel het camerasysteem nog steeds slechts 12 megapixels is, heeft Apple herhaaldelijk bewezen dat het gaat om wat je met die megapixels doet.

Met name de A14 Bionic-chip van Apple tilt niet alleen de computationele fotografiefuncties van vorig jaar, zoals Nachtmodus en Deep Fusion, naar een geheel nieuw niveau, maar maakt ook ondersteuning mogelijk voor een nieuw ProRAW-fotoformaat dat de voordelen van RAW-fotografie combineert met de extra lagen fotografische intelligentie, zodat fotografen RAW-foto's kunnen maken zonder de voordelen van functies zoals Smart HDR en Deep Fusion te verliezen. Nog belangrijker is echter dat de iPhone 12 Pro native opname van 4K/60fps Dolby Vision HDR-video ondersteunt, waardoor het de eerste camera ter wereld is die dit kan, niet alleen onder smartphones, maar zelfs onder professionele filmcamera's, en bedankt dankzij de ultrasnelle 5G-technologie kun je die 4K-video's soepeler dan ooit uploaden en delen.

Beste Mini: Apple iPhone 12 mini

Image
Image

Als je hebt verlangd naar de dagen van de iPhones met meer zakformaat, dan is de iPhone 12 mini van dit jaar iets voor jou. Met een schermgrootte van 5,4-inch is het de kleinste iPhone die Apple heeft gemaakt sinds de eerste generatie iPhone SE in 2016 werd uitgebracht, maar het is ook de eerste keer dat Apple zoveel in zo'n klein frame heeft gestopt.

De iPhone 12 mini is in alle opzichten gelijk aan de grotere 6,1-inch iPhone 12, behalve de grootte, die teruggaat tot de tijd van de iPhone 5s. In dit geval heb je echter de krachtigste chip die ooit in een smartphone is gevonden in de vorm van Apple's A14 Bionic CPU, een systeem met twee camera's en - voor het eerst in een standaard iPhone-model - Apple's Super Retina XDR OLED-scherm.

Dit betekent dat u exact dezelfde 2.000.000:1 contrastverhouding krijgt met diep, rijk zwart en een breed kleurengamma als de duurdere "Pro" iPhone-modellen van Apple, samen met een verbluffende 1.200 nits van helderheid, volledige ondersteuning voor HDR en Dolby Vision en een resolutie van 2340 bij 1080 pixels bij 476 ppi - de hoogste pixeldichtheid die Apple ooit in een iPhone heeft gestopt.

Hoewel de iPhone 12 de drievoudige lenscamera van zijn duurdere broers en zussen mist, maakt het paar 12MP-fotografen nog steeds een aantal fantastische foto's dankzij de nieuwe lens met zeven elementen op de hoofdcamera in combinatie met de computationele fotografiefuncties van Apple's A14 Neural Engine. Bovendien maakt de toevoeging van 5G-ondersteuning (inclusief ultrasnelle mmWave in de Amerikaanse modellen) de iPhone 12 mini de kleinste en lichtste 5G-telefoon ter wereld.

Beste uitgave: Apple iPhone 12 Pro Max

Image
Image

Dit jaar is de iPhone 12 Pro Max de koploper als je op zoek bent naar de ultieme iPhone, want er is meer dan alleen het grotere formaat. Hoewel het grotendeels vergelijkbaar is met zijn kleinere 6,1-inch broer of zus, kunnen we niet ontkennen dat het ongelooflijke Super Retina XDR-scherm er nog verbazingwekkender uitziet op 6,7-inch, wat betekent dat je vollediger kunt genieten van de nieuwste films in 4K Dolby Vision HDR niet minder. Het grotere formaat zorgt er ook voor dat het elegante en gladde ontwerp van roestvrij staal en glas echt opv alt, vooral in de unieke kleuren goud en Pacific Blue.

Terwijl de grotere iPhones van Apple de afgelopen jaren identieke functies hebben gehad als hun kleinere tegenhangers, trekt de iPhone 12 Pro Max dit jaar een beetje vooruit met een betere camera, met het drievoudige lenssysteem van de iPhone 12 Verbeter een tandje bij met een 2.5X 65mm f/2.2 telelens die het totale optische zoombereik vergroot tot 5X (2X ultragroothoek, 2.5X telefoto) en het digitale zoombereik tot 12X. Het bevat ook een sensor van 1,7 m, die 47 procent groter is dan die op de iPhone 12 Pro, wat hem een grote boost geeft voor het maken van betere foto's bij weinig licht.

De iPhone 12 Pro Max bevat ook nieuwe sensor-shift optische beeldstabilisatietechnologie die in staat is om zelfs bewegingen met een hogere frequentie, zoals trillingen van een rijdende auto, teniet te doen, en dankzij de A14-chip van Apple kan het de tot 5.000 micro-aanpassingen per seconde, zodat uw foto's haarscherp, schoon en scherp zijn, ongeacht waar u fotografeert. Natuurlijk krijg je ook nog steeds alle geweldige geavanceerde camerafuncties van de kleinere iPhone 12 Pro, inclusief het nieuwe ProRAW-formaat en native 4K/60fps Dolby Vision HDR-video-opname en -bewerking.

“Met 63 procent betere single-core en 28 procent betere multi-core prestaties dan zelfs de Galaxy Note20 Ultra, een duurdere, eersteklas Android-telefoon, is het mobiele snelheidsvoordeel van Apple groter dan ooit. - Andrew Hayward, producttester

Beste waarde: Apple iPhone 11

Image
Image

Vorig jaar werd de iPhone 11 de nieuwe basis voor moderne iPhone-technologie en overtrof hij snel zijn voorganger, de iPhone XR, als de bestverkochte smartphone van alle merken, dus het is echt geen verrassing dat Apple deze populaire smartphone blijft aanbieden model, en het lagere prijskaartje maakt het de beste prijs die je nu in een iPhone kunt krijgen.

In feite, als je geld wilt besparen en niet geïnteresseerd bent in het krijgen van 5G, is de iPhone 11 echt een geweldige keuze, omdat je de meeste functies van de nieuwste iPhone 12 tegen een veel meer betaalbare prijs. Dit omvat een systeem met twee camera's dat bijna identiek is aan dat van Apple's nieuwste iPhone 12, met f/1.8 groothoeklens en f2.4 ultragroothoeklenzen, plus geavanceerde computationele fotografiefuncties zoals Smart HDR, Nachtmodus en Deep Fusion, allemaal aangedreven door Apple's A13 Bionic-chip.

Uiteindelijk is het grootste dat je zult missen van de nieuwere iPhone 12 het betere OLED-scherm, waarvan we niet zullen ontkennen dat het een veel mooier scherm is, maar onderschat ook de Liquid Retina-displaytechnologie van Apple niet, die nog steeds een contrastverhouding van 1.400:1 en dezelfde nominale helderheid van 625 nits biedt, samen met True Tone-technologie voor kleurafstemming en een breed P3-kleurengamma dat het ongeveer net zo goed maakt als een LCD-scherm kan krijgen. Bovendien heeft hij dezelfde geweldige batterijduur als de nieuwere iPhones van Apple, met tot 17 uur aan video of 65 uur aan audioweergave.

"Een betaalbare iPhone die niet beknibbelt op vermogen, prestaties en batterijduur." - Lance Ulanoff, producttester

Beste budget: Apple iPhone SE (2020)

Image
Image

Apple's iPhone SE is niet alleen de meest betaalbare iPhone die Apple ooit heeft gemaakt, maar het is ook gemakkelijk een van de beste budget-smartphones die momenteel op de markt zijn. Hoewel het het meer klassieke ontwerp van de iPhone 8 uit 2017 heeft, met een home-knop en Touch ID-sensor, laat dat je niet voor de gek houden, want het heeft exact dezelfde A13 Bionic-chip die te vinden is in Apple's iPhone 11 en recente iPhone 11 Pro-modellen, wat niet alleen betekent dat het net zo goed zal presteren als die iPhones, maar ook nog jarenlang zal worden ondersteund door iOS-updates.

Natuurlijk, hoewel het dezelfde A13-prestaties kan hebben, betekent dat niet dat Apple niet een paar bochten heeft hoeven nemen om het tegen een veel lagere prijs te brengen. Het scherm en de camerahardware zijn vrijwel hetzelfde als die van de drie jaar oude iPhone 8, hoewel je ondanks de enkele camera aan de achterkant met de A13 Bionic-chip kunt profiteren van modernere fotografiefuncties zoals portretmodus en portretbelichting, en je kunt zelfs 4K-video opnemen met een volledige 60 fps, hoewel het ontbreken van de liefhebber TrueDepth-camera aan de voorkant betekent dat je niet alleen geen Face ID krijgt, maar je bent beperkt tot 7 MP selfies en 1080p-video.

Dat gezegd hebbende, het meer traditionele ontwerp van de iPhone SE biedt niet alleen een lager prijskaartje, maar zal zeker in de smaak vallen bij gebruikers die nog steeds de voorkeur geven aan het oudere ontwerp en de Touch ID-vingerafdruksensor, en het biedt nog steeds tot 13 uur video afspelen of 40 uur luisteren naar audio, plus ondersteuning voor Qi draadloos opladen en bekabeld USB-C snel opladen.

“De Apple iPhone SE is de beste, betaalbare iPhone op de markt. Het is een knap sta altje rebranding voor een verouderd ontwerp dat het nieuw leven inblaast door middel van silicium en ultraslimme programmering.” - Lance Ulanoff, producttester

Beste instapniveau: Apple iPhone XR

Image
Image

Toen het twee jaar geleden voor het eerst werd uitgebracht, werd Apple's iPhone XR snel niet alleen de meest populaire iPhone ooit, maar met een behoorlijk grote marge de best verkochte smartphone ter wereld, dankzij dezelfde basisspecificaties als Apple's premium iPhone-modellen voor een prijskaartje dat binnen het bereik van veel meer klanten lag. Het werd door recensenten geprezen als de iPhone die de meeste mensen zouden moeten kopen, en begon aan een reis die uiteindelijk heeft geleid tot de iPhone 12 van dit jaar, die nog dichter bij het veel duurdere vlaggenschip van Apple staat.

De iPhone XR is zo'n hit geworden dat Apple hem twee jaar later nog steeds verkoopt. Hoewel het nu de oudste iPhone in de line-up van Apple is, is hij niet traag dankzij de krachtige A12 Bionic CPU, die prestaties biedt die nog steeds ronddraaien bij veel concurrerende smartphones. Hoewel het nog steeds niet de meest goedkope iPhone in de line-up van Apple is - dat onderscheid behoort tot de nieuwere iPhone SE van de tweede generatie - is het eigenlijk een geweldige optie voor diegenen die willen profiteren van nieuwere functies zoals Face ID, het edge-to-edge display en de TrueDepth-camera aan de voorkant tegen veel lagere instapkosten.

Het Liquid Retina LCD-scherm biedt een scherm van rand tot rand - of ongeveer zo dicht als een niet-OLED-scherm bij de randen kan komen - samen met een contrastverhouding van 1.400:1 en een scherm van 1.792x828 resolutie met een pixeldichtheid van 326 ppi en een breed P3-kleurengamma. Het is eigenlijk exact hetzelfde scherm dat in de nieuwere iPhone 11 zit, en het komt echt zo dicht bij OLED als een LCD kan krijgen, terwijl het ook Apple's True Tone-technologie biedt, die de kleurtemperatuur van het scherm aanpast aan de omgevingsverlichting voor een uitstekende kleurnauwkeurigheid. maakt niet uit waar je bent.

Apple's iPhone 12 zet de traditie voort om de ideale iPhone te zijn voor de meeste mensen, vooral met de toevoeging van een OLED-scherm en geavanceerde 5G-technologie, maar als je op zoek bent naar iets om serieuze fotografie te doen, is de iPhone 12 Pro is nog steeds de iPhone om te kopen dankzij het camerasysteem met drie lenzen.

Over onze vertrouwde experts

Jesse Hollington is een techjournalist met meer dan 10 jaar ervaring in het schrijven over technologie, met een bijzonder sterke expertise in alles wat met iPhone en Apple te maken heeft. Jesse was eerder hoofdredacteur van iLounge, schreef boeken over de iPod en iTunes en heeft productrecensies, hoofdartikelen en instructieartikelen gepubliceerd op Forbes, Yahoo, The Independent en iDropNews.

Lance Ulanoff is een veteraan in de branche en een bekroonde journalist die al meer dan 30 jaar ervaring heeft met technologie sinds pc's zo groot waren als koffers en 'online' 'wachten' betekende. Voorheen was Lance columnist voor Medium, hoofdredacteur van Mashable en hoofdredacteur van PCMag.com.

Andrew Hayward is een in Chicago wonende schrijver die sinds 2006 verslag doet van de mobiele industrie en producten. Hij heeft een aantal telefoons op deze lijst besproken, met name de iPhone 12, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini.

Waar moet je op letten bij een iPhone

Camera's: Tegenwoordig gaan smartphones net zo goed over het maken van geweldige foto's als over al het andere, dus als je een fervent mobiele fotograaf bent, wil je je er zeker op concentreren van de nieuwere modellen - een drievoudige lens met OLED als je het kunt betalen. Deze bieden niet alleen betere lenzen en geavanceerde computationele fotografiefuncties om uw foto's er geweldig uit te laten zien, maar schermen met een hogere resolutie zorgen ervoor dat de resultaten eruitzien zoals ze zouden moeten zijn.

Maat: Apple biedt zijn iPhones nu aan in drie basisformaten, met keuzes van kleinere iPhones die gemakkelijk in je zak passen tot grote "phablet"-formaat iPhones met mooie grote schermen voor video's bekijken of gewoon een groter canvas hebben om aan te werken. Houd er ook rekening mee dat, ongeacht het formaat dat u kiest, u waarschijnlijk een hoesje wilt toevoegen, aangezien de volledig glazen iPhones van Apple kwetsbaar en zelfs een beetje glad zijn.

Opslag: Er zijn verschillende opslagniveaus beschikbaar voor elke iPhone, hoewel Apple de grootste capaciteiten beperkt tot de topmodellen, wat betekent dat ze binnenkomen op nog meer van een premie. Dat gezegd hebbende, op dit moment is 128 GB echter meer dan genoeg voor de meeste gebruikers, vooral als je bereid bent iCloud of Google Foto's te gebruiken om je foto's en video's in de cloud te bewaren.

Aanbevolen: